nyheter

2024 04 18

HUR MÅNGA GÅR DIREKT TILL FINAL ?

I Svedala, Lund och Malmö spelas de tre sista deltävlingarna av Skånemästerskapet. Första maj är sista speldagen och då får vi veta vilka 16 som går direkt till finalen.  Teoretiskt kan sju spelare från Full House nå detta mål. Skulle det bli fem så är ju bara det  ett lysande resultat. Kan väl tänkas att det blir en del omstarter om man inte är nöjd med förstastarten. Lite i skymundan , i alla fall för Ängelholmsspelare, är Skånetouren inne på sista stoppet, nu i Helsingborg. Magnus "Donk" Ahlberg har dock spelat samtliga deltävlingar och därmed kvalat in till semifinal i Eslöv 6 juni. 1 maj är datum för final i Seniortour för våra fyra finalister.

2024 04 14

ANDREAS OCH KEVIN STORA PROFILER I SKÅNEMÄSTERSKAPET.

Deltävlingarna i Markaryd och Osby hade mycket Andreas Andersson och Kevin Vöcks Andersson i prislistorna. I Markaryd blev Andy tvåa och Kevin sjua och i Osby precis tvärtom. Dessutom Andy vinnare i ren slagning i båda hallarna och Kevin vann sin fjärde seger i U18 i Osby. Här blev båda tillsammans med John Gustavsson och John Mattsson tvåa i lagtävlingen. De senare tillsammans med Magnus Ahlberg också pengabelönade för individuella insatser. Med tre deltävlingar kvar toppar Kevin med 1234 före Andy 1212 och trean på 1048. Ska mycket till för att slutbarometern inte har en Andersson i topp. Kevin leder ju även U18 43 poäng före tvåan och har därmed redan vunnit denna klass med en deltävling kvar. John Mattson femma och Michael Wennberg sjua i barometern där 16 går direkt till final. Chanser har även Manne Stéen 17:e, Ralf Sappelt 20:e och Magnus Ahlberg 22:a just nu. Bra att komma bland de 16 och slippa slåss om åtta platser bland 50-60 andra spelare i semifinalen. Både stora finalen och U 18-finalen avgörs i Ängelholm.

2024 04 13

DET RÄCKTE INTE HELA VÄGEN MEN VI KOMMER TILLBAKA.

Full House F1:s vårspurt fortsatte i Värnamo med en klar seger 14-6. Lagsiffra 6804. Toppsiffror av John Gustavsson 970 och Daniel Ströbeck 941. Laget därmed över nedersta strecket inför ångestmötet med BK Turbo. Där lagen följdes åt under de tre första serierna, sedan kopplade hemmalaget ett grepp som höll ändå fram till seger 12-8. Mycket upp och ner i de individuella serierna men matchen levde fram till sjunde serien och poängen som behövdes var inte långt borta. Mycket känslor och funderingar efter en säsong där mycket gått emot och där division två väntar för F1. Två timmar efter matchslut summerar Kim Andersson det hela utmärkt på ett bra  skrivet sätt: "Hur säsongen än har gått så har vi ett bra momentum till slut och vi har ett A-lag i slutspelet. (Finns bara tre herrlag till i Sverige som har det). Tycker vi alla ska se det som att uppryckningen vi gjorde var grym och att vi är på rätt håll. Nu tar vi nya tag och klättrar. Först ska vi ta hem ett SM-guld  och sedan "köttar" vi på i serien igen. Sträck på er pågar och töser. Vi lär oss av våra fel och kommer tillbaka starkare 🙌#fullhouse4life. "   Mixade laget, socialt komponerat, förlorade 9-11 trots hundra bättre i slagning. Fina siffror  av Filip Landén 796 och Raymond Lantz 784 följda av Pontus Rosvall 721 och Jonas Sigurvinsson med 535 på tre serier.

2024 04 12

KVALPLATSER I SIKTE FÖR FULL HOUSE .

Att sista matchen i en serie är betydelsefull ger de inblandade lagen möjligheter att visa psykisk styrka. Full House F1 spelar lördag 10.00 borta mot Värnamo. En helt betydelselös match siffermässigt, men betydelsefull för att surfa vidare på den goda känsla som infunnit sig senaste veckorna. Avgörandet sker i Hyltebruks 4-banorshall mot BK Turbo med start 14.00. Oavsett resultat i Värnamo så krävs poäng i denna match för att F1 äntligen och slutligen placerar sig över det nedre strecket, vilket leder till avgörande kvalspel för våra F-lag. Mixade laget avslutar serien i Bjuv mot BK Strike B lördag 11.30. Moroten är att vinst ger plats på övre halvan.

2024 04 07

KLART POSITIVT FÖRSTA SVAR.

Förlust 4-16 i lördagsmatchen mot Tegnér där inte mycket var rätt blev till en härlig söndag där allt löste sig för Full House A. Bra start med 4-1 mot Ludvika, som sprattlade till lite i andra och kvitterade till 5-5. Sedan var det slutsnackat och 5-0 och 4-1 fram till seger 14-6. Samtidigt förlorade sista hotet mot slutspelsplatsen sin match och därmed är A-laget klart för slutspel och kan av annan klubb överta eventuellt förbokade hotellrum. Härlig insats på alla händer. Ben Robinson 957, J-D Mortensen 946, Andreas Andersson 930 och Ray Teece 906 toppar i lagsiffran 6999! F1 gjorde en bra dag ännu bättre genom att hemma mala ner BK Frigg. Med 3-2 i underkant i första serien körde laget vidare med 4-1, 4-1 och stängd match i sista och bortalaget kunde putsa sifrorna till 13-7. Fyra banpoäng för Daniel Svensson 925/John Gustavsson 888 och tre för Daniel Ströbeck 914/Henrik Nyström 888. Laget 6837 ca 350 mer än motståndet orkade med. Därmed upplagt för en helt avgörande match borta mot Turbo i serieepilogen nästa helg. F2 hade med dubbelmatcher i Höganäs ambitionen att försvara nollan i förlustkolumnen. Motståndarna hängde med i vardera två serier men hade sedan inte fler växlar att lägga i. Mot Höganäs BC blev 4-6 till slutresultatet 4-16 och mot Gamsen blev 5-5 till 7-13. Maximilian Ståhl och Manne Stéen fullpoängare i match två. Johan Thörn, Maximilian Ståhl och Ulf Nilsson med vardera två resultat mellan 788 och 740. Mycket svårspelat och svårt att nå kontinuitet var det allmänna omdömet efteråt. Nu hoppas klubben att laget får chansen att som som obesegrad seriesegrare kvala till division 2. Mixade laget startade bra hemma mot Team Perstorp B med 4-1, sedan blev det inte mer utan matchen slutade 4-16. Rikard Machmüller 660.

Många glada ansikten efter den fixade slutspelsplatsen.

2024 04 04

PÅ SÖNDAG KAN VI HA DET FÖRSTA SVARET

Näst sista omgången i elitserien, då spelar Full House A sina två sista matcher på bortabanor, lördag 13 mot BK Tegnér i Säffle och söndag 11 mot Ludvika. Vinst i båda och förlust för Köping garanterar en slutspelsplats, det vet vi på sö em, men det löser sig även på andra sätt.  Full House F1 jagar en kvalplats för att rädda division 1-platsen tre poäng bakom BK Turbo, som blir motståndare i sista omgången. Nu på söndag 14.00 möter F1 Frigg på hemmabanor och efter förra helgens islossning är känslan att det blir en ny seger och en spännande avslutning nästa helg. Även här finns ett antal möjliga scenarier.  F2 avslutar liksom A-laget  sitt seriespel och möter borta Höganäs BC F1 söndag 10.00 och direkt därpå Gamsen. Svåraste motståndet först och ambitionen är att nollan i förlustkolumnen ska vara kvar. Därefter direkt till Ängelholm för att stötta F1

2024 04 03

STARKA INSATSER I SKÅNEMÄSTERSKAPET.

Att spela riktigt bra två gånger samma dag brukar vara svårt, men med 1444 i Osby och 1457  i  Markaryd visade Andreas Andersson både hög klass och att det går. Klass visade också Kevin V Andersson, som halverat sitt handicap på sex månader, i Osby med ett nytt personbästa på 1423. Lägger vi till hcp blir det 1525 och ledning i Osby. Vi får se vad han kan göra i Markaryd, samtidigt får vi svar på om pappa eller farfar coachar bäst. Söndag 14 april sista speldagarna i dessa tävlingar.

2024 04 03

FYRA SENIORTOURFINALISTER MED MARGINALER FÖR OCH EMOT.

När tourfinalen avgörs i Nässjö 1 maj är fyra från Full House kvalificerade. Med två poängs marginal fixade Magnus Ahlberg plats 40 lika med sista finalplats. De tjugo första i barometern slåss om tio platser i karusellspelet medan övriga tjugo gör upp om sex karusellplatser. Tjugonde plats hade samlat ihop 909 poäng och efter här på plats 21-23 Claes Johansson med 907, Raymond Lantz 904 och Peter Andersson 902. Jämnt, men så är det ju alltid. Oavsett grupp måste man spela bra för att gå vidare, fast 50 % och 30 % är ju skillnad ändå.

2024 04 01

BRILJANT SPEL AV ROLF ANDERSSON FRÅN KVAL TILL FINALVINST.

Seniortouren i Ängelholm blev en uppvisning av formstarke Rolf Andersson. Kvalbäst på 1480 gav biljett till finalsteg 2. Där Rolf med fem serier mellan 202 och 237  och en marginal på 75 poäng gick vidare till karusellerna. Inga problem här heller med 686 fram till slutkarusellen över en serie. Det såg säkert ut fram till sista rutan där en "kioskfyra" tvingade Rolf att ta tre käglor för vinst. Han gjorde det och vann med 220 före tvåans 219 och trean på 212. Peter Andersson tog sig efter fint kvalspel också direkt till finalsteg 2, men hade här ingen bra dag. Nu väntar vi på barometeruppgradering för att se hur många från Full House som kvalificerat sig för final i Nässjö 1 maj.


2024 03 31

ÖVERLAPPANDE TÄVLINGAR I SKÅNEMÄSTERSKAPET.

När deltävling 13 och 14 avslutades på söndagen var redan nr 15 och 16 igång. Det behövs väl för att dagarna ska räcka till totalt 19 st innan säsongen är över. Full Houseframgångar blev det i Klippan med John Mattsson som trea och Kevin V Andersson som fyra. Prispengar även till Andreas Andersson på plats 18. Rena slagningen tog John hem och segern i U18 till Kevin, för övrigt hans tredje seger på sju försök. Lagtävlingen vanns också och här kompletterade Manne Stéen, som med en bra spurt snodde sista platsen i laget en poäng före Ralf Sappelt. I Höganästävlingen hittar vi endast Micke Wennberg på "pengaplats". Micke åtta och nästa FH:are hittar vi först på 31:e plats. Barometerställningen är intressant. Med fem från Full House på de 16 platser som leder direkt till final. En final som sannolikt kommer att avgöras i Ängelholm. Just nu Kevin etta före tvåan Andreas, femma Micke Wennberg och sjua John. Många poäng i Klippan gav Ralf ett lyft till plats 16 just nu. Ingen spelare i Skånemästerskapet har vunnit mer än en deltävling hittills förutom Kevin som vunnit tre ! Även U-18 barometern toppas av Kevin, 40 poäng före tvåan, med två deltävlingar kvar. Seger i U-18 ger 30 poäng.

2024 03 24

TVÅ GÅNGER SJUTTONTRE LIKA MED BRA OCH VÄLBEHÖVLIGA LÖRDAGSINSATSER

Inte ens  serieledaren Allön kunde matcha Full House F1, som äntligen fick till det på alla händer. Slutresultat 17-3 med slagpoäng 6966 och tusengubbe på 1005 genom Rolf Andersson följd av Ola Persson 891, Henrik Nyström 882 och Andreas Andersson 873. Rolf /Andreas fyrpoängare tillsammans med Ola. En välbehövlig seger för laget som fortsatt ska fokusera på sin egen prestation efter påskuppehållet. A-laget nådde nästan samma slagning som F1, 6923, när man enkelt städade av Kulladal. John Mattsson/Johan Klyft och Andreas Andersson/John Gustavsson vardera fyra banpoäng. Johan de Neergaard 955 och John Mattsson 912. Farmarlag 2 fick oväntat bra motstånd av Markaryd F. Bra start med 4-1 blev 6-4 halvvägs och sedan såg det ett tag ut att bli 1-4 i tredje, men vändes till 3-2 . Avslutningen blev inte så dramatisk utan slutresultatet skrevs till 13-7. Johan Thörn/Thomas Jönsson tre banpoäng liksom Filip Landén. Två över 800, Johan Thörn 819 och Mats Andersson 816. F2 har därmed även teoretiskt säkrat seriesegern och hoppet om avancemang lever.DET DRAR IHOP SIG OCH DRAG I HALLEN KAN BIDRA.

Viktiga matcher spelas på lördagen i hemmahallen. 12.40 möter F1 Allön, som ju vann lagens möte förra helgen i Kristianstad. Det är väl dags nu att få lite medflyt i laget, som har absolut har potential att klara det utsatta läget i tabellen. Visserligen serieledaren som kommer på besök men en del parametrar talar för F1 och kan laget bara hålla axlarna under öronhöjd blir det seger 12-8. A-laget tar därefter över 14.40 mot Kulladal. Ett lag som inte kan klara sig kvar i elitserien utan kval. Risk för underskattning ? Nej, fullt fokus och att jobba tillsammans för att bevaka slutspelsplatsen gäller naturligtvis. Önskvärt med mycket folk i hallen för att stötta båda lagen. Farmarlag 2 har hemmamatch söndag 11.00 mot Markaryd F och hoppas givetvis att F1 gör jobbet på lördagen för att få chansen att nyttja den kvalplats om redan är klar. Mixade laget är spelledigt.

2024 03 17

DRAMATIK ATT VÄNTA.

Med egen styrka och hjälp av Falkenberg återtog Full House A fjärdeplatsen i elitserien. Minst fyra lag slåss om platsen. IKW Köping fick stryk med 15-5, efter att ha startat och vunnit första serien med 3-2 blev laget helt överkört i de tre övriga. Ray Teece/ Ben Robinson fyra banpoäng och Ray åter matchbäst med 901. Köping har fyra matcher kvar och blir fyra om alla vinns. Inte troligt. Därefter har Full House bästa positionen just nu. Så mycket är ovisst och spännande och om något lag inblandat i streckstriden redan bokat hotell för slutspelet kan det tyckas kaxigt. Farmarlag 1 blev nollat i Karlskrona av ett hemmalag som gjorde över sjutusen. Ola Persson femma i matchen med 854. Mot Allön i Kristianstad startade laget med 4-1 ledning men efter en svag andra serie vände hemmalaget till 5-4 ledning. Uppryckning i tredje gav 7-7 inför sista, där hemmalaget drog ifrån till slutresultatet 11-8. Små marginaler emot vid tre tillfällen i matchen samt något sämre bredd i laget avgjorde. John Gustavsson 900 matchbäst. Ser illa ut i tabellen men det är absolut inte avgjort när fyra matcher återstår. F2 tuffar på och dubbelvann i Klippan. Enda plumpen var andra serien i match ett mot Animals F, då inga spärrklot verkade fungera alls. Men två avslutande serier kontrollerat fram till 12-8. Pontus Rosvall/ Ulf Nilsson fyra banpoäng och Daniel Ströbäck med 842 klar etta i matchen. Lättare mot Lejonet F direkt efter. Här visar seriesiffrorna att det blev knepigt till slut på väl randade banor. Bra första serie men sedan gick det nedåt, men solklar seger med 17-3. Fyrpoängare Ralf Sappelt/Sam Lundahl och Daniel Ströbäck/Mats Andersson. Daniel "tvåserier Uretan" Ströbäck sjönk till 836, men tydlig profil i matchen. Väldigt positiv stämning i båda matcherna. F2 fortfarande klar obesegrad tabelletta. Mixade laget gjorde en jämn match i Bjuv, men tyvärr sämsta serien till slut tvärtemot motståndarens bästa. Bjuv vann 11-9. Henrik Sinander 689, Anders Strand 686 och Rikard Machmüller 656.

2024 03 15

NY VIKTIG HELG.

Full House A med klar kontakt med slutspelsplats möter med fyra matcher kvar IKW Köping på hemmabanor lördag 10.30. Vinst gör att man åtminstone tillfälligt passerar femteplacerade motståndaren. Lagens möte i Köping för fyra veckor sedan vann FH med 12-8. Repris nu, tack. F1 delar upp bortresan på två dagar. Lördag 15 mot Karlskrona, där FH förra året var en hårsmån från att välta hemmalaget, men det passar utmärkt att göra detta i år istället. Söndag 12.00 mot Allön i Kristianstad. Serieledare som överraskat hittills, men håller nerverna när FH kommer ?  F2 dubbelmatch i Klippan 9.00 mot Animals F och 10.40 mot Lejonet F. Nollan ska försvaras i en lurig hall. Mixade laget borta söndag 11.00 mot Bjuvs bowlingmix, tufft mot trolig toppad motståndare.

2024 03 07

FINALPLATSER PÅ SPEL.

Två helger utan seriespel brukar innebära full fart på Skånemästerskapet. Ovanligt nog fanns inga starter i Höganäs och Klippan förra helgen utan dessa startar nu till helgen och pågår ända till 31 mars. Som vanligt många Fullhousare igång när deltävling 16 o 17 av totalt 21 avgörs. Seniortouens sista deltävling i Ängelholm startade i söndags och här skaffade Rolf Andersson sig en bra position med sina 1480 poäng. Det delas ju ut dubbla barometerpoäng i denna tävling och frågan är hur många från FH som tar sig till slutfinalen i Nässjö. Flera har chansen och svaret får vi 1 april. (Sant).

2024 02 24

BRA BÖRJAN OCH SÄMRE SLUT OCH TVÄRTOM

Full House F1 inledde starkt i hemmamötet med Cahoot. 4-1 men bortalaget högg tillbaka. Kvitterade till 5-5 och tog ledningen med 7-8. Inledande 1798 i första serien sjunker till 1571 i fjärde, som förloras 2-3. På nytt sämst på slutet och ny pestförlust 9-11. Har blivit en del sådana under säsongen. Läget i tabellen nu riktigt utsatt men det är inte kört ännu. Daniel Svensson med 927 ensam över 900 i F1, där många bra serier presterades men alla i lagethade en svacka någonstans. Farmarlag 2tog därefter emot ett stolt Sunnerbo, som på förmiddagen vunnit i Bjuv mot serietvåan Strike. F2 tackade för hjälpen med att trumla ner motståndet i laminatet och vinna komfortabelt med 16-4. Pricksäkre Ulf Nilsson toppade på 842 och fyra banpoäng i par med Ralf Sappelt. Johan Thörn avslutade starkt och nådde 808. Efter tretton matcher en tappad pinne. Nu håller vi nollan intakt. A-laget avslutade hemmatrippeln mot serietvåan Clan. Lagen följdes åt 2-3, 5-5, 7-8 och där såg ju Clan ut att ha kopplat greppet men då svarade Full House med dagens högsta serie, tog ett banpar klart och de tre andra kontrollerat fram till avslutande 5-0 och matchresultatet 12-8. Det gäller ju att plocka banpoäng på de rätta ställena utan att tvunget slå flest poäng individuellt. Johan de Neergaard/Kim Andersson och John Mattsson/Johan Klyft spelade in vardera tre banpoäng. Ray Teece 967 högst i matchen. Kampen om slutspelsplats fortsätter. Mixade B-laget bortaspelade mot BK Mix i Eslöv och vann smärtfritt med 16-4. Vardera fyra banpoäng för våra FH:are . Maximilian Ståhl 732 i par med Robin Rittbring och Anders Strand 721 i par med Henrik Sinander.

På bilden tackar Full House F2 publiken efter segermatchen mot Sunnerbo. Vänster tåspets som syns i luckan bakom Johan Thörn tillhör Sam Lundahl.

2024 02 20

EN FULL HOUSEDAG FULL MED MÖJLIGHETER.

En härlig lördag väntar till helgen. Tre hemmamatcher på raken med start 10,30 för F1 mot Cahoot från Kalmar, som i fjol snuvades på seriesgern i just Ängelholm. Hoppas respekten sitter i och F1 kan ro hem viktiga poäng utan att darra  på slutet. 12.30 möter F2 Sunnerbo, tabellmässigt det sista hotet mot att missa seriesegern. Här blir det en ny vinst. A-laget avslutar lördagen 14.30 mot Team Clan, ett riktigt topplag. Tänk så nära det var att detta lag lades på rygg i matchen i Nässjö. Ta med detta in i matchen. Det ska gå.

2024 02 20

MÅNGA MED BRA LÄGE I BAROMETRARNA.

Slutspelat i Skånemästerskapets deltävlingar i Helsingborg och Ängelholm. I Helsingborg blev Michael Wennberg bäste Fullhousare som tolva strax före Ralf Sappelt och Andreas Andersson. Turbo serie sex plockade Ralf hem. I Ängelholm startade totalt 226 spelare efter idogt arbete av hallpersonalen. I potten finns senare i vår finalspelet som spelas i den hall som haft flest startande. Återstår att se om någon hall kan matcha detta. 43 med licens i Full House startade, känns ju definitivt som något slags rekord. Likadant att 26 spelare fick prispengar. Tio av dessa med Full Housetröja. Lagtävlingen vanns av Mikkel Sörensen, Ben Robinson, Kim Andersson och Kevin V Andersson. Tredjepris i lag till John Mattsson, Manne Stéen, Peter Andersson och Henrik Nyström. John knep också priset för Turbo serie sex. U-18 deltävlingen också i Ängelholm blev åter en topplats för Kevin, nu som tvåa. Här hittar vi Sam Lundahl på tolfte plats och Henrik Sinander på plats 28. Efter sex av nio deltävlingar toppar Kevin U-18 barometern 23 poäng före tvåan. Kevin leder även barometern för alla även om han inte fick ihop programmet och missade Helsingborg. Tvåa är Andreas Andersson med 866 mot Kevins 900. På femteplats Micke W med 676 och John Mattsson sjua med 644. Ralf Sappelt har häng på topp 16 efter bra spel denna omgång. I barometern för Seniortouren lyfte Claes Johansson till plats fyra. Raymond Lantz har klättrat till plats 31 medan Magnus Ahlberg plats 50 och Peter Andersson 52:a tappat sedan förra gången. Nu återstår endast Ängelholmstävlingen i påsk med dubbla poäng för placeringen så vi hoppas på fyra finalister från Full House när finalen avgörs första maj i Nässjö.

2024 02 18

OÖNSKAD FÖRLUST GER FORTSATT KÄMPIGT LÄGE FÖR F1

Tre jämna totaler i de tre första serierna för F1 hemma mot Karlskrona där två vanns av bortalaget gav läget 7-7 inför sista serien. Ett banpar förlorades stort och därmed var totalen rökt men de tre andra banparen levde fram till de sista rutorna där bortalaget var starkast och kunde vinna med slutresultatet 8-11. Andreas Andersson toppman med 1006 och tre banpoäng i lag med Ola Persson. Lagen över nedre strecket vann båda så avståndet till negativt kval är nu fyra poäng, men det finns fjorton poäng till att fiska in. A-laget kunde inte matcha Stureby utan föll med 4-16. Tufft när hemmalaget gör över 7300 poäng. J-D Mortensen med 911, vilket var sjätte bästa i matchen ! En bortaseger i helgen lika med en godkänd resa. Fortsatt kamp runt slutspelsstrecket där fyran åkte på trippeltorsk i helgen. Mycket haltande tabell där något lag spelat 19 matcher och ett annat 15. Mixade laget städade av dittills obesegrade serieledande BK Mix Eslöv B med 14-6. En match där bortalaget endast fick sticka upp lite i tredje serien. En avslutande femnolla gjorde slut på eventuella funderingar. Anders Strand glänste med 793 och fyra banpoäng inspelade med hjälp av Henrik Sinander 751. Debuterande Robin Rittbring 692, visserligen stryk av syrran med fem poäng men säkert nöjd ändå.

2024 02 17

STARKT BORTASPEL OCH VÄNTAD HEMMASEGER

Full House A-lag pangade in 6918 slagpoäng i bortamatchen mot IKW/Köping. Drygt 200 bättre än hemmalaget och en klar seger med 12-8. Fin förstaserie gav ledning 4-1 som utjämnades i andra där hemmalaget hade sin bästa period. Återtaget initiativ i tredje gav ledning 9-6 för att lugnt köra med vinsten i fjärde serien. Brittiskt samarbete gav fyra banpoäng genom Ben Robinson 994 och Ray Teece 910. 940 för J-D Mortensen och tre banpinnar i lag med Johan Klyft. Laget är i högsta grad med och slåss om slutspelsplatserna och efter en skön nattsömn redo att matcha Stureby. F2 hade som väntat inga problem med att besegra Animals F. Slutsiffrorna 15-5 och drygt 700 pinnar mer i slagning. Två lysande serier fram till 9-1, därefter kom enda skönhetsfläcken när fokus tappades och tredje med 2-3. Segern klar efter tre men skärpning i sista serien gav en avslutande 4-1 seger. Laget ångar på i toppen i tabellen och Michael Wennberg 855 och Manne Stéen 801 i matchen.2024 02 15

LITE VATTENDELARE FÖR A-LAGET.

Samtidigt som de sista starterna i Skånemästerskapets deltävlingar i Ängelholm och Helsingborg avgörs så drar seriespelet igång. A-laget har bortamatcher lördag 15.40 i Köping och söndag 11.00 i Stockholm mot Stureby. Bra insatser på denna resa och slutspelschansen finns kvar i annat fall blir det lite krig i ingenmansland. F1 har hemmamatch söndag mot Karlskrona 10.30 och inleder troligen med 5-0 i första innan sillastryparna vaknar, men för sent. Viktiga poäng på spel och att dessutom bana väg för F2:s sikte mot division 2. F2 spelar lördag 13 hemma mot Animals F och seger här är det enda som gäller. Slutligen har mixade laget uppgiften att söndag 12.20 på hemmabanor tillfoga BK Mix Eslöv B dess första nederlag.

2024 02 11

TOPPINSATSER PÅ FLERA HÅLL.

I Seniortouren i Nässjö tog sig Claes Johansson och Rolf Andersson via kval direkt till finalsteg 2. På de fem serierna var Claes etta och Rolf femma. Båda till karusellerna. Claes föll ur i sista serien medan Rolf gick till finalkarusellen för att bli slutlig tvåa. Kevin V Andersson gjorde en ny stark insats i helgen. I AIK tournament för juniorer som sexa i kvalet lätt till final bland tolv spelare. I ledning efter finalsteg 1 för sluta på andra plats i finalsteg 2. I andra änden av hallen spelade Kevins faster Sandra de Neergaard lysande bowling och visade att hon är tillbaka i absoluta toppen. En slutlig andraplats futtiga två poäng bakom segrarinnan blev facit. Ca 100 spelare vardera i junior- och damklassen gjorde upp. En bra helg för Ängelholmsbowlingen kan summeras.

2024 02 07

INTERNATIONELL TOPPTRIO I KLUBBMÄSTERSKAPET.

I onsdagens masstart med de tjugo sista Fullhousarna redo att utmana om klubbmästartiteln kunde ingen matcha topptrion från första starten. Mikkel Sörensens 1476 stod sig, tvåa Ben Robinson 1462 och trea Raymond Teece 1410. Henrik Nyström med 1363 bäst denna kväll. Vinnare i handicapklassen blir Ben Robinson på 1468. Ingen kan vinna båda klasserna. 


2024 02 04

TÄVLINGSSPEL MED INSPRÄNGT KLUBBMÄSTERSKAP.

Dryga tre veckor med tävlingsspel lockar många. Fast inte bland Fullhousare i Skånetouren. Här är väl Magnus "Donk" Ahlberg den ende att spela alla tävlingar. Ser inte ut att bli någon final för honom när det nu spelas i Eslöv. Seniortouren, med fyra från Full House på finalplatser just nu, avgör sjätte och näst sista deltävlingen i Nässjö med final 11 februari. Som en start i Skånemästerskapet på onsdag 7 februari 18.30 spelar  20 st från Full House om klubbmästartiteln 2024.  De som inte fick plats här har spelat tidigare på andra starter. Mikkel Sörensen ( inte släkt med tidigare namne i klubben) kopplade ett grepp i första starten med sina 1476 inkluderande en 300-serie i femte serien. Tävlingen i Ängelholm pågår till 19 februari och parallellt i Helsingborg till 18 februari. Överlappar alltså seriespelet  i helgen 17-18 feb. Regerande klubbmästare är John Mattsson. Fjolårets KM avgjordes med annat upplägg, däremot 2022 som i år och då var Johan Klyft solklar vinnare. Får vi en ny, eller ?

2024018

FULL HOUSE A FULLBORDADE HELGTRIPPELN.

Tre gånger 3-2 och en avslutande 4-1 gav Full House A segern med 13-7 mot gästande Stureby. Även om det resultatmässigt svängde lite inom banparen kunde alltid ett annat par steppa upp. Därför kändes det stabilt hela vägen. Danskparet med debuterande Mikkel Sörensen och Tim Stampe bidrog starkt som "Stockholmsdödare" med fyra banpoäng. Kim Andersson, åter i position som lok i laget, toppade i matchen med 965. Sämsta serien 233. Även banpartnern Johan de Neergaard hade alla sina serier över pari. Laget kan fortsatt snegla uppåt och slutspel finns inom räckhåll. Sju matcher återstår, men först två helger utan seriespel.

2024 01 27

LIVESTREAMAD MATCH KNÄCKTE KODEN FÖR F1

Test i mindre omfattning med livestreaming blev lyckat och bidrog kanske till F1 seger 13-7 mot Nybro. Möjligheten att visa fin bowling på rörliga bilder inspirerade säkert och laget drog iväg till 9-1 efter halva matchen. Serie två med 1828 dagens höjdare tillsammans med tre jämna serier till totalen 6909. Bortalaget Nybro visade i andra halvan av matchen att laget innehåller flera duktiga bowlare och reducerade till 10-5 inför sista. Men hade inte tillräckligt många jämfört med F1 där sjunde man hade 820. 3-2 i fjärde serien rodde med lugna vassa slag hem en efterlängtad och välbehövlig seger. Klasspelaren Ray Teece åter magnifik, med chans på 1000 in i sista rutan, men fick nöja sig med 984. Nöja sig ? Fem spelare med tre banpoäng, Ray, Andreas Andersson, John Gustavsson, Daniel Ströbeck och Henrik Nyström. Kontakten uppåt i tabellen finns och lagen där känner redan av flåset i nacken. F2 gjorde ingen besviken i bortamatchen i Tyringe, mot serietvånan Hovet F. Första fyran ordnade en ledning med 6-2 och övriga fem i laget fyllde på till en klar seger med 14-5. Full kontroll hela tiden och totalen i samtliga serier. I tabellen har laget minst fem poängs försprång till fjärdeplacerade laget, men går givetvis för serieseger. Sam Lundahl och Manne Stéen fyra banpoäng. Rolf Andersson 827 och Sam 826 matchens högsta individuella slagningar.

2024 01 25

NU DÅ

UK har topptrimmat alla lagen inför helgens viktiga matcher. F1 möter överraskningen och tredjeplacerade Nybro, som dock överraskande förlorade hemma förra helgen. Det är dags för F1 nu att alla polletterna trillar på plats lördag 11.00 i hemmahallen och tipset är de gör det. Vinst skapar kontakt uppåt i tabellen. Toppmöte i Tyringe för F2 lördag 12.40 mot Hovet F, tvåa i tabellen. Alltid lurigt med fyrabanorshall men poäng här så ligger vägen till kvalspel öppen. A-laget möter söndag 10.30 Stureby hemma och här är allt annat än hemmaseger en besvikelse mot en motståndare som endast vunnit borta mot Elitseriens jumbolag. Tre vinster i helgen kan vara bra att ha med in i två veckors uppehåll.

2024 01 21

F2 ENSAM VINNARE I HELGEN

Även om Full House A hade kontakt ända fram till fjärde serien, 7-8, var Göta hela tiden det vassare laget och kunde rättvist vinna med 8-12. FH avslutade dagen med sin sämsta serie och ser man till det individuellt vart det endast matchbäste Ray Teece 978 som kunde matcha bortalaget som hade sju av de åtta högsta slagningarna. F1 har fortsatt marginalerna emot, förlust 9-10 mot Playax trots höga slagningar på många händer. Kevin V Andersson 933 matchbäst och tre banpoäng i lag med Henrik Nyström. Ny bra laginsats mot Thule, men ny förlust 7-13. Här tog John Mattsson och Claes Johansson tre banpoäng och John FH-bäst med 923. F2 pulvriserade Allön F2 med 18-2. Siffrorna säger det mesta men inte att Ulf Nilsson/Ralf Sappelt och Michael Wennberg/Sam Lundahl drog in fyra banpoäng per banpar. Michael Wennberg 860 efter kanonavslutning, Ulf Nilsson 791 och Thomas S Jönsson 773 matchens topptrio. Mixade laget tappade för mycket i början och lyckades inte störa BK Mix utan föll 8-12. Mats Andersson 762, Pontus Rosvall 708 och Anders Strand 702.

2024 01 19

UTMANINGAR FÖR ALLA LAGEN.

Helgens spelprogram skickar Full House F1 till Baltiska Hallen i Malmö lördag 9.00. Nya utmaningar på bortabanor men kanske inte lika svårt som senast. Playax först, två poäng före, och därefter på samma banor utan omoljning Thule. Alla poäng härifrån mycket viktiga. F2 möter Allön F2 hemma lördag 15.00 och har toppositionen att försvara. Mixade laget spelar lördag 11 hemma mot obesegrade BK Mix Eslöv B. Dags att spräcka den nollan kanske. Söndag 10.30 prestigemöte i Ängelholm när A-laget möter IS Göta. Med två poäng upp till tredjeplacerade Göta passar det bra att täta den luckan . Det gäller för alla att ta en ruta i taget och inte titta längre fram. Det är ju inte slut förrän det är slut. Lycka till.

2024 01 14

KEVIN TOG SIN TREDJE SEGER.

Skånemästerskapet i Hörby spelades hem av Kevin Vöcks Andersson. Hans tredje vinst på tio avslutade tävlingar. Femma blev Magnus Ahlberg och trettonde Andreas Andersson, som även blev tvåa rent. Dessa tre tillsammans med John Mattsson tvåa i lagtävlingen. Andreas slutade i Tollarp tvåa både i hcp och ren slagning. John sexa här. Sam Lundahl och Peter Andersson kompletterade laget på en andra plats. Andreas och Sam hade ju som tidigare rapporterats vars en 300-serie i Tollarp. Barometern leds av Kevin 808 poäng före Andreas 744. På direkt finalplats även Michael Wennberg som 14:e just nu. John som en bubblare på tjugonde. Sexton direkt till final. Kevins ledning i U18 är sexton poäng före tvåan. Seniortourens barometer har just nu fyra från Full House på finalplatser. Magnus Ahlberg  kvaltvåa i Kristianstad i Skånetouren  slutade näst sist i finalen. Lustigt nog blev kvalvinnaren allra sist.

2024 01 13

STARKT PAPPER RÄCKTE INTE FÖR F1.

Hemmastarka Bockarna gav inte Full House F1 någon chans utan vann komfortabelt med 15-4 efter 8-2 i halvtid. Lite möjligheter fanns i serie 2 men det hade behövts lite mer för att störa hemmalaget, som drog in en ny femnolla i tredje och drog ner gardinen för F1, som härmed föll under det oönskade strecket. Claes Johansson med 830 ensam i FH över 800. F2 visade direkt i toppmötet med Strike vad som krävs för att ligga i topp. 4-1 i första följdes av 1733 på laget i andra och en ny 4-1. Strike sprattlade till lite i tredje och tog in till 9-6 men där tog det slut för bortalaget och en ny runda 4-1 avslutade fram till 13-7. Motståndarna kunde inte matcha F2:s toppkvartett Ulf Nilsson 870, Michael Wennberg 836, Magnus Ahlberg (bra form) 807 och Raymond Lantz 803. Halva serien avgjord och endast en tappad poäng. Parallellt i Bjuv mixade laget mot Strike B gav seger med 14-6. Oskiljaktiga banparet Pontus Rosvall/Filip Landén 4 banpoäng liksom Henrik Sinander/Mats Andersson. Samme Pontus Rosvall hittade slutligen nyckeln till matchbästa 729.

2024 01 12

TRE LAG DRAR IGÅNG.

Full House A spelledigt men F-lagen kör igång vårsäsongen. F1 åker till Varberg för att ta revansch på hemmalaget Bockarna, som var ofint nog att vinna höstmatchen i Ängelholm, där futtiga fyra poäng i sista banparet avgjorde. Bockarna är ett starkt hemmalag och skjuter ofta över 6500 men ett på papperet starkt F1 har för avsikt att spräcka hemmasviten med början lördag 14.00. F2 toppmatchar hemma mot BK Strike lördag 11.00 och ska nu inleda året med att skapa marginal neråt mot motståndaren. Samtidigt i Bjuv möter mixade laget Strike B så här blir det inga toppade lag.

2024 01 08

SAM LUNDAHL GJORDE EN RIKTIG 300-SERIE.

Skribenten av detta forum ber Sam Lundahl om ursäkt. Han ska allt beröm i världen för sin 300-serie vid lördagens Skånemästerskapstävling i Tollarp. Samtidigt ett tack till korrekturläsare Stéen.

2024 01 07

TOPPKÄNNING LITE ÖVERALLT.

Av fem startande gick tre från Full House på lite olika vägar till finalsteg 1 i Eskilstunas seniortourdeltävling. Där slutade kompisarna Claes Johansson och Peter Andersson på samma resultat 1115 på de fem serierna. Claes går som sexa vidare på tre poäng lägre hcp än Peter. Eva Andersson inte långt efter lite längre ner i resultatlistan. Claes klarade första rundan i karusellen men fick sedan ge sig med liten marginal. Även Raymond Lantz och Magnus Ahlberg var nära att nå finalsteg 1. I Skånemästerskapet pågår det fram till nästa helg. I Tollarp inledde Andreas Andersson med 300, som följdes av 279. 579 på två serier tydligen lika med nytt hallrekord. Andy ligger tvåa här. Med hjälp av sitt hcp på 33 poäng fick Sam Lundahl ihop 300 i serie två. I Hörby leder Kevin V Andersson på 1430. Toppkänning även i lagtävlingen på båda ställena. Magnus Ahlberg tvåa i kvalet i Skånetouren i Kristianstad. Finalspel imorgon i denna deltävling.

2024 01 05

FULL FART PÅ TÄVLINGSSPELET

Barometerpoäng jagas på flera håll i landet när tävlingsspelet är intensivt. Seniortouren går i Eskilstuna och där finns fem från Full House som jagar finalplatser i den femte av sju deltävlingar. Final söndag.  Skånemästerskap spelas i Tollarp och Hörby med många från FH i startlistorna. Dessa pågår det till 13 januari. Skånetouren i Kristianstad med final måndag 8 januari har en från Full House i resultatlistan. Magnus "Donk" Ahlberg, som med tre starter kvar leder tävlingen och garanterat kommer till final. Klubbens förmodligen meste tävlingspelare gick som tåget, åkte antagligen dit med ett sådant också, och stördes inte av en dålig serie i mitten.

2023 12 31

BK FULL HOUSE ÖNSKAR ALLA ETT GOTT NYTT BOWLINGÅR 2024.


Bowlinghösten avslutades med BK Full House traditionella familjefest som samlat runt 40 personer. Tacobuffé med efterföljande bowling i tre/fyramannalag. Efter elva serier kunde ett vinnande lag i ett finalfält på tre utses. Skänkta priser tilldelades finallagen. I segrande laget ingick Jenny Vöcks, Daniel Ströbeck och Mats Andersson. På bilden nedan i centrum rutinerade tävlingsgeneralen Peter Andersson under prisutdelningen. GOTT NYTT ÅR ALLA.

 

2023 12 24

GOD JUL alla bowlare.

 

Från onsdagens klappspel med efterföljande fika. Alla fick tyvärr inte plats på bilden.


2023 12 21

MYCKET  TOPPKÄNNING FÖR FULLHOUSARE I SKÅNEMÄSTERSKAPET.

I Hässleholm blev Michael Wennberg tvåa. En sunkig mittserie sabbade topplatsen, men tvåa mycket bra. Kevin Vöcks Anderssons första start hade givit 141 plats, så det blev till att ordna en chaufför och starta en gång till. Då steg han till 22 plats och fick 79 barometerpoäng istället för fem. I Perstorp slutade Kevin sjua i allaklassen och trea i U18. Andreas Andersson tvåa i ren slagning och FH tvåa i lag genom Kevin, Andreas, John Gustavsson och Ralf Sappelt. I barometern för alla toppar Kevin med 703 poäng (max. 800!!!) före farbror Andreas med  557. Micke Wennberg fint med på en åttonde plats. I U18 efter placeringsraden 1,1,2,3 leder Kevin även denna barometer.

Barometern i Seniortour har Claes Johansson på 31 plats. Sedan hittar vi Magnus Ahlberg, Peter Andersson och Raymond Lantz på platserna 54-57. Fyra deltävlingar av sju är avklarade. Sista deltävlingen spelas i Ängelholm med dubbla poäng. Sex bästa resultateni deltävlingarna räknas i slutändan. 40 st till går till stora finalen 1 maj i Nässjö.

2023 12 18

TANKAR RUNT HÖSTENS SERIESPEL.

Med tretton poäng på tretton matcher ligger A-laget sexa. Med lite mer flyt kunde det varit en tredjeplats. De svåraste motståndarna är avklarade på bortaplan och hemma släpps inga poäng i onödan. Så om tur och otur jämnar ut sig blir det slutspel till våren. Klart godkänt för A-laget. F1 avslutade med två segrar och lämnade bottenträsket, men har varit en gåta för övrigt. Trots många bra insatser siffermässigt har ofta de jämna banparen förlorats. Det ser ju ut att vara ett starkt lag på papperet. Steget till fast tabellmark är inte långt och F1 gör alltid en stark vår. F2 har på åtta matcher tappat en poäng och leder tabellen två före tvåan, som laget möter hemma i första matchen efter jul. F2 har haft toppkänning även de två senaste säsongerna över jul, men sedan tappat på toppen under våren. Dags att stå distansen ut fram till ett kvalspel som leder till division två. Det är målet. Slutligen det mixade B-laget, som ju är en utmärkt instans för nya bowlare att ta första steget för att sedan klättra i hierkin. Resultaten här är ju inte det viktigaste.

2023 12 18

TVÅ FINALISTER I SENIORTOUREN ÄVEN DENNA GÅNG

Även i sin andra start i en Seniortourdeltävling gick Raymond Lantz till final. Som trea i kvalet direkt till finalsteg 2. Här fick han tyvärr inte till det riktigt mer än i en serie och saknade därmed 22 poäng för att nå karusellen. Däremot hittade han en bra spelpartner och blev därmed tvåa i 2-mannatävlingen och håvade in lite  gryn även här. Claes Johansson nådde finalsteg ett genom att vara bästa 60+are. Var dock inte nära att nå karusellen denna gång.

2023 12 14

JULUPPEHÅLL MEN INTE FÖR TÄVLINGSSPELARNA.

Under det månadslånga seriespelsuppehållet kör tävligarna på med dubbla omgångar. I Skånemästerskapet spelas det fram till 20 december i Perstorp och Hässleholm. Den 26:e tar Hörby och Tollarp över. I Seniortouren gäller det Nyköping med final söndag 17 dec. Efter nyår är det dags för Eskilstuna med final Trettonhelgen. I Skånetouren, som inte lockar många från FH, tävlas det i Kristianstad med final 8 januari. Därefter blir det Eslöv med första start dagen efter. En del har ju topplaceringar att försvara och andra har platser att förbättra så lycka till alla tävlare.

2023 12 10

SVÄNGIGT DET HÄR MED BOWLING.

En jämn första halva sedan funkade inget för att slutligen få allt att funka. Så blev det för  Full House A i bortamatchen mot Falkenberg. När hemmalaget ryckte i tredje samtidigt som FH gjorde en katastrofserie och hamnade i underläge 5-10, då kastar men in en elitseriedebutant, Henrik Nyström, och hela laget reser sig och kvitterar till 10-10. Här sänker sig ena laget ett par hundra samtidigt som andra laget gör tvärtemot. Starkt jobbat A-laget. När jag kollar siffror i efterhand så är det klara segrar hela tiden när det gäller att ta hem banpoäng. Ingen med bara få poängs skillnad. Unge Kevin V Andersson visade styrka med 268 i slutserien och spelade dessutom hem tre banpoäng i par med Ray Teece. Danskparet Stampe/Mortensen också tre banpoäng. Mixade laget orkade inte fullt ut mot mansdominerade Bjuvs Bowlingmix. Efter inledande 1-4 kom laget igång och vände till ledning 6-4. 2-3 i tredje nära tvärtom men i sista serien sjönk lagresultatet och Bjuv kunde gå fram till 11-9. Jonas Sigurvinsson plockade tre banpoäng. Mats Andersson 762, Henrik Sinander 744 och Sam Lundahl 696 efter en jobbig förstaserie. Sigurvin Hreinsson bra inhopp med 568 på tre.

202301207

FULL HOUSE F1 FIXADE VIKTIGA MATCHEN

Matchen mot Turbo blev en match med många ansikten. Förstaseriens 4-1 med över 1800 slagpoäng och 300-serie av Daniel Svensson växlade till en andra serie där Turbo såg ut att kvittera men F1 vände i slutrutorna och fick flyt med +2, + 6 och totalen med +3 fram till 8-2. Turbo gav sig inte utan vann tredje serien med 4-1 och knappade in till 9-6. Här lade F1 in förstaseriesväxeln och drog in 1721 för laget och 5-0 till slutresultatet 14-6. Oerhört viktig seger och laget äntligen över nedersta strecket. Efter onsdagens träning tyckte Henrik Nyström så här: " Denna profilen ska man ju göra 900 på". Det gjorde han, matchens lirare med 945 och tre banpoäng tillsammans med Kevin V Andersson,Rolf Andersson/Daniel Ströbeck och Eva Andersson håvade också in tre banpoäng. Lagsiffran 6663 bra avslutning för hösten och två raka segrar bra för självförtroendet.

2023 12 06

KVÄLLSMATCH OCH STRECKSTRID NÄR HÖSTEN AVSLUTAS.

Uppskjutna matchen för Full House F1 mot Turbo spelas torsdag 18.30 i hemmahallen. Önskad vinst lyfter laget över nedersta strecket i tabellen. För att hålla sig nära slutspelsstrecket eller tom över strecket i Elitserien är en bortaseger för A-laget i Falkenberg på söndag 11.00 önskvärd. Mycket jämnt i tätt mittskikt när ca halva serien avgjorts. Avslutar hösten gör också mixade laget söndag 11.00 hemma mot Bjuvs Bowlingmix.

2023 12 03

ORKEN RÄCKTE INTE TILL POÄNG FÖR FULL HOUSE A-LAG

Inledande 0-5 i Alingsås plockades in till 7-8 efter tre serier. Avslutande serien blev lagets sämsta i matchen och hemmalaget kunde ta hem segern med 11-9.  Kim Andersson 908 och tre banpoäng i par med John Gustavsson. Match två i Partille blev en ny förlust, nu med 13-7. Fortfarande poängchans vid 10-5 men tydlig dipp i lagsiffrorna andra halvan. Här ser man vad rutin betyder. Samtidigt svårt att matcha hemmalag som båda gör 7000. I denna match blev detRichard Teece tur att göra 908 och ta tre banpoäng i par med Johan Klyft. En bortamamatch mot Falkenbergåterstår nu inför juluppehållet.

2023 12 02

TIPSEN STÄMDE NÄR FULL HOUSE F1 VÄNDE 3-7 TILL 12-8

En lättnadens suck hördes i Ängelholmshallen när Full House F1 avslutade med 5-0 i sista serien mot Göta. Bortalaget inledde starkt och ledde 4-1 efter första och tog trots sämre slagning tre banpoäng i andra serien fram till ledning 7-3. FH arbetade sig in i matchen och reducerade till 7-8 efter tre serier och avslutade därefter med en grandios 5-nolla fram till seger 12-8. 924 och tre banpoäng för Daniel Ströbeck, 869 och tre banpinnar till Kevin V Andersson i par med Henrik Nyström. Stark årsdebut av Johan de Neergaard med 847. På torsdag spelas uppskjutna matchen mot Turbo där en seger innebär att F1 passerar nedersta strecket på väg uppåt. Toppen mot botten slutade 18-2 när F2 mötte Lejonet F. Mest intressant var det i sista serien om Daniel Svensson ska nå 1000 och Michael Wennberg 300. Nu blev det 960 respektive 289. Gott nog. Micke slutade på 869. Magnus Ahlberg med 808 verkar vara på väg upp ur en lång svacka. Fortsatt topplats för laget över juluppehållet. Mixade laget hade ingen framgång i Perstorp, förlust 3-16. Pontus Rosvall 685 och Filip Landén 684.

2023 12 01

NU VÄNDER DET FÖR F1.

Extern kritik har framförts till detta forum: Det tippas dåligt. Nu kommer nya tips. Lördag 10.20 Full House F2 kör över Lejonet F. Liten paus sedan tar mixade laget sig an Perstorp B i Perstorp 13.40. Mycket svårtippat, men FH-grabbarna är ju taggade. 14.20 spelar F1 hemma mot Göta F1. Intressant laguppställning som ger en klar hemmaseger, dvs minst 11-9. Söndag A borta 11.00 mot Alingsås och 15.00 Pergamon i Partille. Två lag som efter besöken i Ängelholm måste ha respekt för kapaciteten i FH. Ska tur och otur börja jämna ut sig denna helg så blir det poäng med hem på denna bortaresa. 

2023 11 26

DRAMATISK AVSLUTNING PÅ BOWLINGLÖRDAG.

F1 fortsätter kämpa i motvind. Trots många fina individuella insatser så blir det inte mer än nära någon gång. Bortaförlust mot Göta 7-12 är svår att snacka bort. Claes Johansson bäst med 844 och sjätte man på 787 låter ju ok men räcker inte. Matchen stängd efter tre serier vid 4-10. Ett delat banpar blev det även i Perstorp mot Frigg, vilket betydde hemmaseger 10-9 med snopet avslut i ruta 40. Här var ju 6-9 underläget nära att plockas in. Kevin V Andersson 866 och Henrik Nyström 844 med vardera fyra jämna serier och tre banpoäng tillsammans. Tre banpoäng även för Peter Andersson. Förmodad toppmatch för F2 mot Hovet F slutade 15-5! Hovet lyckades hålla 3-2 efter första efter två knappa banpoängssegrar. Sedan brakade det iväg, stängt efter tre serier 11-4 och slutligen skiljde över 600 poäng i slagning. 19-årige London killen Ben Robinson, kompis med grabbarna Teece, på besök i Ängelholm för att kanske träna lite och kanske spela med FH i framtiden. Halkade via ett sent sjukåterbud in i laget och visade sig vara en vass vänstertvåa (nytt ord) toppade matchen med 892 och i gott samarbete med Manne Stéen också tog in fyra banpoäng. Även starkt spel av övriga med extra plus för Ulf Nilsson 801, Maximilian Ståhl 762 och Ralf Sappelt 742. F2 toppar därmed tabellen. Lördagens avslutning med elitseriematch blev riktig bowlingpropaganda. Stor publik, match som pendlade fram och tillbaka med vinstchans för Full House ända in i slutet. Pergamon rivstartade första serien med 4-1, som kvitterades och vändes till ledning 8-7 inför sista serien. Kan minnas ett lyckat bollbyte i tredjeserien fram till banpoäng. Dramatik i slutet med chans till 11-9, vilket är det optimala för hemmalaget i jämna matcher. Nu slutade det 10-10 efter stort engagemang från både spelare, härligt lagarbete, och hemmapublik. Det kan vara nästan knäpptyst några sekunder för att nästa sekund så vrålas det av glädje. Ray Teece visade åter hög klass, matchbäst 953 och tre banpoäng med Andreas Andersson. Laget kvar på slutspelsplats.


 2023 11 24

TOPPLAG PÅ BESÖK

Lördag 14.40 kommer storlaget Pergamon på besök för match mot BK Full House A. Pergamon toppar elitserien med 7 vinster på åtta matcher. I fjolårets match hade Full House Pergamon uppe på vagnen inför sista serien så i år kör vi hem den också. Som förband spelar F2 12.40 mot Hovet F, ny toppmatch där hemmabanor förhoppningsvis avgör. F1 bortaspelar mot Göta lördag 9.00, goda vibbar här efter fjorårets oavgjorda resultat. Fortsätter till Perstorp för möte med Frigg 12.40. Några poäng med hem i bussen passar bra. Mixade laget är spelledigt.

2023 11 20

MÅNGA VINNARE DROG IN NÅGRA VECKOLÖNER TILLSAMMANS.

Tävlingsspelet i Skånemästerskapet under uppehållet avslutades i fredags. Bäst gick det i Åstorps deltävling. Tvåa Andreas Andersson, trea Kevin V Andersson sjua Claes Johansson och åtta Manne Stéen. Då kan man lätt förstå att dessa även tog hem lagtävlingen. Andreas dessutom vinnare med högsta rena slagning. I Bjuv blevMichael Wennberg fyra och Kevin sexa. Tvåa i lag för dessa tillsammans med Andreas och Eva Andersson. I Barometern toppar Kevin 110 poäng före tvåan, Andreas ligger trea och Micke W fjortonde. Dessa tre på finalplats just nu. Kevin leder även U 18 efter tre deltävlingar med två förstaplatser och en andra. 89 av 90 poäng. I Skånetouren efter två deltävlingar ingen från Full House på finalplats. I Seniortouren ligger Peter Andersson 21:a, Claes Johansson 46 och Magnus A 54 efter tre av sju deltävlingar. Drygt 40 till slutfinal. Tilläggas kan att Rolf A och Raymond L tog hem tvåmannaspelet i Örebro. Blev en plusrunda för dessa två den helgen. Sammanlagt uppskattas inspelade vinstpengar för samtliga från FH till ca 22 papp. Inte illa.

2023 11 19

TUNGT, LÄTT, DELAT OCH VÄNTAT.

Full House F1 har det tungt när det gäller utdelningen i poängkolumnen. En bra lagsiffra nära 6500 drygt 100 bättre än Bockarna räckte inte utan en sur torsk 9-11 blev resultatet. Så här blir det ju ofta när de jämna banparen förloras, oavsett anledning. Laget slet hårt i sista serien för att nå oavgjort men några futtiga poäng saknades i sista banparet för att nå målet. Ola Persson 849 i par med Rolf Andersson 851 tog full pott banpoäng. Fanns för övrigt flera bra insatser som tas med till nästa helg. A-lagets tänkta streckstrid med Falkenberg blev ingen strid, 4 x 4-1 var odiskutabelt och en fortsatt bra position i tabellen. Fullt med banpoäng plockade Daniel Ströbeck/ Johan Klyft samt Andreas Andersson/ Ray Teece. Daniel Ströbeck glänste i 39 rutor men tyckte 894 och näst bäst i matchen fick räcka. F2 rivstartade toppmötet borta med Strike, 5-0 ledning mot ett hemmalag som av spelet att döma verkade ha fått fel starttid. Så var det det här med förlorade jämna banpar. Andra serien tog Strike hem med 4-1 , där tre av poängen sätts på flytkontot. 4-1 i tredje, denna gång utan snack, satte Strike i ledning 8-7 inför sista. Hemmaflytet stod sig även här, när man räddade sista banparet med +5, till slutresultatet 10-10. Micke Wennberg/ Manne Stéen 3 banpoäng. Micke 816, Ulf Nilsson 803, Thomas Jönsson 798, Sam Lundahl 797 och Magnus Ahlberg 774. Laget fortsatt obesegrat och potentiellt tabelletta. Förhandstipsen på mixade laget slog in. Storseger 16-4 mot BS Olymp. Filip Landén fyrpoängare med 689. Pontus Rosvall 683 och Anders Strand 677.

2023 11 17

LÄGE ATT STÄRKA POSITIONERNA.

Full House A tar på hemmabanor lördag 12.30 emot Falkenberg. Seger innebär att slutspelsplatsen är försvarad och motståndaren, just under strecket, för plocka poäng någon annanstans. Att flyta vidare på förra omgångens fina spel kan vara recept nog. Annars är det F1 som inleder lördagen hemma 10.30 mot Bockarna från Varberg. Segern senast får bli avstamp för ett nytt gott jobb för det lag i klubben som har för vana att vara bäst på våren. Våren kan ju komma tidigt. Tvärtom har det varit för F2 med raketstarter på hösten flera år i rad, men sedan tappat efter julskinkan. Som väl är det inte jul ännu, men däremot bortamatch lördag 11.40 i Bjuv mot toppkonkurrenten BK Strike, som hittills tagit en poäng färre än Full House. Viktig match i en serie som även i år, för fyra lag, ser ut att bli en kamp om tre kvalplatser. Kuriosa från Strikes senaste match var att lagets bäste spelare hade 316 fler slagpoäng än näst bäste ! Men en jämn nia är att föredra. Vi gör det tillsammans. Slutligen söndag 10.00 mixade laget tar en gruvlig revansch i matchen mot BS Olymp.

2023 11 20

TVÅ AV TRE TILL SLUTSTEGET

I Skånetourens delfinal i Ängelholm tog sig Kevin V Andersson och Johan Klyft sig vidare till steg 2, där alla åtta spelarna möter varandra. Johan inledde med att vinna de fyra första matcherna och med 120 poäng bonus avancerade han till en andra plats. Men de tre sista serierna saknade flyt. " Spelet långt in i banan och avsaknad av tillräckligt varv gjorde att jag tappade" var Johans kommentar. Slutlig sexa för Johan och sjua för Kevin, samma placeringar som efter finalsteg 1.

2023 11 12

TVÅ FINALISTER I ÖREBRO.

Som tvåa och trea i kvalet tog sig Rolf Andersson och Raymond Lantz direkt till finalsteg 2 i Örebros Senior Tourtävling. Inte nog med det utan även vidare till karusellfinal. Där överlevde båda första rundan i vars en karusell men fick därefter ge sig i serie två, men en delad niondeplats i hård konkurrens är ett gott betyg. I morgon, måndag, har vi tre andra Full Housespelare igång nu  i Ängelholmsfinalen i Skånetouren. Kevin Vöcks Andersson, Kim Andersson och Johan Klyft jagar topplatser här.

2023 11 10

TÄVLINGSSPEL MED SEX I ÖREBRO.

Premiär för Strike&Co i Örebro, som arrangör av deltävling i Senior Tour. Sex spelare från Full House kvalar med början fredag för att nå söndagens final. Här ser Rolf Andersson ut att ha ett gott utgångsläge med sitt hcp. Oftast når någon från klubben final och tipset är att det blir så även i Örebro. På hemmaplan på lördagen sista start i Skånetouren med final på måndag 18.00. Ser ut att bli minst tre från Full House då. I Skånemästerskapet gör någon en andra start, sedan får vi vänta till fredag 17 november för att se om förra helgens prestationer står sig.

2023 11 04

HÖJDE SITT PERSONBÄSTA EFTER 20 ÅR.

Andreas Andersson höjde sitt personbästa över sex serier till 1505 vid lördagens start i Skånemästerskapet i Åstorp. Höll det högt hela vägen via 1001 på fyra. Tävlingen pågår fram till 17 november. Efter en helg leder givetvis Andreas, före Kevin Vöcks Andersson på andra och med Manne Stéen på femte. Vidare till spel i Bjuv där Michael Wennberg lagt sig på en tredje plats precis före Kevin på fjärde. Skånetouren pågår i Ängelholm. Med en start kvar finns Kevin, Kim Andersson och Johan Klyft på finalplatser med hyfsad marginal nedåt.

2023 10 29

A-LAGET NÄRA ATT SNO EN PINNE FRÅN JÄTTEFAVORIT

Clan borta är ju på förhand den kanske svåraste matchen på säsongen. Hemmalaget inledde också mycket starkt och gick fram till 8-2, men sedan kom Full House in i spelet och reducerade till 9-6. I slutserien pressades Clan in i slutrutan, men kunde ta sista banparet med 12 och totalen med 17 poäng till seger 12-8. Grymt nära en pinne även denna dag, men tack för underhållningen i helgens matcher. Kan knappast bli mer spännande. Som spelare kan man ju reta sig på att vara så nära två gånger och bara få totalt en poäng med sig, men tänk istället att vi är med i alla matcher och nästa gång välter det över till vår fördel. Ray Teece 980, matchens topp, i par med Tim Stampe 895 plockade tre banpoäng. Åtta serier över 200 för paret. Mixade laget förlorade 9-11 borta mot Olymp. Inga toppsiffror men 674 och tre banpoäng av Rikard Machmuller.


2023 10 28

DET ÄR ALDRIG SLUT FÖRRÄN DET ÄR SLUT

Kaskad - Full House A 10-10. Fem rutor in i fjärde serien, ledning 8-7, det här är ju klart. Trodde jag. Något konstigt hände i ett banpar, vet inte vad. Det som var stor ledning i totalen blev -10 till slut. Skillnaden är enorm. Men fantastiskt bra jobbat och jämfört med förra året jättesteg framåt. Ray Teece 899 på topp igen.  Även Daniel Ströbeck i par med John Gustavsson förtjänar beröm för tre inspelade banpoäng. F 1 tog en efterlängtad seger i möte med bottenkonkurrenten Värnamo. Snabbt fram till 8-2, stängt efter tre och slutligen 14-6. Egentligen aldrig något snack om vart segern skulle gå, men varför faller så mycket när det är klart ? Faller alltså 200 poäng i sista serien. Beröm ges till 800-klubben, Kevin V Andersson 893,Ola Persson 837 och Daniel Svensson 832. F 2 gjorde jobbet i Kristianstad på ett utmärkt sätt. Seger 13-6 och full koll hela vägen gav femte raka segern. Seriesiffrorna individuellt svängde upp och ner men Ralf Sappelt 754, Ulf NIlsson 753, Henrik Sinander 721 och Michael Wennberg 703 på rätt sida 700.


2023 10 27

SLAGLÄGE I BORTAMATCHER ?

Full House A bortaspelar i helgen. Lördag 13.00 i Norrköping mot Kaskad och söndag 11.00 i Nässjö mot Clan. Frågan är hur man tänker i Kaskadlaget efter förra helgens klara förlust. Här har ju FH ett mentalt övertag och en bortavinst här skulle ju skapa fyra poäng fler plus en match färre spelad än lördagens motståndare. Söndagens motståndare med sex raka vinster blir ju därefter en härlig utmaning att ta sig an. F1 spelar hemma lördag 14.20 mot Värnamo, och nu ska det bli vinst. F2 spelar en knepig match i favorithallen i Kristianstad mot Allön F lördag 13.20. Pga få lag i serien endast en match på bortaresan och då får man ju vinna den, vilket ju ger ett perfekt läge inför fortsättningen. Mixade laget söndag 10.00 borta mot Olymp i Hörby. Möjligheter att ta ett steg uppåt i laghierarkin. 

2023 10 22

EN BRA BOWLINGSÖNDAG.

Om man komponerar sina banpar så att två av dessa tar vardera fyra banpoäng, så har man lyckats både med kompositionen och kommit en bra bit på väg mot matchseger. Även i de andra banparen kunde man se hur samarbetet gav banpoäng. Full House A-lag inledde  med 4-1 mot Kaskad, såg inledningsvis i andra gå mot en ny 4-1 som vändes till 0-5 för att slutligen bli 2-3. Sedan kom en ny stark runda fram till 10-5, detta skumma läge då någon annan alltid ska fixa sista poängen. Nu sattes tonen direkt och aldrig någon diskussion om poängtapp utan ny runda med 4-1 fram till 14-6. Ray Teece/Andreas Andersson och Kim Andersson/Richard Teece vardera fyra banpoäng. Storebror Ray 929 bjöd i slutrutan in lillebror Ritchie 932 till att bli matchbäst. John Mattsson 858 gott jobb som fyra i matchen. Oavsett om Kaskad turat eller inte så var det felval. Fast det hade inte hjälpt ändå. F 2-laget var väl två spärrar från att ta rubbet. Nu blev det 18-2 inte helt oväntat. Då hackade en del på vissa händer men det var ju en bra dag för det. Jämn var Raymond Lantz med 767 och fyra banpoäng. Fyra banpoäng och 730 på Sam Lundahl. Ulf Nilsson 733 och Michael Wennberg 726 piggnade till under andra halvan av matchen. Fyra matcher fyra vinster bra grund för fortsättningen för F2.


2023 10 21

MOTIGT FÖR F1 MEN VINST FÖR A I JÄMNA MATCHER.

Full House F1 inkasserade en ny förlust. Nu mot Playax 9-11. En bra förstaserie gav ledning 4-1 men försprånget åts upp direkt i andra och blev till 7-8 inför sista serien. Totalerna i andra och tredje serien tappades med små marginaler och här försvann nog vinstchansen en dag när de individuella serieresultaten flög upp och ner. Gotlandsloket Claes Johansson drog iväg till matchbästa 918 men inte tillräckligt många vagnar var påkopplade för att nå poängstationen. Ola Persson 876 i par med Daniel Svensson bidrog med tre banpoäng. Henrik Nyström åter över 800, nu 811. A-laget besegrade Tegnér med 11-9 i en match som blev onödigt spännande. 9-6 inför sista serien såg bra ut men bortalaget gav inte upp utan tog hem tre banpoäng, som dock inte räckte eftersom banparet Ray Teece tillsammans med inhoppande John Gustavsson vann sitt banpar med 129 poäng, vilket tog hem totalen och fixade sista pinnen till 11-9. Ray/ John fixade tre banpoäng av tre möjliga. Bröderna Teece toppade broderligt med vardera 897. Jämna serier var ju en bristvara denna dag men Johns 638 var det. I morgon ny match mot Kaskad, som vunnit dubbelt under lördagen. Undrar om det blir någon tura ?

2023 10 20

HEMMAMATCHER DÅ BLIR DET VÄL FYRA VINSTER.

Låter kanske kaxigt men absolut möjligt. F1 lördag 10.30 mot Playax, nykomling i ettan. Dags för första segern. A 14.40 mot en annan nykomling, BK Tegnér poänglöst hittills. A-laget fortsätter på söndag 10.30 hemma mot BK Kaskad, laget som vann elitseriens grundserie förra säsongen, men nu med endast en seger på fyra försök. Har också spelat två matcher på lördag i Malmö och Helsingborg samt eventuellt turat därefter. Kan vara lite lurigt. Söndag 13 avslutar F2 helgens spel mot BK Gamsen, och här blir det fjärde raka segern för F2. Mixade laget spelledigt. Efter fem omgångar har Full House tre topptioplaceringar. Omgång tre toppade Ray Teece med 971 i Malmö med Kim som tvåa med sina 956 från Helsingborg tidigare på dagen. Kim placerar sig sedan som femma i omgång fem med 938. Före matchen i Malmö fick Kevin V Andersson sitt diplom för första 300-serien. Kevin kör på och har lagt sig i topp på Skånetouren i Ängelholm efter de två första starterna

2023 10 15

SPONSORBOWLING ETT GOTT TILLSKOTT I KLUBBKASSAN

28 sponsorer till 16 spelare som fick ihop 25840 poäng, som i sin tur gav 48.863 kr till klubben. Johan Klyft raggade ihop sju sponsorer, som tillsammans får punga ut med 8.800. Svenska Spel och Ängelholms Bowling satsade 25 öre/st för totalpoängen. Pontus Rosvall med två sponsorer drog in 5200. Dagens högsta slagning prick 1000 och sponsrad med 5 kr fixade Kevin V Andersson. Pappa Kim också femkrona stod för 4140 kr. En del, vars svårflirtade chefer inte insett att det är viktigt att aktivera sig på friden, har då valt att sponsra sig själv eller bli det av familjemedlem. Bra jobbat. Stort tack till alla som engagerat sig. En roll-up med alla sponsorer kommer att finnas i hallen snarast.

2023 10 15

HISTORIEN UPPREPADE SIG.

Precis som för ett år sedan blev det dubbeltorsk för F1 i mötena i Småland. 6-14 mot Cahoot och 6-13 mot Nybro. Poängmässigt jämnast när det gäller slagning var det i Kalmar. Där det med lite tur kunde varit match även i fjärde serien. Nu var båda mötena stängda efter tre serier. Cahootmatchens vassaste var Henrik Nyström med 867. Reserven Magnus Ahlberg 671 på 3 serier. Dessa två såg också till att helgens enda total plockades hem i sista serien. Motståndaren Nybro var runt 100 poäng bättre i varje serie och hade några riktigt vassa spelare. Henrik åter bäste i FH, nu med 846, ensam över 800 även nu. Noterbart i övrigt att Eva Andersson plockade tre banpoäng med två olika partners. Bättre går det ju som oftast i hemmahallen. Mixade laget spöade Perstorp, som gjorde sin bästa serie i första och tog ledningen med 4-1, här verkade inte hemmalaget ha förstått att matchen startat. Ändring blev det därefter fram till vinst 13-7 med 4-1 i varje serie. Matchens lirare Ulf Nilsson 831, fyra banpoäng i lag med Raymond Lantz 739. Micke Wennberg 787, Sam Lundahl 709 och Henrik Sinander 516 på 3 övriga FH:are för dagen. A-laget gjorde 5-0 i första serien mot ett totalt vilset Alingsås, som hämtade sig i andra serien och reducerade till 6-4. Då fanns det en växel till för FH, som drog iväg till 10-5 via dagens bästa serie. Avslutningen blev väl kontrollerad fram till slutresultatet 14-6. Kim Andersson 938, ensam på den sidan 900. Johan Klyft utmärkte sig som trea i matchen med fyra jämna serier när andra pendlade upp och ner. Men det var där ju råd med denna match. Vi gör judet tillsammans.

2023 10 13

JÄMNA MATCHER ATT VÄNTA ?

Lördag 14.30 Full House A möter Alingsås på hemmabanor. En lika jämn match som förra säsongen är att vänta. Då vann FH 10-9 efter att ha kontrollerat två banpar sista serien. F1 möter lördag Cahoot i Kalmar. Ett lag som Full House spelade bort från seriesegern i våras. Ett på papperet intressant F1-lag kan kanske överraska på bortabanor. Matchen livestreamas dessutom från Kalmar Superbowl. Efter en natts laddning gäller möte med Nybro på söndag 11.00. Här tror jag stenhårt på en FH-vinst. Mixade laget möter Perstorp hemma lördag 12.30.

2023 10 11

EN DEL HÄR OCKSÅ.

I Eslövs Skånemästerskapstävling slutade Andreas Andersson femma, tvåa i ren slagning, och Kevin V Andersson på nittonde och sista pengaplats. Andreas och Kevin tillsammans med Michael Wennberg och Jonas Sigurvinsson prisade som lagtrea. Båda barometrarna ( alla och U18) toppas av Kevin efter fyra deltävlingar. Andreas ligger tolva. I barometern för seniortouren ligger efter två deltävlingar Peter Andersson tolva. Perstorpsfinalen i Skånetouren avgjordes utan Full Houseinslag.Nästa deltävling i Skånetouren avgörs i Ängelholm, så in och boka.

2023 10 08

LYCKAD JAKT, GULD OCH SKÖNA STÅLAR.

Trea i  Seniortouren i Skövde blev Peter Andersson med stort spel finaldagen. Näst bäst i finalsteg 1, klart vidare i karusellen med tre serier, men hade behövt omsätta ett par nior till strajkar i finalkarusellen för vinst. Men starkt jobbat. Eva Andersson slank in i finalsteg 1 via bra insats i Desperadon och tog därmed en ledig finalplats. Låg länge bra till för karusell men saknade knappt tjugo pinnar slutligen. En ny seger i Skånemästerskapet tog Kevin Vöcks Andersson i Trelleborg. Han vann även "turbo 6" och blev tvåa i lagtävlingen tillsammans med Micke Wennberg, åtta individuellt, Pontus Rosvall och Sigurvin Hreinsson. U-18 deltävlingen gav Kevin ett nytt klot i förstapris. Nu får pappa, som antagligen är av annan åsikt en denna, sponsra honom med en större väska eftersom två nya klot rullat in under hösten. Eslöv har en slutlig start i sin tävling på tisdag, men det ser ut att trilla in lite mer stålar där också.

2023 10 06

NYA TÄVLINGSINSATSER

I jakten på barometerpoäng jagas det i helgen i Skövde, seniortouren, Eslöv och Trelleborg när det handlar om Skånemästerskapet samt Perstorp i Skånetouren. Den senare intresserar inte så många i Full House, två spelare har kvalat utan att nå finalplats hittills. I Seniortouren har våra bowlare ofta knipit finalplatser, varför inte nu igen. Vi har ju fyra stycken flitigt startande. Skånemästerskapet engagerar ett tiotal Fullhousare denna helg. Här har vi Micke Wennberg just nu på en tredjeplats i Trelleborg. Borde räcka en bit. 

2023 10 03

DET BLIR EN DEL MIL.

Är man en elitklubb så kan med säkerhet säga att alla bor inte på orten. För Full House del bor en hel del alldeles i närheten av bowlinghallen, men så har vi ett antal spelare lite längre bort. Längst har väl Ray Teece , men även Jimmy-Dan från Danmark har en bit. Fast han har ju till skillnad från gotlänningen Claes broar och inte en färja som går en gång om dagen. Gissar att Claes har längst restid. Sedan har vi våra hallänningar från Hyltebruk, Halmstad och Skummeslöv och skåningar från Perstorp, Klippan, Bjuv och Båstad. För skåningarnas del finns det ju hallar på respektives hemort och ändå så bowlar man i Ängelholm ! Men alla dessa nämnda aktningsvärda Full Housare kör bil. Sedan finns det en kille som efter tjugo års bowlande i Baltiskan i Malmö ville prova något nytt. Boendes i Vellinge, söder om Malmö och beroende av kollektivtrafik (extra krångliga tåg just nu) så väljer han att spela bowling i Full House. Maximilian Ståhl brinner för bowling. Han tog sig dessutom även till Ängelholm den dag det var stängningsstädning på minigolfbanan. Det finns med tydlighet en attraktion i att vara bowlare i Ängelholm. Det är vi som är klubben.

2023 10 01

BREDDEN SAKNADES 

Mixade laget spelade oavgjort i bortamatchen mot Bjuvs Bowling Mix. 8-8 i banpoäng men tyvärr tog Bjuv samtliga fyra totalerna. Alltså förlust 8-12. Nu fick vi se en del riktigt bra individuella resultat, som det ofta blir när klubbarnas övriga lag har paus. Michael Wennberg 815, Peter Andersson 777 och Ulf Nilsson 755 på rätt sida 700.

2023 09 30

MEST TÄVLINGSSPEL MEN EN MATCH SKA SPELAS.

Seriespelsvila för de flesta men match för mixade B-laget lördag 11.00 i Bjuv. A-laget vilar två veckor liksom F1 om inte hängmatchen mot Turbo ska spelas. F2 i en tiolagsserie pausar tre veckor. Det innebär att Skånemästerskapet kör vidare med två nya deltävlingar. Skånetouren i Perstorp pågår men i nuläget ingen från Full House på finalplats.

2023 09 24

INGA POÄNG FÖR FULL HOUSE A MEN FÖR B-LAGET

Poängmässigt ingen framgång för A-laget i Helsingborg och Malmö. Förlust 5-15 mot Göta men med matchens två vassaste individuellt Kim Andersson 956 och Ray Teece 923. Daniel Ströbeck 855 också klart godkänd. Alltså tvärt emot tipset om topp och bredd. Tre jämna lagtotaler följdes av dipp i sista serien vid underläge 5-10. Vidare till mötet med Kulladal där det blev betydligt jämnare. 4-1 till hemmalaget kunde med lite tur kvitterats halvvägs,  +1 på totalen var ju bra men två banpar tappades med sammanlagt -8. Vilket gav 7-3 för hemmalaget. En bra tredjeserie gav läget 6-9 inför sista. Bra inledning i fjärde såg ut ge poängchans men så störtdök lagtotalen från sin tidigare jämna nivå och hemmalaget rodde hem matchen med 13-7. Beskådat framför en dataskärm fanns känslan att det saknades lite flyt för att stressa motståndarna. 970 av Ray och 902 av Kim, samt 870 av John Gustavsson.

Mixade B-laget dominerades antalsmässigt av män. Likväl var en dam vassat och ensam över 700. Matchen mot Strike B vanns enkelt med 16-4 och bäste FH-are var Sigurvin Hreinsson med 657. Lagsiffra denna gång bättre, drygt 5150.

2023 09 23

F2 FIXADE EN DUBBEL.

I bowlingsporten är hemmahallen oftast en borg för hemmalaget. Kan man då som bortalag vinna och dessutom två gånger samma dag så har man grundat bra i tabellen så här i början av säsongen. Full House F2 klarade detta på lördagen i Markaryd. I inledningsmatchen mot Sunnerbo höll laget efter en inspelningsserie en jämn poängnivå i de övriga tre. Trots tre tappade banpoäng i sista serien i ledning 9-6 kunde totalen tas hem och segern med 11-9. Henrik Nyström 850, Michael Wennberg 819, Sam Lundahl 798 efter inledande 140, grattis Sam och Manne Stéen 774. Dessa fyras resultat kunde ingen i hemmalaget matcha. I match två hade F2 trycket uppe och gick fram till 4-1 mot Markaryd F, som dock kom tillbaka i andra och reducerade till 5-4, men med dagens högsta slagning 1619 ryckte F2 fram till 9-5 inför sista serien där det definitivt avgjordes av Micke W och Manne, som sopade hem sin fjärde banpoäng enkelt. Slutresultat 12-6. Micke 810, Henrik N 802 och sedan poppade Maximilian Ståhl 797 och Raymond Lantz 776 upp i lagets topp fyra denna match.

2023 09 22

SKÅNEDERBYN OCH DUBBEL PRECIS ÖVER GRÄNSEN.

Full House F2 inleder helgens seriespel precis över gränsen till Småland i Markaryd för möten med Sunnerbo och Markaryd. Tuffast  är nog Sunnerbo, som pulvriserade två motståndare i Klippan i premiären. Men det skrämmer väl ingen ? En bortavinst ger godkänt, mer är bonus och bra för framtiden. F 1 mot Turbo flyttad till senare pga personalbrist i Turboklubben. A-laget söndagsmatchar 10.00 mot Göta i Helsingborg. Motståndare med vass topp men sämre bredd. Dagen avslutas 15.20 i Malmö mot Kulladal. Jämn match förväntad men samma premisser som för F2. Söndag 11.00 mixade B-laget hemma mot Strike B, med hopp omlite högre siffror än senast.

2023 09 16

F2 MOTSVARADE FÖRVÄNTNINGARNA MEN B-LAGET CHANSLÖST.

Två debutanter i Full House F2, Anders Strand och Maximilian Ståhl, fick vara med och tvåla till Höganäs BC F2 i seriepremiären. Seger 12-7, via 10-4 efter tre serier var det ju stängt för bortalaget. Det slirade lite i andra serien, men totalen med plus 5 tog fram laget till 7-3 ledning. Manne Stéen 756, Ralf Sappelt 746 och Michael Wennberg 739. Manne och Micke fyra banpoäng. Även unga duon Henrik Sinander och Sam Lundahl kröp över 700-nivån. Lagfotot ger ett spritt intryck från djup koncentration till totalt avslappning. Mixade B-laget var chanslöst i bortamatchen mot BK Mix i Eslöv. Förlust 3-17 där det roligaste var att en annan debutant, Magnus Häggblad, var bäst i sitt lag med 676.

2023 09 16

FÖRLUST FÖR F1

Det var små marginaler, men F1 fick inkassera förlust 8-12 mot BK Thule. Inhämtat till 7-8 efter stark tredjeserie men svag fjärde förstörde poängchansen. Några i laget kom inte upp i normal standard och då blir det svårt. Bäst gick banparet John Mattsson 878 och Eva Andersson 817. Detta par tog också hem fyra banpoäng.

2023 0916

ENKEL PREMIÄRSEGER FÖR A-LAGET.

BK Full House A-lag gjorde processen kort med Ludvika BK. Det blev aldrig någon daladans alls. 9-1 halvvägs fram till slutresultatet 16-4 och ledning i Elitserien någon timme. John Gustavsson poängbäst med 875, Jimmy-Dan Mortensen 868. Jimmy-Dan också fyra banpoäng ihop med nyblivne 39-åringen Ola Persson. Därav alla glada miner på lagfotot. Saknas på bilden gör Andreas Andersson, som bjöd reserven på sista serien.

2023 09 14

I HELGEN SMÄLLER DET I ÄNGELHOLM, ESLÖV OCH LEIDEN.

Ängelholm lördag 10.40 F1 öppnar seriespelet hemma mot fjorårets allsvenska jumbo BK Thule från Malmö. 12.40 fyller F2 på med derby mot Höganäs BC F2 och slutligen tar A-laget sig an Ludvika, nästjumbo i elitserien förra säsongen, men hängde kvar efter lyckat kvalspel. Målsättning toppstrid för alla lag, så när eventuell premiärnervositet skakats av, räknar vi gärna in full pott. Det mixade B-laget får börja borta lördag 11.40 i Eslöv mot BK Mix !! Blir naturligtvis en härlig blandning här. Kevin V Andersson åker till Leiden i Nederländerna för en ny deltävling i Europeiska Ungdomstouren. Kevin inledde sitt spel på touren i Eslöv för två veckor sedan och nådde en slutlig fin tredjeplats.

2023 09 10

FAVORITHALLAR, FINALPLATSER OCH 300.

Kristianstad är inte favorithallen för våra bowlare i Skånemästerskapet. Med pengar kom Ralf Sappelt som tolva och Manne Stéen som 17:e. Annat blev det i Hörby, där John Mattsson liksom i fjor klämde in en 300-serie. Denna gång på banan bredvid fjorårets bedrift. Tävlingen vann Kevin V Andersson, som tog hem sin första seger i Skånemästerskapet med reultatet 1426. John trea på 1414 och Andreas Andersson på 10:e plats. Seger i lagtävlingen för dessa tre tillsammans med Magnus Ahlberg. John vann ren slagning före Andreas. Kevin vann naturligtvis även i U-18 och här placerade sig Henrik Sinander på 12:e plats. I Seniortourtävlingen i Vårby lyckades Claes Johansson via Desperado gå till finalsteg 1 och därifrån med två pinnars marginal vidare till karusellerna. Här blev det dock stopp efter en serie. Claes har ju förmåga att ta sig långt i turneringarna. I stortävlingen Lucky Larsen kvalade Johan Klyft in som sista finalist. Han lyckades sedan inte gå vidare, men absolut en strong prestation av den träningsvillige "Klykan". Även två av våra importspelare var i final. Ray Teece åkte i första finalsteget någon plats före Klykan, medan Tim Stampe klarade sig till tredje steget där kanonen Kyle Troup blev för svår.

2023 09 08

EN VECKA TILL SERIESTART DÅ FINSLIPAS FORMEN MED TÄVLINGSSPEL.

Fyra tävlingar med startande från BK Full House är igång. Vissa spelar allt medan andra koncentrerar sig på en tävling. Flest har ju Skånemästerskapet med deltävlingar i Kristianstad och Hörby. Sista starter på söndag. Skånetouren är igång i Perstorp med final i början av oktober. Seniortouren startar i vanlig ordning i Vårby, final på söndag. Här har ju Full Housespelare haft en del framgångar och kanske även i år. Slutligen stortävlingen Lucky Larsen i Helsingborg, där amatörerna har chansen att knäppa proffsen på näsan. Oavsett resultat så blir man alltid lite mer rutinerad efter varje tävling. Och kom alltid ihåg att minnas fler bra saker än dåliga du gjort i tävlingen.

2023 09 05

SIFFERSTRUL MEN KLARA SEGRAR I TRÄNINGSSPEL.

F2 vände 4-6 till klar seger i mötet med Falcon Ladies. Scoringen behagade inte orka med mer än tre serier så mycket är höljt i dunkel förutom att Micke Wennberg var matchbäst på ca 850. Nytt möte med Team Bjuv nu i Bjuv blev åter en enkel match. 18-2 med slagning strax över 6200, 600 bättre än hemmalaget.Henke Nyström 898 och nye Rolf Andersson 863 matchens giganter.

2023 08 24

4 x 4-1 I TRÄNINGSMATCH.

En laguppställning som kanske till stora delar är det F1-lag som kommer att gälla när ligorna startar vann enkelt hemma mot Team Bjuv på profil BDA 40, som sannolikt kommer att ligga i hemmahallen under säsongen. 16-4 lagresultat nära 6100 och 500 bättre än motståndarna. Rutinerade Andreas Andersson med 826 höll med liten marginal undan för sin  brorson Kevin 818. Johan Thörn tredje spelare över 800 med sina 810.

2023 08 16

UNGA MEDLEMMAR SOM UTMÄRKER SIG PÅ OLIKA SÄTT.

16-årige Full Housespelaren Henrik Sinander är Europas yngste "Level 1-tränare. Henrik gjorde debut som tränare för Skånes ungdomar nyligen vid ett sammandrag i Klippan och visade direkt att här finns ett ämne att förädla. Henrik är ju dessutom förutom eget bowlingspel även engagerad i parabowlingen i hemmahallen. Kevin Vöcks Andersson fortsätter att skörda framgångar. Nu i Jönköping i tävlingen "Uppslaget". Kvalade i sin klass, upp till 15 år, in som sexa av 34 startande. Åtta finalister spelade Round Robin dvs alla möter alla i en serie. Kevin bäst här, ca 100 bättre än tvåan. Tre spelare i stege där Kevin förlorar finalserien med tre poäng. Slutplacering tvåa. Närmast väntar Europatour i Eslöv 28/8 - 3/9.

2023 07 23

SNART DAGS FÖR NY SÄSONG.

Sista slappeveckan sedan drar klubbträningen igång. En del kanske tar färjan till grannlandet på lördag innan säsongen startar med klubbträning onsdag 2 augusti. Helgen samma vecka träningsläger på hemmaplan lördag 12-15 och söndag 12-15. Med någon form av gemensam aktivitet på lördagen efter träningspasset. På spelarfronten har några i det gamla gardet lämnat och några från andra klubbar anslutit. Liksom i fjor blir det fyra lag i seriespel.

2023 07 23

ÅRSMÖTE SNABBT AVKLARAT.

Som avslutning för säsongen 2022-2023 hölls årsmöte i början av juni. I styrelsen valdes ordförande John Mattsson, sekreterare Mats Andersson och ledamot Johan Klyft för varsin ny period. Efter bra arbete av valberedningen ersattes de som ej önskat omval. Verksamhetsåret gav ett litet plusresultat tack vare medlemmarnas insatser. Utnämningen "Årets Fullhousare delades detta år av tre spelare, Claes Johansson, Ola Persson och Johan Klyft. Var och en prisad för sin egenhet och i samtliga fall för något som för klubben framåt. Pris även till vinnaren av klubbmästerskapet, John Mattsson, vinnarna av säsongens träningstävlingar Kim Andersson och Manne Stéen.

2023 06 02

PETER ANDERSSON MOTTOG RIKSIDROTTSFÖRBUNDETS FÖRTJÄNSTTECKEN.

Förra helgen hölls Riksidrottsmötet. Där samlas vartannat år förtroendevalda från de idrotter som ingår i Riksidrottsförbundet (RF), för att diskutera och lägga upp planer för idrottens framtid. Till mötet bjuds även in nominerade och därefter av RF-styrelsen utvalda ledare med lång och trogen tjänst. Nominering kan göras av specialförbund, tex Svenska Bowlingförbundet eller av SISU idrottsutbildarna. SISU erbjuder utbildning och utveckling för föreningar.  Peter nominerades av SISU Skåne, efter att ha utfört framgångsrikt ledarskap under  30 år. Han tilldelades därför RF:s förtjänsttecken, vilket är den högsta utmärkelsen som delas ut inom svensk idrott. Vi gratulerar till utmärkelsen och höjer våra klot i luften.

2023 05 28

KEVIN SLUTLIG TREA.

Finalen i Skånemästerskapet i Höganäs gav liksom ifjol fyra från Full House vidare till topp 16. Tre nya serier efter de fyra första sållade bort hälften däribland Andreas Andersson och John Mattsson. Medan Kevin och Magnus "Donk" Ahlberg med god marginal klarade sig vidare till topp 8. Kevin fixade även detta steg med tre nya serier, visserligen som fyra men med jättemarginal till femman. Donk utslagen. Ytterligare två serier och trots fortsatt bra spel saknade Kevin 26 poäng för att nå finalserien, som istället blev en affär mellan två hemmaspelare med Hugo Videtorp som slutsegrare. Starkt jobbat av Kevin, som naturligtvis kommer att göra mycket avtryck framöver. 

2023 05 27

KEVIN FIXADE FINALPLATS.

66 spelare gjorde upp om åtta finalplatser till söndagens final i Skånemästerskapet. Med resultatet 915 tog Kevin Vöcks Andersson den sista platsen och får därmed göra upp om titeln med bla tre klubbkamrater. Närmast utanför topp åtta var två spelare på 911, en av dessa var Thomas Andersson. I sista semifinalstarten med endast åtta startande gick tre spelare in bland de åtta. Surt för Thomas, som säkert retar sig på sin dåliga förstaserie. Ralf Sappelt med 877 hamnade runt plats 15 medan övriga från Full House haft bättre dagar. 

2023 05 24

JOMPA TOG HEM TITELN.

I Full House klubbmästerskap startade 24 spelare. Efter fyra serier krävdes 783 för att gå vidare bland de femton, som spelade vidare. Efter tre nya serier inklusive resultat från de fyra första kvalificerade sig Kim Andersson, John "Jompa" Mattsson, Kevin Vöcks Andersson och Henrik Nyström för stegfinal. Regerande mästaren Johan Klyft missade, efter en bra spurt, stegen med liten marginal. I stegen besegrade Kevin  Henrik med 213-202, och då tänkte man att det kan ju bli final mellan pappa och son, men Kevin fick ge sig i nästa steg  mot Jompa 176-224. Finalen, mellan två av klubbens vassaste spelare, avgjordes kanske med Kims hål i ruta fem. Bra spel av båda men Jompas åtta strike i ruta 2-9 visade åter vilken tävlingsmänniska han är. Siffror 252-222. Vi gratulerar vinnaren av året klubbmästerskap. Jompa  har ju dessutom två andra finaler att spela av i närtid och då är det inte bara ära utan även pengar på spel

2023 05 22

KLUBBMÄSTERSKAP OCH FINAL I SKÅNEMÄSTERSKAPET

Kan Johan Klyft försvara sin klubbmästartitel vid onsdagens tävling. Johan vann förra KM:et i överlägsen stil och blir säkert att räkna med även denna gång. Eftersom det ingår handicap kan någon uppstickare säkert blanda sig i leken. Oljeprofil bestäms strax före start 18.00. På lördag spelas semifinal i Skånemästerskapet i Höganäs. Sju från Full House slåss om åtta platser till söndagens final i konkurrens med drygt 60 andra. Lyckas man här gör man sällskap med tre andra från FH. Totalt 24 spelare till söndagens final.

2023 05 09

TIO I TOPP.

Skånes Bowlingförbund gör ju en tio i topp-lista efter varje serieomgång. Grottar man ner sig i dessa listor hittar man tre från Full House som toppat omgången. Daniel Svenssons 1040, nästa högst av alla, Ray Teece 1021 och John Gustavson 1016. Richard Teece, Mik Stampe, Claes Johansson, Magnus Ahlberg, Peter Andersson och Andreas Andersson har varit med en gång vardera. Daniel Svensson två, Ray Teece och John Mattsson vardera tre. Slutligen en spelare som sticker ut extra mycket. Kim Andersson har varit på listan helasju gånger. Urstarkt. Men är man lok, så gäller det att dra.

2023 05 08

TVÅ VASSA FRÅN FULL HOUSE GJORDE UPP I HÄSSLEHOLM.

Skånetourens deltävlingsfinal i Hässleholm blev slutligen en kamp mellan Kim Andersson och John Mattsson. Första steget hade Kim i topp med 957 och Jompa på sjundeplats av de åtta som gick vidare till "alla möter alla". Kim hängde kvar i toppen och Jompa klättrade och slutligen så bra att han i sista serien petade ner Kim till silverplatsen. John vann fem av sju serier och Kim fyra av sju. Varje vinst ger ju 30 poäng bonus. Storfinalen i Skånetouren spelas på Nationaldagen i Ängelholm. Dit är Jompa kvalificerad och vi hoppas att hans vinstvana håller här också.

2023 05 02

JOMPA HET OCH VINNARE I SVEDALA.

John "Jompa" Mattsson fortsätter att spela lysande bowling. Senast som vinnare i Skånemästerskapet i Svedala på fina 1504. Även bästa rena slagning 1486. Ingen annan från Full House i prislistan. Från tävlingen i Baltiska hallen hittar vi Andreas Andersson som ensam FH-pristagare. Nu väntar final och direkt till denna går Andreas som fyra, Jompa som femma och Magnus Ahlberg som sextonde och sista spelare. Sedan finns det ett antal som spelat tillräckligt många deltävlingar för att spela semifinal, som avgörs dagen före finalen. Med en poäng missade Henrik Sinander  finalen i U23. I Skånetouren i Hässleholm har Jompa lagt sig på andra plats i kvalet. Final här 8 maj och bra läge för Jompa att nå storfinalen. Även Kim Andersson och Claes Johansson ligger just nu på finalplats i Hässleholm. Två starter återstår.

2023 05 01

CLAES JOHANSSON PÅ SILVERPLATS I SENIORTOURFINALEN.

40 spelare kvalificerade för final i Skövde. De 20 lägst placerade i barometern slogs om sex finalplatser. Här blev Magnus Ahlberg lycklig sexa med tre pinnars marginal. Topp tjugo spelade om tio platser i karusellerna. Claes Johansson trea och lätt vidare medan Peter Andersson hamnade på 13:e plats. Claes fortsatte i karusellen med fyra spelare att enkelt gå vidare till finalkarusellen hela 94 poäng bättre än tvåan. Finalkarusellen vanns klart av Johan Åberg före en lika klar tvåa, Claes Johansson. Vi gratulerar Claes till andraplatsen, som inbringade en skön slant. Denna final kunde fått något unikt eftersom Claes fru Gunnel missade finalkarusellen  slagen av slutsegraren med fem poäng.

2023 04 18

SLUTRUNDOR I TÄVLINGSSPEL.

Från resultaten av näst sista omgången av Skånemästerskapet hittar vi två FH:are i prislistorna. Magnus Ahlberg med en sjundeplats i Osby och Andreas Andersson femtonde i Staffanstorp. Sista omgången med spel i Svedala och Malmö inleds i dagarna och avslutas 1 maj. I barometern hittar vi Andreas, John Mattsson , Magnus och Michael Wennberg bland de sexton som går direkt till final. I U 23 ligger Henrik Sinander en poäng från final. En bra insats i Malmö kan fixa platsen. Skånetourens sista deltävling i Hässleholm med final 8 maj. För närvarande Claes Johansson och Kim Andersson på finalplats. I barometern här ligger John Mattson precis utanför finalplats och är också den ende från FH med finalchans. I Seniortouren spelas finalen i vanlig ordning 1 maj. I år i Skövde. Claes Johansson, Peter Andersson och Magnus Ahlberg är bland de 40 spelare som kvalificerat sig för att slåss om förstapriset på 30 papp. Magnus är dessutom en tidigare vinnare. Nämligen i Eskilstuna 2018.

2023 04 16

STRIKEFEST OCH PUBLIKJUBEL I SISTA SERIEN

Att som nykomling klara kontraktet utan kval, ta 22 poäng på lika många matcher, sluta på övre halvan och bli bästa Skånelag ger Full House A-lag betyget med beröm godkänt. Avslutningserien hemma mot IS Göta blev en strikefest där också publiken verkligen tände till. Redan avgjort efter tre serier, 11-4, där tredje var dagens sämsta, blev sista serien med 1828 en värdig säsongsavslutning. 5-0 fram till 16-4. John Mattsson 276 och Claes Johansson 299 kryssade allra mest. John matchbäst 929, Kim 889, solo med fyra banpoäng, Johan Klyft 883 och Daniel Ströbeck 815. Det mixade laget fick också avsluta med storseger, 17-3 borta mot Gamsen B. Jonas Sigurvinsson 717 och Christer Larson 652 matchens poängrikaste lirare. Larson dessutom ensam om fyra banpoäng. Fyra lag har därmed avslutat säsongen på bästa sätt med klara vinster. Vi vill och vi kan.

2023 04 15

SNYGG AVSLUTNING AV F1.

Full House F1 avslutade säsongen med att mangla gästande BK Frigg med hela 17-3. Laget pressade upp säsongsbästa till 6863, Peter Andersson, som visat strålande form länge, drog in 970. Andreas Andersson strax bakom med 955 samt coachtant Eva på 885. Sjunde spelare 801. Laget steg därmed till en slutlig femteplats i ett mycket jämnt mittskikt. Seriesegern till BK Borgen, som härmed slipper klanta till det i kvalspel detta år. Full House F2 var inte långt från poäng i bortamötet med serietrean Strike. Sista serie med ett delat och ett banpar -5 samt totalen -5 gav förlust 11-8. Manne Stéen matchbäst med 824 och Michael Wennberg 773. Hemmalagets något bredare topp avgjorde. Mötet med Strike F blev som väntat en enkel resa 12-3 efter 3 serier för att sedan släppa upp motståndarna till slutresultatet 13-7. Micke W ( Stonehengefantast ) glänste med fyra banpoäng och fina 903, Ulf Nilsson 766 och F2-debutanten Sigurvin Hreinsson 734. Laget därmed kvar på en slutlig femteplats. Lite av en besvikelse då målet var att slåss om biljetterna till division två. Liksom förra säsongen var det de svaga reultaten i januari månads hemmamatcher som blev kostsamma. Kanske dags att ändra på nyårsmenyn, men tredje gången gillt gäller.

2023 04 14

SERIESPELET AVSLUTAS MED PRESTIGEMÖTE.

Säsongsavslutning där mest ära och prestige står på spel. Alla våra lag har möjlighet att klättra någon placering i tabellerna, och det betyder att man minns ett bra säsongsavslut när nästa drar igång. F2 åker till Bjuv för möte med trean Strike och jumbon Strike F lördag 10.00 och 11.40. F1 möter Frigg hemma lördag 11.00. Söndag mixade laget 10.00 mot Gamsen i Höganäs och slutligen A-laget hemma söndag 11.00 mot Göta. Här kommer vinnarskallar och pannben att synas och det kan ju få kosta en skinnflådd tumme i en stenhård kamp som hemmalaget avgör i tionde rutan och vinner 11-9. Eller hur ?

2023 04 10

MINST FEM BLEV SJU OCH LANTZ VARADE LÄNGST.

Magnus Ahlberg och Claes Johansson fixade Desperadon och tog sig vidare till finalsteg ett. Här blev Claes och Peter Andersson bland de sex som gick till karusellspel. Eva, Karl-Erik och Magnus fick stiga av. Raymond Lantz i finalsteg två knep den tionde och sista platsen till karusellen. Lennart Starå utslagen. Claes, Peter och Raymond klarade de två första serierna men  i den tredje åkte Claes och Peter. Peter mot Raymond. Slutlig karusell med fyra spelare blev oerhört jämn. I sin första Seniortourtävling slutar Raymond Lantz fyra, tio poäng bakom segrande Martin Paulsson, som försvarade sin fjorårstitel. En bra helg för Full Housespelarna i allmänhet och "Bubbas" i synnerhet. Inte bara en prisvärd fjärdeplats utan även en inkomstbringande andraplats i lagtävlingen tillsammans med Peter samt vinst i klotlotteriet. Trefaldigt grattis tillönskas.

2023 04 09

MINST FEM FRÅN FULL HOUSE I SENIORTOURFINAL.

När kvalspelet avslutats på påskdagskvällen var fem från FH i final. Direkt till finalsteg två gick Raymond Lantz som sjua och Lennart Starå som trettonde. Till finalsteg ett gick Peter Andersson, från early bird, Eva Andersson som bästa dam ren slagning och Karl-Erik Måbrink, som med fem pinnars marginal petade bort klubbkompisen Mats Olsson som bästa 65+. Sista finalplats krävde 1367 poäng. Ralf Sappelt 1345 och Magnus Ahlberg 1338 var nära men kan ta chansen via en start i Desperadon tillsammans med troligen många andra på annandagens morgon.

2023 04 07

MYCKET KLOTRULLANDE I PÅSKHELGEN.

En påskhelg med individuellt alternativt spel i par. Seniortouren kör sista deltävlingen för säsongen som vanligt i Ängelholm. Final här på måndag, annandagpåsk. Skånemästerskapet tävlar i Staffanstorp och Osby fram till och med 14 april.  Skånetouren kör i Hässleholm. Final här 7  maj. Claes Johansson leder just nu. I Hörby spelas "Påskbooster", mixtävling över 12 serier. Här toppar Kim Andersson i par med John Gustavsson. Kim drog för övrigt in sin tredje 300-hundring denna säsong i denna tävling.

2023 04 02

INGA POÄNG MED HEM FRÅN SMÅLAND.

Full House A spelade sin bästa bowling i första serien borta mot BK Clan. Trots detta underläge med 3-2. Därefter tog hemmalaget över och vann med 16-4. Intressantast i första serien var stjärnskottet Kevins strikerad, på väg mot en ny 300-serie. Denna gång slutade det med nio kryss och 267. Totalt 846 på fyra. Kim Andersson och Ray Teece båda 961. Med 20 inspelade poäng på 21 matcher som nykomling har laget klarat säsongen på ett klart godkänt sätt. Nu återstår ett hemmaderby mot Göta om två veckor som avslutning på seriespelet.

2023 04 01

FRÅN TREAN TILL ELITSERIEN PÅ SEX DAGAR SAMT TVÅ HÄRLIGA HEMMAVINSTER.

Sex dagar tog det för Kevin Vöcks Andersson att gå från division tre till elitserien. Debut borta mot BK Joker i Göteborg. Spel från start, tre banpoäng ihop med John Mattsson och vinst 12-8 för laget. Därmed elitplatsen teoretiskt säkrad. Bra start med 4-1 som hemmalaget kvitterade genom två vunna banpoäng med entalsmarginal. 1842 i tredje gav 4-1 på nytt och laget kunde sedan trots sämsta rundan lägga till 3-2 i fjärde. Kim Andersson 959 och John Mattsson 951. Kim i par med John Gustavsson även 3 banpoäng. Farmarlag 2 råkade ut för något som kan kallas för "oavsiktlig hallägarhämnd" men löste det hela på ett berömvärt sätt och derbymosade Höganäs BC F2 med 18-2 efter 10-0 i halvtid. Hoppas motståndarna hittade hem innan det blev helmörkt. Johan Thörn 776, Michael Wennberg 753, Ralf Sappelt 750 och Mats Olsson 738 samt massor med banpoäng på alla händer. F1-laget infriade förväntningarna och besegrade serieledande Cahoot med 12-8. 4-1 och 4-1 var riktigt bra men bortalaget såg ut att få med sig 0-5 i tredje serien då en riktig skärpning i slutrutorna gjorde ställningen till 10-5 inför sista. Där var det ganska lugnt och lagen tog vardera två banpoäng och bortalaget totalen till slutsiffran 12-8. Riktigt bra laginsats med Daniel Svenssons 992 i täten. Peter Andersson 874, Henrik Nyström 867 och Sandra deNeergaard (härligt efternamn) 856. Tre banpar med vardera 3 banpoäng. Division 1-statusen säkrad och tyvärr för Cahoot så rök nog direktplatsen till allsvenskan. Mixade laget förlorade 8-12 borta mot Olymp B. Sigurvin Hreinsson 717.


2023 03 31

MÖJLIGHETER ATT GÖRA SISTA OMGÅNGEN FRI FRÅN NERVDALLER.

Det sägs ju att det inte är över förrän tjocka damen har sjungit. Var det nu kommer ifrån. Oavsett det spelar A-laget lördag 13.20 mot BK Joker i Göteborg. Vinst här och mycket känns klart så kan ju Clan få en hård match på söndag 12.00 i Nässjö. F2 spelar hemma lördag 13.00 mot Höganäs BC F2, som hänger FH i hälarna. En vinst visar vilket F2-lag som är bäst. Mycket ära och spela om. F1 fyller på 15.00 med match mot seriesegerjagande Cahoot. Ser på papperet ut som en hemmaseger 11-9 eller 12-8 och därmed lugnt läge inför sista omgången. Mixade laget möter Olymp B i Hörby lördag 11.40. Poäng betyder att motståndaren hålls bakom i serietabellen.

2023 03 26

KEVINS 300 KANONAVSLUT PÅ HYFSAD HELG.

Full House A gick en stenhård kamp mot Stureby. Matchen slutade 10-10 i drabbningen som svängde fram och tillbaka. Underläge 4-6 vändes till ledning 8-7 och sista banparet förlorades med futtiga sex poäng. Sex poäng var också skillnaden i slagpoäng mellan lagen. Så jämnt var det. Anmärkningsvärt också att det när lagen tog banpoäng så var det med stor marginal, utom vid två tillfällen när det skiljde 5 resp 6 poäng. Båda gångerna i Sturebys favör. Toppar i FH John Mattsson 934 och Kim Andersson 924. F1 på bortamatcher inledde med klar seger i Åstorp mot Ohm. Hemmalaget svarade för fyra jämna serier men Full House var hela tiden vassare och tog hem alla fyra totalerna. I de två första med cirka hundra plus i vardera. Johan Hansson i par med Henrik Nyström knep fyra banpoäng. Hansson 904, Daniel Svensson 901 , Peter Andersson 893 och Henrik Nyström 889 toppar i lagsiffran 6781. I Värnamo gick hemmalaget ut stenhårt i de två första serien fram till ledning 7-3. F1 kom tillbaka med bra spel i tredje fram till 9-6-underläge. Här tog smörrebrödsenergin slut och hemmalaget kunde dra ifrån till 13-7. Fyra man över 800 med Andreas Anderssons 861 som topp. Två poäng på en bortaresa ger ändå en bra känsla på hemvägen. F2 hade som väntat inga problem med Strike F. 18-2 och 6152 på laget. Dagens man blev Kevin Vöcks Andersson som avslutade med sitt livs första, sannolikt inte sista, 300-serie. Denne 13-åring kommer vi att få höra mer om i framtiden. Kevins total på 882 är vacker. Andra bra siffror av Micke Wennberg 795 och Raymond Lantz 790. Kevin hade ju visat framfötterna redan på lördagen i mixade laget, som föll med 8-12 mot Perstorp. Kevin gjorde 765. Två debutanter Sigurvin Hreinsson 673 och Sam Lundahl 13-årig tvåhandare 635. Avslutningsvis måste mixade lagets seriepoäng radas upp: 1188, 1498, 1084 och 1274 !!

2023 03 24

VECKANS ÖNSKNING : ÅTTA POÄNG!

Endast en lördagsmatch för Full House när seriespelet går in ett avgörande skede. Kanske bra när någon kanske tänker vara kung i baren på fredagen. Mixade laget möter Perstorp, tvåa i tabellen, B lördag 12.00 i hemmahallen. Fin utmaning. A-laget möter Stureby söndag 11.00. Intressant möte i ett tight tabellmittskikt. Revansch för bortaförlusten skapar läge att teorestiskt säkra en kvalfri position. F2 fyller på med match 13.00 mot Strike F, jumbo i trean, match som naturligtvis ska vinnas för att topp tre fortfarande teoretiskt ska vara nåbart. Absolut viktigast är F1 borta mot Ohm 11.00 och Värnamo 15.20. Här är bortapoäng extremt viktiga och för förlorande lag i en jämn tabell så minskar ju marginalen när det efter dessa matcher endast återstår två omgångar. Men visst ska önskningen infrias på söndag.


2023 03 21

FILIP LANDÉN TVÅA I KLIPPAN.

Det blev en del prispengar till Full Housespelare i Klippan och Höganäs. Filip Landén tog en fin andraplats i Klippan och belönas med en tusenlapp. Andreas Andersson tvåa rent och åtta totalt gick också plus liksom Jimmy Månsson och Ralf Sappelt som tillsammans med Filip och Andreas blev tvåa i lagtävlingen. Lite tunnare i Höganäs men Pontus Rosvall 14:e och Magnus Ahlberg 16:e gick in bland pristagarna. Skånetouren i Helsingborg med final 27 mars har ingen från FH på finalplats just nu. John Gustavsson gör nya utfärder i Småland och ligger just nu på finalplats i "Äggarullet" i metropolen Gislaved. Kan kanske bli till en omelett så småningom.

2023 03 10

NYA INDIVIDUELLA SPELCHANSER

Serieuppehåll skapar tävlingschanser i Höganäs och Klippan avseende Skånemästerskapet och i Helsingborg för Skånetouren. Sista starter  i dessa är 19 mars. Dessa tävlingar närmar sig sitt slut och i slutändan hänger det ofta på en poäng. Seniortouren vilar till påskveckan då säsongens sista deltävling i vanlig ordning spelas i Ängelholm. En annan tävling mer lokalt, Full House månadstävling, har spelat två av fem delar. Här ser någon redan tävlingen som avgjord medan flera andra är av annan åsikt. 

2023 03 10

FULL HOUSE DOMINERADE "TIO I TOPP" OMGÅNG 16

Skånes BF:s omgångslista för de tio högsta skånska slagningarna omgång 16 innehöll fyra från Full House. Borde varit fem eftersom Kim Andersson hade två resultat som går in på listan. Toppar listan gör Daniel Svensson 1040, på tredje Kim 1005, på femte Henrik Nyström 964, på sjunde Raymond Teece 961 och så hade ju Kim även 960. Tittar man bakåt i listorna hittas både John Gustavsson och Ray som omgångsvinnare. Mik Stampe, John Mattsson, Claes Johansson och Magnus Ahlberg har också sina namn på tidigare listor. Från omgång sex och framåt hittar vi Kims namn fem gånger. Inte illa.

2023 03 05

TVÅ FÖRLUSTER OCH EN VIKTIG SEGER OCH TUSAN SÅ HÖGT.

Full House A fick inkassera två förluster på bortaresan. 3-17 mot Alingsås med 0-10 halvvägs. Hemmalaget höll samma standard hela vägen men Full House gjorde två bra avslutande serier och höll jämna steg här. Kim Andersson 960, Claes Johansson 929 och J-D Mortensen 902. Bättre häng i matchen mot Pergamon 3-7 efter två serier men sedan drog det starka hemmalaget iväg till slutsiffrorna 4-16. FH:s lagsiffra 7103 med ny toppsiffra av Kim nu med 1005, Ray Teece 961 och Johan Klyft 950. Laget sjönk två placeringar i tabellen men har marginalen fem poäng när fyra matcher återstår. F1 gjorde vad som krävdes hemma mot Hovet. 4-1,4-1,3-2 och 2-3. Slutresultat 13-7. Lysande spel på många händer. Laget 6772 med 1862 i andra serien. Här drog Daniel Svensson in 12 kryss, 300 alltså. Fortsatte med 11 kryss i tredje, en spärr mitt i serien, och slutade på schyssta 1040. Dessutom fyra banpoäng med Thomas Jönsson. Fler vackra resultat över 900, Henrik Nyström 964 och Peter Andersson 934. Oförändrat läge i tabellen eftersom både Ystad och Värnamo vann men FH fortfarande på rätt sida strecket. Närmast två veckor utan seriespel sedan väntar avgörande omgångar.

2023 03 04

LÖRDAGSFACIT: TVÅ VINSTER OCH EN FÖRLUST.

Full House F2 föll mot BK Lejonet 6-14. Stängt efter tre vid ställningen 4-11. Efter en dålig förstaserie fanns chanser till fler poäng i serie två och tre, bl.a förlorades i tredje två banpar med fem resp 7 poäng och totalen med 5. Små marginaler på nytt. Jimmy Månsson/Johan Thörn 3 banpoäng. Jimmy bäst på 827 följd av Manne Stéen 785. Matchen därefter mot Animals F drog iväg till 0-10 innan hemmalaget putsade till 4-11, därefter vaknade F2 till på nytt fram till seger 5-15. Vardera tre banpoäng på åtta spelare, Ray Teece 843, Mats Olsson 791 och Johan Thörn 785. Mixade B-laget tog en 11-9 seger borta mot Bjuv. 11-4 efter tre serier. Vad händer här ? Efter tre jämna serier runt 1300 så faller det 130 poäng i sista samtidigt som förlorande laget höjer sig nästan lika mycket. Bristande koncentration. Filip Landén 739.


2023 03 02

HÅLLER F1 HELA DISTANSEN DENNA GÅNG.

Med fem matcher kvar, och på rätt sida strecket, möter Full House F1 på hemmabanor BK Hovet söndag 13.00. Lagens möte i Tyringe för två veckor sedan slutade oavgjort efter stor dramatik. Det krävs nog seger här för att hålla undan för Ystad, som också har 14 poäng, men ligger under strecket för negativt kval. Annars är det F2 som inleder på lördagen med matcher i Klippan 10.00 mot Lejonet och 11.40 mot Animals F. Två poäng behövs här för att försvara fjärdeplatsen i en tabell där tre lag  ryckt i toppen och lämnat övriga utan chans att nå ikapp. För A-lagets del gäller söndagsmatcher borta mot Alingsås 11.00 och Pergamon 15.20.  Med poäng mot Alingsås så finns det fortfarande slutspelschans, i annat fall är nog slutspelslagen klara redan på söndag. Sedan kan det ju som nykomling i Elitserien kännas skönt att teoretiskt ha säkrat kontraktet i god tid. I avslutningen i Partille vet man väl inte hur många världsstjärnor som finns på motståndarsidan. Däremot står ett gäng från Skåne, som tänker ge det en chans att plocka poäng här. Mixade laget spelar lördag borta 13.40 mot Bjuv.

2023 02 26

F2 KLARADE UTMANINGEN MEN F1 HÖLL INTE HELA VÄGEN

Full House F2 knäckte serieledande Hammaren. Efter lite tveksam förstaserie kontrollerade laget resten av matchen fram till slutresultatet 13-7, via 2-3,4-1,3-2 och 4-1. 6145 på laget, personbästa för Henrik Sinander 829. Manne Stéen 822. Banparen Henrik/Ulf Nilsson samt Johan Thörn/ Kevin V Andersson vardera tre banpoäng. F1 var bra på det fram till tredje serien. Riktigt bra andraserie, 4-1, gav ledning 6-4. Tyvärr kom sämsta serien i tredje och bortalaget Borgen gjorde 0-5. Laget gav allt i sista med en bra slutrunda och halvvägs in fanns chansen till delad pott. I avslutningen löste bortalaget det bäst och kunde vinna med siffrorna 7-13. Comebackande Andreas Andersson i par med Johan Hansson löste tre banpoäng. Magnus Ahlberg lagtopp med 933. Striden runt strecket för negativt kval tätnade, men F1 fortfarande på rätt sida om detta.

2023 02 24

TOPPLAG PÅ BESÖK BLIR UTMANINGAR FÖR F-LAGEN.

Endast spel för farmarlagen denna helg. Lördag 13 möter F2 serieettan Hammaren, som hittills endast förlorat en match. Dags för F2 att steppa upp ett par pinnhål och ta en vinst och vända den poängmässigt negativa trend som varit efter juluppehållet. För F1 på söndag 15.00 kommer BK Borgen på besök. Ett lag som bedömts vara för bra för division ett, men inte klarat av spel i vissa hallar och därför harvar vidare i ettan. Kanske Ängelholm är en av dessa hallar ? Härlig utmaning för F1 och läge att plocka viktiga pinnar i en tät streckstrid.

2023 02 21

FH-HALLÄNING NÄRA SEGER I SMÅLAND.

Tävlingsspelet avslutat för denna gång. I Skånemästerskapet i Helsingborg blev Raymond Lantz ende pristagare från Full House med sin 19:e plats. Desto fler i Ängelholmsdeltävlingen. Trea blev Jimmy Månsson, grattis, tia Johan Klyft, tolva John Mattsson och 14.e Thomas Andersson. Dessa fyra delar också på förstapriset i lagtävlingen. Ren slagning vann John Mattsson med Andreas Andersson som tvåa och Henrik Sinander vann "Turbo serie 6". I barometern ligger fyra från Full House bland de tolv bästa. Skånetouren avgjordes i Eslöv med John Mattsson och Kim Andersson i final. Annars glödhete  John fick lämna efter steg 1 medan Kim gick vidare men kunde inte förbättra sin åttondeplats. I barometern John på femte plats med två deltävlingar kvar. En av våra halläningar, John Gustavsson ställde upp i S-cupen i Ljungby, spelade totalt 21 serier, gick till final, gjorde över 700 rent på de tre serierna men fick ge sig med två poäng i sista serien mot en Sturebyspelare med hcp 37. Säkert ändå nöjd efter bra spel och en hyfsad prischeck.

2023 02 19

SKÖN SEGER FÖR FULL HOUSE A

Full House A fick en fin start hemma mot Alingsås. 4-1 i första serien, med marginalerna med i ett banpar och totalen. Vidare till 7-2 efter halva matchen. Marginaler mot blev det i tredje serien med omvänt 1-4. 8-6 inför sista där stabilt spel gav de avgörande två banpoängen fram till seger 10-9 i en oerhört jämn tillställning. En bra laginsats kryddad med toppspel av banparet John Mattsson och Johan Klyft. Fyra banpoäng och matchens två högsta slagningar med 917 och 906. Så här kommenterade coachtanten Eva Andersson segern" Vi gick in med inställningen att täcka våra rutor och vara med på förändringarna i banan. Ha dialog med varandra och gå in med positiv inställning då vi vet att vi är starka hemma.  Vinsten betyder att vi fortfarande har chans på slutspelsplats". Mixade laget fick ge sig med 6-14 mot serieledande Höganäs BC B.

2023 02 18

ENDAST EN POÄNG TILL F-LAGEN.

10-10 mot Hovet i lördagens sista match blev enda poängen för Full House F-lag. I en grymt spännande avslutning blev det till slut delad pott. Kunde slutat på båda hållen, 900 av slutgubbarna i åttonde serien nära att räcka till vinst. Båda lagen över 6700 poäng, Claes Johansson 948, Magnus Ahlberg 901 och sjunde man 808! Dagens två andra matcher kom att likna varandra. F1 inledde starkt mot Frigg med 4-1, fortsatte till ledning 6-4, som borde varit 7-3. Därefter kom hemmalaget igång gjorde 9-0 på de två sista. Slutresultat 13-6 till Frigg. Fyra jämna serier för laget, men alltför många låga serier i F1. Peter Andersson 848 och Thomas Jönsson 818. F2 hemma mot Strike hade också jämn nivå över fyra serier. Knappa totalvinster i de två första serierna gav ledning 7-3. Då hade bortalaget läst in banorna, höjde nivån och när tåget gick kom bara Ralf Sappelt med, resten av laget stod kvar på perrongen. Slutresultat 9-11 och glappet till topp tre ökade. Fyra banpoäng för matchbäste Ralf, 871, i par med Lennart Starå. Henrik Sinader 736, Ulf Nilsson 726 och Pontus Rosvall 720.

2023 02 16

VIKTIGT ATT TA IN PÅ LAGEN OVANFÖR.

F 1 lördag 10 i Perstorp mot BK Frigg och 13.40 mot Hovet i Tyringe. Möjligheter till en bortadubbel, som skulle bli ett lyft mot kvalplats uppåt. F 1 som spelat starkt efter jul får gärna fortsätta med det. Frigg,poängen före F1, kan ju klart sin hemmahall, som av vissa kallas för två fyrabanorshallar! Kan ju vara en bra erfarenhet när det drar igång i Tyringes fyrabanorshall. Som alltid knepigt, men med en bra start ska seriens jumbo kunna besegras. I hemmahallen lördag 12.20 möter F2 BK Strike, som på tredjeplats i tabellen är fyra före Full House. Superviktigt att krympa avståndet. Här kan man snacka om "fyrapoängsmatch". A hemma söndag 10.00 mot Alingsås, som just nu innehar fjärdeplats i tabellen, en poäng före FH med två matcher färre spelade. En koll i spelade matcher visar att Alingsås endast gjort en match på lång profil och den gången blev det torsk. Får gärna bli en trend. Mixade laget avslutar helgens seriespel hemma söndag 12.30 mot topplaget Höganäs.

2023 02 12

EVA OCH CLAES FINALISTER I NÄSSJÖ

A-lagscoach Eva Anderson tog på sig tävlingsdressen i Nässjös Seniortourtävling. Gjorde det så bra att det blev tionde bästa kvalresultat och en plats i finalsteg 2. Claes Johansson gled in i finalsteg 1 via turbo i serie 3. Här saknade Claes efter fem spelade serier tio poäng för att gå vidare till karusellspelet. Eva i sin tur saknade 30 poäng i sitt finalspel för att nå nämnda karusell. Slagen av bland andra sin lillasyster Maria. Spel i Skånemästerskapet och Skånetouren pågår till 20 februari.

2023 02 03

TÄVLINGSVECKOR MED JAKT PÅ FINALPLATSER.

Tre pågående tävlingar med FH-intresse och ett antal finalplatser i nuläget. Seniortour med deltävling sex i Nässjö, näst sista . Skånemästerskapet deltävling 11 och 12 spelas i Ängelholm och Helsingborg, totalt spelas det i 18 hallar. så här finns mycket kvar. Slutligen Skånetouren del fyra av sex spelas i Eslöv. Är redan igång och här har Kim Andersson och John Mattson just nu finalläge.

2023 01 29

MÅNGA STRAJKAR, VIKTIGA POÄNG OCH MISSAD CHANS.

A-lagets bortaturné inbringade en viktig poäng. Lördagsmatchen i Köping förlorades med 13-7, stängd efter tre serier vid 12-3, bra att putsa siffrorna i fjärde. Tre spelare över 1000 i matchen, bla Ray Teece med 1021. Bättre på söndagen med 10-10 mot Ludvika, ledning 9-6 efter tre serier, men två jämna banpar förlorades och hemmalaget snodde en poäng. Kim Andersson 951 och John Mattsson 938. Ray Teece och Daniel Ströbeck plockade tre banpoäng. Med sju matcher kvar ligger A-laget femma i ett jämnt mittskikt och slutspelschansen finns fortfarande inom räckhåll. F1 startade lite trögt och låg under 2-3, skärpte sig i andra och kvitterade till 5-5, nära 6-4 men hål i sista rutan för F1 gjorde att bortalagets Peter Nordensson även fick banpoäng på sin 300-serie. I tredje serien rök det till. 1858 i slagning gav 5-0 och 10-5 i matchen. Då får Nybro helt plötsligt luft och klämmer i med 1830 i sista serien, men banparet Peter Andersson/ Magnus Ahlberg fixar sista pinnen och segern med 11-9. Peter åter över 900, 917 denna gång, 6839 på laget och åttonde man 798. Laget kvar på rätt sista om det fula strecket. F2 tappade två banpar med ental i första serien mot Sösdala. Visade sig bli dyrt i slutändan med förlust 9-11. Laget tappar därmed lite kontakt med topp tre. En fin sista serie av Kevin Vöcks Andersson vara nära att rädda totalen till oavgjord match. Bengt Herrlin 799, Ralf Sappelt 766 och det oskiljaktiga banparet Henrik Sinander och Filip Landén vardera 747. Lite mycket upp och ner blev dyrt för laget. Mixade laget besegrade Gamsen B med 14-6. Janko Krigård verkar ha fått klotet att lyda och blev matchbäst med 717.

2023 01 26

CHANS FÖR FLER ATT VISA SIG.

Omvänt mot förra helgen. Nu får A-laget stå för bortaspelet. Man kan väl redan nu på torsdagskvällen känna lukten av uretankloten. Lördag 16.00 mot IKW/Köping och söndag 11.00 mot Ludvika. Matcher som spelas på korta profiler och mot två lag som båda ligger på kvalplats. Lite ny besättning i laget lika med chans att visa sig. Alla vet vad man ska ha med hem efter en bortadubbel. Lördag 11.00 i hemmahall möter F1 Nybro, ett lag som överraskat och har åtta vinster på 12 försök. Efter fina bortainsatser vill vi se att samma fina trend fortsätter i hemmahallen. Övriga lag får vänta på spel till söndagen. 11.00 möter F2 Sösdala, ett lag längre ner i tabellen, och vinst ger fortsatt kontakt med topp 3. Slutligen mixade laget i matchen därefter mot BK Gamsen B placerat i botten av tabellen. Så två poäng per lag låter ju bra, även om Nybro känns som en luring.

2023 01 21

7000, 1000, DUBBLA BORTAVINSTER OCH STARKA AVSLUTNINGAR.

Skånederbyt mot Kulladal blev som väntat en tät kamp, men återigen visade A-laget styrka i slutrutorna och kunde vinna med 12-8. Mik Stampe  topp med 975, men över 900 även på John Mattsson och bröderna Teece. Laget 7027 sopade hem sista serien med 4-1 och +254 poäng. Jämnheten i laget klart större i FH.  Coach Evas kommentar " Vi går in med inställningen att jobba som ett lag och vara positiva och prata med varandra hela tiden. Väldigt jämn match i 33 rutor sen ökade vi . Killarna är ju grymmare ju längre in i banan de kan spela. De visste dessutom att jag önskade två poäng i födelsedagspresent". Grattis. F1 inledde i Kristianstad med att besegra Allön med 12-7. 3-2, 4-1,1-4, 4-0. Det som såg jämnt ut efter tre serier blev en defilering i sista med 1661 och 0-4. John Gustavsson inledde en bra dag med 959 0ch fyra banpoäng i lag med Johan Klyft. Vinsten ökade marginalen till Allön till tre poäng. Resan gick därefter vidare till Cyberzon, hur det nu kan heta så och vara helt bortkopplat från övriga bowlingvärlden, och en rysare mot Karlskrona, som slutligen kunde vinna med 11-9. En grym insats av F1, som med marginalerna mot sig varit förtjänt av minst en poäng. Drygt 100 pinnar mer i slagning tex. John Gustavsson slog till på nytt, nu med 1016. Urtjusigt. Coach Stålhammar tyckte såhär efter matchen: "Att det numera, oavsett spelare är ett helt annat FH som spelar. Det lyser mer självförtroende hos spelarna än i början av säsongen. Vi har minimerat misstagen , har tålamod och hjälper varandra på ett bra sätt. Förlusten mot Karlskrona är riktigt sur. Det kunde lika gärna tippat över till vår fördel". F2 har redan glömt Knislinge och BK Kronan, förlust 5-15. Det enda som stack ut i denna match var Raymond Lantz med 776. Ingen mer över 700. Roligare att komma ihåg matchen mot Allön F. Bra spel fram till ledning 10-5 inför sista. Då blir det lätt att tänka " sista pinnen ordnar någon annan". Det fixade banparet Raymond Lantz och Lennart Starå. Raymond lysande på nytt nu med 841, men hela laget hjälptes åt med att samla in banpoängen. Strålande insatser på många håll i alla lag.

2023 01 19

LÄGE ATT SNO POÄNG BORTA FÖR BÅDA F-LAGEN.

Kan F1 upprepa förra helgens bravad och få bortapoäng med hem i bussen ? Först mot Allön i Kristianstad lördag 11.00. Allön under strecket en poäng bakom F1. Därefter Karlskrona 15.20. Här brukar hemmalaget skjuta högt men ett på papperet starkt F1 kan säkert ge sillstryparna en hård match. Gäller som alltid att vara med från ruta 1.  F2 åker till metropolen Knislinge och en fyrbanorshall för möte med Kronan. Bra tillfälle att hjälpas åt när hälften vilar. F2 avslutar sedan mot Allön F 15.20. F2:s motståndare möttes förra helgen i Knislinge. Då vann hemmalaget. Båda dessa lag ligger bakom F2. Så vi säger som vanligt: Två poäng med hem per lag är godkänt, och bonus på detta går också bra. A-laget får hålla sig hemma för Skånederby mot Kulladal. Också en match där det i tabellen ser jämnt mellan lagen, så tipset blir ju då 11-9 till hemmalaget. Matchstart lördag 11.00. Mixade laget på söndagsutflykt till Hörby för möte med Olymp 11.40. Känslan för en bra helg är god. Ös på FH.


2023 01 15

FÄRDIGSPELAT I MARKARYD

Några från Full House tog chansen med en reentry i Markaryds Skånemästerskapsdeltävling i sista starten på söndagen, men ingen här nådde John Gustavssons 1472. John blev tvåa med handicap och etta i ren slagning. Pontus Rosvall, som troligen kommer att lägga allt bortaspel i Markaryd i fortsättningen, klättrade till sjätte (6) plats efter att ha vunnit starten med 1427, nära nytt personbästa . Kompletterade med Andreas Andersson och Raymond Lantz blev det en andraplats i lagtävlingen. 17 spelare från klubben startade. Snyggt. I barometern efter tio deltävlingar återfinns Andreas som trea, John Mattsson femma, Micke Wennberg nia och John G elva. Sexton bästa direkt till slutfinal. Samma i U23 där Henrik Sinander finns på plats 14. I februari spelas det i Ängelholm och Helsingborg. I Skånetourens barometer efter tre av sex deltävlingar hittar vi John Mattsson på sjunde plats. Spel nu i Eslöv. I Senior Tour efter fem av sju deltävlingar ligger Claes Johansson femma, Peter Andersson 18:e och Magnus Ahlberg 30:e. Här går 40 spelare till slutfinalen. Ser ju bra ut överallt. Jobba på.


2023 01 14

STARK AVSLUTNING GAV VIKTIG POÄNG.

Tre lag igång under lördagen, som alla hade underläge 6-9 inför sista serien. F1 hanterade detta bäst genom att nå 10-10 borta mot Göta. En hela tiden jämn match och rättvisa skipades nog med det oavgjorda resultatet. John Mattssons 903  högsta slagning. Dessutom tre banpoäng i lag med Sandra Andersson. Magnus Ahlbergs 259 i sista var ju en viktig ingrediens men han hade inte klarat banpoängen utan hjälp av sin i efterhand självdissande banpartner. Detta var ju naturligtvis en match laget går stärkt ur. För F2 blev det riktig torsk i sista serien, 0-5. Bortalaget Spiken avslutade med över 1600, och vann komfortabelt med 6-14. Men att inleda med 1376 hemma räcker ju inte, så det är ju här uppförsbacken blir som brantast. Ändå nära 5-5 efter halva matchen. Thomas Jönsson, också trög i början, nådde fina 812, medan det bland övriga behövts ett lok till. Laget är fortfarande en toppkandidat strax under strecket. Mixade laget i Perstorp förlorade med 7-13. Här hade Rikard Machmüller 678 och debutanterna Per Gregersen och Jonas Sigurvinsson svarade för  godkända insatser.


2023 01 13

VÅRSTART MED DERBYMATCHER.

Ordet "Derby" kommer ju från början av engelska hästkapplöpningar, hos oss handlar det om lagmatcher mellan lokala lag. Kan F1 trava på från början i bortamatchen mot Göta kan det bli ett bra avstamp på det nya året. Vi vet ju att det är svårt att vinna borta, men  det ska spelas om det på Olympia bowling lördag 12.00. Ett annat derby, toppmatch i trean, hemma lördag 11.00. F2 möter serieledande BK Spiken. Skiljer tre poäng mellan lager, får gärna minska och kanske 121:an, förlåt 12:an, Rosvall kan visa vägen. Slutligen mixade laget möter Perstorp borta lördag 11.40. Två spelare debuterar här i Full Housetröjan, Per Gregersen och Jonas Sigurvinsson. Lycka till alla önskas.

 

2023 01 08

TÄVLINGSRAPPORT

Stortävlingen AIK International Tournament avgjordes idag. Richard Teece tog sig till finalspelet som kvalfemma och bäste högerhänte. Slutade tolva i finalsteg tre, varifrån tre spelare gick vidare till avgörande. Sandra Andersson var inte långt från finalspel men fick nöja sig med B-final, där hon slutade tvåa, en futtig poäng bakom segrande klubbkompisen. Peter Andersson kvalsjua i Seniortour i Eskilstuna. Vidare direkt till finalsteg 2 men inte längre. Skånemästerskapet i Tollarp placerade formstarke John Mattson som sjua och tvåa i ren slagning. Pontus Rosvall positiv överraskning på 12:e plats. Dessa tillsammans med Andreas Andersson och Thomas Andersson får dela på en tusenlapp för tredjeplats i lagtävlingen. I Markaryd fortsätter tävlingen en vecka till men John Gustavsson har satt sig i förarsätet med sina 1472.

2023 01 06

NYTT ÅR OCH NYA MÖJLIGHETER.

Nya året inleds med tävlingsspel på olika nivåer. De med flest år på nacken har sina chanser i seniortourdeltävling 5 i Eskilstuna i helgen. Claes Johansson och Magnus Ahlberg ligger i nuläget på finalplatser i barometern. Richard Teece gör en intressant start i AIK Tournament. Skånemästerskapet spelas i Tollarp och Markaryd och här startar i vanlig ordning många FH:are. Samtidigt Skånetouren i Kristianstad med final på måndag, i nuläget utan Full Housereprenstation.

2022 12 24

SPONSORPENGAR TILL SANDRA ANDERSSON

Ängelholms kommuns nämnd för kultur, idrott och fritid delade ut 100.000 kronor till individuella idrottare skrivna i kommunen. I år för prestationer under 2021 och 2022. Sandra fick drygt 36.000 kr för i första hand mixguldet i Dubai december 2021 men även för sommarens medaljer vid EM i Danmark. Eftersom korpfinalen i Ängelholm avgjordes efter nämndens möte den 15 december påverkade den inte sponsorsumman. Grattis Sandra.

2022 12 22

JOMPA FRÅN START TILL MÅL.

Segrare i Skånetourens deltävling i Ängelholm blev John "Jompa" Mattsson. Han tog täten redan i serie ett och via 917 på de fyra första serierna i finalsteg 1 vidare tillsammans med sju spelare till steg två. Där alla mötte alla i en serie, s.k. Round Robin,med bonus 30 poäng för vunnen serie att lägga till slagpoängen. John vann sex av sju serier. Totalt inklusive bonus 173 poäng före tvåan. Snittet 232 över de elva serierna. Lysande spelat. Henrik Nyström fick stiga av efter steg 1.  I Skånemästerskapet i Perstorp fick Micke Wennberg behålla sin tredje plats och gled upp till sjätte plats i barometern när åtta deltävlingar spelats. Andreas Andersson trea och John Mattsson femma i barometern just nu. 16 spelare går direkt till slutfinalen till våren. I båda tävlingarna går spelet vidare i nya hallar nu under seriernas juluppehåll.

2022 12 20

NÅGRA KRONOR BLEV DET OCH MER KAN DET BLI.

Några fina insatser blev det i helgens tävlingar. Magnus Ahlberg som 22:a i kvalet i Seniortourtävlingen i Nyköping gick vidare till finalsteg ett. Sex spelare går vidare härifrån, Magnus blev tionde men fick en tusenlapp med sig. I barometern efter fyra deltävlingar ligger Claes Johansson tvåa. Skånemästerskapet i Hässleholm gav en sjätteplats till Andreas Andersson på 1427. Segraren här snittade över 250 rent! I  Perstorpsdeltävlingen återstår två starter, men här ligger Michael Wennberg trea just nu, futtiga tio poäng bakom ledaren. Sista start här på torsdag då några från Full House också spelar. På torsdag spelas även Ängelholmsfinalen i Skånetouren med bl.a Mattson och Nyström på banorna. 

2022 12 11

TVÅ FRÅN FULL HOUSE I FINAL I SKÅNETOUREN

Kvalspelet i Skånetouren avslutades på lördagen. John Mattsson kvalade in på sjätte plats och petade ner Henrik Nyström till sjunde av de tolv som går till final på högsta slagningarna. Totalt sexton spelar final i Ängelholm 22 december 18.30.

2022 12 10

FINNS EN DEL ATT TÄVLA OM.

Även om prispengarna inte är i nivå med Nobelpriset, så finns det ju möjligheter att spela hem några kronor. Till exempel för Henrik Nyström som med fina 1380 lade sig på sjätte plats i Skånetourens Ängelholmsdeltävling. Två sista starterna lördag 10 dec, då åtta spelare från Full House ger sig in i kampen. Hallfinal spelas 22 dec. 12 högsta slagningarna plus någon Early Bird till final. Skånemästerskapet spelas denna gång i Hässleholm och Perstorp. Gissningsvis upp mot 200 startande per hall. De flesta Full Housare spelar lördag 17 dec. Seniortours fjärde deltävling med final nästa helg avgörs i Nyköping. Fyra från Full House finns med i startlistan, däribland Claes Johansson som toppar barometern efter tre tävlingar. Lyyycka till.

2022 12 04

MAXAT

Full House A inledde lördagens matchkavalkad med en seger 12-8 mot Falkenberg. En strålande förstaserie, över 1800, som gav 4-1 lade grunden till segern. Det gnisslade lite i tredje serien, men som så ofta starkt spel i slutrutorna. 9-6 inför sista, där två banpar säkrades tidigt och därtill totalen sprang iväg till +100. Richard Teece individuell topp med 913. J-D Mortensen och Daniel Ströbeck fixade fyra banpoäng. Extra eloge till Ola Persson 836 efter fyra jämna serier. Ola den mycket lojale lagspelaren, som ofta får peppa sina lagkamrater som 9:a. F1 tog hem matchen mot Ystad också med 12-8. Här blev det spännande sedan F1 dippat i tredje serien, 7-3 blev 8-7 och inget var klart. Men avslutning med 4-1 räddade dagen. Richard Teece 903 och Claes Johansson 805 klart godkända i laget där alla kämpade väl, men många kan klart bättre. F2 klarade galant av Gamsen A, 15-5. Bra jobbat på en ovanlig profil. Raymond Lantz klarade den bäst med 767, Jimmy Månsson 722 och Ralf Sappelt 715. Mixade laget stängde höstspelet med 15-4 mot Bjuv. Bengt Herrlin 742 poäng. Därmed är det uppehåll till 14 januari. Fritt fram alltså att träna och tävla individuellt så mycket som möjligt. Höstens laginsatser ger klart godkänt till A-laget, 6 vinster på 12 matcher, som nykomling. F1 behöver spärra mer på bortabanor för att ta sig upp i tabellens mittskikt. F2 firar jul i topp tre, som är målsättningen, och får godkänt för det. Mixade laget, tre vinster på sju försök, har blivit bättre på slutet. 

2022 12 02

JULKLAPPSTIPS : EN LÖRDAGSTRIPPEL.

Sista serieomgången före jul bjuder på tre hemmamatcher på raken på lördagen. A-laget inleder 11.00 mot Falkenberg, som i nuläget är tre poäng bakom. Detta bör vara fem efter lördagens matcher. F1 fyller på 13.00 mot Ystad, ett lag som ska besegras oavsett vilken hall matchen spelas i. Vinst skapar ett lugnare läge i ett jämnt mittskikt i tabellen. F2  15.00 mot Gamsen A ger samma krav som på F1. Vinn matchen så hänger vi på toppen. Mixade B-laget rundar av höstspelet med match på hemmabanor mot Bjuv söndag 11.00. 

2022 11 27

FULL HOUSE F2 FIXADE SLUTLIGEN EN VINST I HELGEN.

Blev en tung helg utan stora framgångar. A-laget hade Pergamon uppe på vagnen och skulle köra hem den när sista serien blev en jätteflopp efter tre fina tidigare serieinsatser. Minus 268 pinnar i sista gjorde ledning 8-7 till förlust 8-12. Vad hände ? Illa gick det också för mixade B-laget i Höganäs, 1-19. Rikard Machmuller 653. F1 åkte till Kalmar för dust med serieettan Cahoot, vars namn antingen var något latinsk eller en häst, ingen visste säkert. Troligen en häst för hemmalaget travade iväg till 9-1 och kunde lätt vinna med 16-4. Som väntat passade banorna Jason Jerfström, som skickade in 901. Claes Johansson 852 och Peter Andersson 835 också bra, samt tre banpoäng. Övriga i laget satt troligen kvar i spelarbussen. Söndagens match i Nybro blev betydligt jämnare. Efter en bra start med ledning 3-2, som borde varit 4-1, kom dagens flopp. 1290 i andra serien och 5-0 till hemmalaget. Resten var jämn men det hjälpte inte utan matchen slutade med förlust 7-12. Stabila Claes 816 och Peter 798. F 2 med dubbelmatch i Hässleholm fick ge sig mot topplaget Hammaren med 11-9. En match som var slut efter tre serier men Full House putsade siffrorna med 5-0 i sista. Detta var klart bra att ha med till nästa match mot Sösdala. Här var F2 i förarsätet större delen och kunde slutligen vinna med 11-9 och ha fortsatt häng på toppen i trean. I första matchen hade Kim Andersson 864, Micke Wennberg 771 och Manne Stéen 758. I match två Kim 962 och Manne 820. Fullpoängare banpoäng i denna match Manne i lag med Ralf Sappelt. Familjeteamet Kim och Kevin fixade tre. Nästa helg sista omgången för året, med tre hemmamatcher på rad på lördagen och mixade på söndagen.

2022 11 25

A-LAGET  FÅR BESÖK AV MERITTYNGT LAG

Full House A-lag tar på lördag 11.00 sig an Pergamon. Laget som  tillhört Sverigetoppen i många år. Något att bita i för hemmalaget som på sina tio spelade matcher vunnit hälften. Ett klart godkänt betyg för en nykomling i högsta serien. Läge här för stordåd. Lite insides KIMformation säger att Pergamon aldrig vunnit i Ängelholm utan endast nått 10-10 som bäst. F1 får tillbringa helgen i östra Småland. Lördag 13 mot Cahoot (måste forska om detta klubbnamn), som vunnit sju av åtta matcher och toppar tabellen. Finns dock spelare i vårt F1 som kan skjuta högt på lagd Kalmarprofil. Efter en god nattsömn gäller det Nybro söndag 10.00. Ett lag i mitten av tabellen med ett par spelare av hög klass. Här gäller som vanligt att få med hela laget så finns alltid chansen i alla matcher. F2 åker till Hässleholm på söndag och möter 12.40 topplaget Hammaren och 14.20 mittenlaget Sösdala. För att hänga med i topp tre, som betyder kval uppåt, krävs minst en vinst. Slutligen mixade B-laget borta lördag 11.00 mot Höganäs BC B. Tre vinster eller bättre i helgen låter bra.

2022 11 19

MÅNGA BRA RESULTAT MEN HENKE NYSTRÖMS BÄST.

Full House A vann enkelt mot IKW/ Köping. Efter inledande 4-1 fick bortalaget lite luft i en halv serie men sedan vände det till en ny 4-1 omgång och där dog matchen och Full House gick fram till 12-3. Avslutningen då som vanligt lite avslagen och slutresultatet skrevs till 14-6. Jimmy-Dan Mortensen 908, Tim Stampe 907 och Daniel Ströbeck 874. Firma Mortensen/Ströbeck  dessutom fyra banpoäng, laget 6640 och ca 300 bättre än motståndarna. F1 i matchen därefter fick en mardrömsstart 0-5, som blev 1-9 innan siffrorna snyggades till 7-13. Lagsiffran 6100 säsongsbästa mot ett Göta med två landslagsmeriterade spelare. Matchen kunde varit jämnare, men inledande dåligt spärrspel och i de tre första serierna förlorades ett banpar i varje serie med 9 poäng eller färre.. Små marginaler. Henrik Nyström, utan landslagsmeriter, dagens höjdare med 926. Claes Johansson 826 och Johan Klyft 802. F2 förlorade toppmötet i Åstorp mot BK Spiken med 8-12. Hade lite häng i tredje serien, 6-9, men det räckte inte ända fram. Här visade Raymond Lantz att han har hög potential med sina kanonfina 893. Lennart Starå 780 och Kevin Vöcks Andersson 747. Ralf Sappelt som inhoppare 428 på de två sista serierna. Slutligen vann det mixade B-laget på nytt. Nu mot Gamsen B i Höganäs. Seger 14-6, Pontus Rosvall 621.

2022 11 17

TVÅ HEMMA OCH TVÅ BORTA.

Alla lagen igång denna helgen. Mixade B-laget som tog sin första seger förra omgången får en bra chans att vinna igen borta i Höganäs mot Gamsen B, lördag 11.40. F2 åker till Åstorp för möte med BK Spiken. Tänkt toppmatch där en del ju kände på Åstorpsbanorna för två veckor sedan i Skånemästerskapet. Bra att ha med sig på lördag 12.00. I hemmahallen startar A 10.00 hemma mot IKW /Köping, ett lag i nedre delen av tabellen utan bortapoäng. Ta med avslutningen från förra matchen så ska en ny seger plockas in av A-laget. F1 möter därefter 12.00 IS Göta. Också ett lag utan bortapoäng. Fast många lag är ju det.  Tar alla lag med den goda stämningen från onsdagens träning så är mycket vunnet när laget alltid går före jaget.

2022 11 13

RAPPORT FRÅN INDIVIDUELLA TÄVLANDET.

Inga segrar men lite prispengar blev det. I Åstorp till Magnus Ahlberg på 18:e plats. I Bjuv till John Mattsson 5:e, Thomas Jönsson 10:e och Michael Wennberg 14:e. Dessa tre tillsammans med Henrik Sinander delar på andrapriset i lagtävlingen. Dessa tävlingar ingick i Skånemästerskapet. Skånetourens deltävling i Ängelholm har klarat av tre av nio starter och där finns just nu Raymond Lantz och Manne Stéen på finalplatser. I Seniortour i Göteborg hade tre spelare 1387 i kvalet, dessa tre gick till final, men inte Magnus Ahlberg som hade 1386. Osis. Till finalsteg 1 klarade sig Peter Andersson. Han inledde detta steg lysande men missade slutligen karusellen med 8 poäng. Claes Johansson kvalade sig till sjunde bästa resultat och gick direkt till finalsteg 2 men en dålig fjärde serie förstörde chansen till ny topplacering.

2022 11 13

HEMMABORGEN HÖLL INTE DENNA GÅNG.

Topplaget Kaskad blev en för svår nöt att knäcka. Chanser till bättre resultat i första serien fanns, men lite småmissar och en tung sistakägla gav 1-4, i andra serien dominerade Kaskad, Full House räddade ett banpar i slutrutan och 2-8 halvvägs. Klar uppryckning i tredje och reducerat till 6-9 gav spänning inför sista där dock bortalaget storvann ett banpar och tog hem segern med 8-11 efter ett delat bord.  Kim Andersson, 892 och tre banpoäng med två olika partners, lös mest i ett hemmalag som kan bättre och får visa detta nästa helg.

2022 11 10

CHANS PÅ REVANSCH FÖR A-LAGET

En spelomgång med endast elitserien igång ger på söndagen 11.00 Full House en chans att ta revansch på BK Kaskad från Norrköping för. Norrköpingslaget som hittills endast spelat fyra matcher, samtliga på hemmabanor, möter på lördagen de två andra Skånelagen i elitserien. Ställs därefter inför utmaningen att behärska en längre oljeprofil i Ängelholm. Intressant att se vad man kan göra mot ett garanterat laddat Full House, med förväntatstarkt publikstöd i ryggen.

2022 11 01

SERIESPELSUPPEHÅLL = TÄVLINGSSPEL INDIVIDUELLT

Johan Klyft tog sig till Perstorpsfinalen av Skånetouren. Trots bra spel med jämna serier saknades det tio poäng för att gå vidare till steg 2. Riktigt hög kvalité även på de andra finalister, så bra jobbat Johan. Nästa deltävling i Skånetouren startar i Ängelholm till helgen och pågår till 10 december. I Skånemästerskapet är det deltävlingar i Åstorp och Bjuv och slutligen spelar Seniortour för 50 +are sin tredje deltävling i Göteborg.  Gissningsvis spelar minst tjugo Full Housare en eller flera av dessa tävlingar. Bra rutin att ha med sig till viktiga kommande seriematcher.

2022 10 30

BÄTTRE KAN DET INTE BLI POÄNGMÄSSIGT.

F2 inledde söndagen med att enkelt besegra BK Kronan med 15-5. 10-0 och 14-1 och så lite slappt på slutet. Bengt Herrlin och Ulf Nilsson fixade fyra banpoäng och Filip Landén och Henrik Sinander får coachens omnämnande denna gång. Med fem segrar på sex matcher är F2 definitivt ett topplag. A-laget borta mot Falkenberg, som valt att ändra hemmaprofil pga motståndet, körde vidare på lördagens koncept. Bara positivt tänkande. Matchen var slut efter tre serier 11-4. Var det någon gång hemmalaget stack upp så skruvades det lite skärpan. Slutresultat 14-6. Drygt 6900 i slagpoäng. Trehundra bättre än hemmalaget.  Kim Andersson 988 och Ray Teece 936, men stort beröm till hela laget. Laget har nu fyra segrar på åtta matcher. Där fem spelatsborta. Efter en veckas uppehåll kommer tre raka hemmamatcher. Fina möjligheter att bygga vidare.  F1 avrundade helgen med att besegra Ohm 12-8 i en strulig match. Bra start följdes av två mittserier som båda tappades med 2-3 och 8-7 inför sista där Ohm startade bäst. Vändningen kom dock tidigt och sista hemfördes med 4-1. Väldigt låga siffror men stabile Claes Johansson stack ut med 793 och Manne Stéens inhopp med 602 var viktigt. F1 ligger just nu i mittskiktet.

2022 10 29

MERITERANDE SEGER.

4-1,3-2,3-2,2-3 gav 12-8 för Full House A mot BK Clan. Drygt 200 slagpoäng fler än motståndarna. Richard Teece tillbaka i FH-tröjan matchgigant med 967 och fyra banpoäng i lag med Johan Klyft 866. Tredjebästa slagning i matchen av Daniel Ströbeck med 863. Så här kommenterade coachen Eva "Tanten" Andersson matchen: " Vi hade en bra uppladdning och pratade om att vi skulle gå in positiva och hålla det genom hela matchen och ta hjälp av varandra om vi hade problem. Vi vet att vi är grymma hemma på 44 fot. Och killarna gör det så grymt bra och en härlig stämning genom hela matchen. Stolt tant." 

2022 10 28

HEMMA OCH BORTA FÖR FULL HOUSE A

Full House A-lag tar emot förmodade topplaget BK Clan lördag 15.40. Upp till bevis för bortalaget på en lång profil när de flesta lag spelare på betydligt kortare. På söndagen blir det att åka till Falkenberg för en ny dust 12.00. Farmarlagen håller till hemma denna helg. På söndag 11.00 möter F2 Kronan från Knislinge och 13.00 tar F1 emot BK Ohm. Vinna sina hemmamatcher ska man ju så inget annat förväntas denna dag.

2022 10 23

OCH SÅ VAR DET DET HÄR MED BORTABANOR.

Det gäller att vinna sina hemmamatcher för borta är det inte lätt. A-laget fick uppleva detta under söndagen. Först mot Göta med förlust 13-7. Även om det var 11-4 efter tre serier så var laget inte helt bortblåst. I slagning skiljde knappt 100 poäng. Kim 947 och Ray 903. Värre i Malmö mot Kulladal förlust 17-3 efter 10-0 i halvtid. 919 här på Jimmy-Dan Mortensen. Det mixade B-laget fick sin första seger. 11-8 mot Olymp B. Här glänste Michael Wennberg med sina 816. Nya tag nästa helg för samtliga.

2022 10 22

BRA START PÅ HELGEN

Efter att inledningsvis uppträtt nervöst arbetade sig F1 in i matchen mot BK Allön. Efter kvittering till 5-5 efter halva matchen rök det till med en 5-0-serie. Dagens bästa med 1586 och 238 bättre än bortalaget. En lugn avslutande fjärde serie med tre vunna banpoäng gav slutresultatet 13-7. Matchbäste Ray Teece 825 och fyra banpoäng i samarbete med Claes Johansson. Ola Persson andre spelare i matchen över pari med 810. F2 hade som väntat inga problem med Animals F i matchen direkt efter. Motståndarna pulvriserades med 17-2. Laget har därmed som väntat positionerat i toppen på division tre. Michael Wennberg ensam parigubbe med 826. Dessutom fyra banpoäng tillsammans med Raymond Lantz. Bra jobbat av alla i båda F-lagen.


2022 10 21

FEM NYA MATCHER ATT TA TAG I

Full House F1 inleder helgens seriespel med match hemma mot BK Allön 11.00. Här finns revansch att kräva sedan förra säsongen. F2 fyller på 13.00 mot Animals F. Här ska det bara bli vinst. På söndagen blir det dubbla skånederbyn  för A-laget. 10.00 i Helsingborg mot Göta och 15.20 mot Kulladal i Baltiska Hallen i Malmö. En vinst på två bortamatcher är ju ok, två är bonus. Slutligen F3 eller mixade laget hemma söndag 11.00 mot Olymp. Dags att vinna nu. Ja.

2022 10 15

DET BLEV BARA EN VINST.

Med största sannolikhet gick lördagens bröllop bättre än bowlingmatcherna. F1 inledde med att förlora 11-9 i Ystad, en  bortamatch som borde vinnas. Men kan man prata om ett långt lag i bowling så var F1 det denna match. Jason 888 tillsammans med Ola 795 och Claes 830 med Jimmys 814 tog vardera tre banpoäng. Övriga kom långt efter. Typiskt nog en bra sista serie med 4-1 här räckte ju inte i underläge 5-10. I Trelleborg var det jämnt i fem rutor, sedan brakade det iväg med 4 x 5-0. Två spelare över 800, Ola 808 och Donk 802, åtta respektive nia i matchen!! Borgen är ju klart ett starkt hemmalag, men 20-0. Nej det får det inte bli. F2 fick också ge sig med 11-9 mot Höganäs BC F2, där oavgjort var väldigt nära. Raymond Lantz 730 ensam över 700 i Full House och matchbäst. Lättare gick det mot BK Gamsen . Klar seger 15-5 och här nådde Lennart Starå 724 och Bengt Herrlin 714. Starå/Lantz och Micke Wennberg/Henrik Sinander sopade hem vardera fyra banpoäng. Slutbetyget för F2 för dagen blir godkänt.

2022 10 14

FYRA BORTAMATCHER OCH ETT BRÖLLOP.

Flyttad match denna omgång för A-laget på grund av bröllop mellan två bowlare, världsstjärnan Sandra Andersson och Full Housestjärnan Johan Sörensen. All lycka till detta par. F1 får ge sig iväg till Sydskåne för möten med Team Ystad 9.00 och BK Borgen i Trelleborg 13.00. F2 behöver bara ta sig till Höganäs för sina matcher mot Höganäs BC F2 och BK Gamsen. Sikta högt och tro på vad man gör kan räcka långt. Tre vinster på fyra matcher hade smakat bra.

2022 10 12

HENKE SINANDER OCKSÅ EN VINNARE.

Sista starten i Eslövs Skånemästerskapstävling på tisdagskvällen följdes nervöst av Henke Sinander. Skulle hans 1454 från lördagen räcka till seger ? Så blev det. Henke tog hem sin första tävlingsseger.  Full House lade beslag på platserna 1, 3, 5, 6 och 10. Lagtävlingen vanns. Här kompletterade Micke Wennberg, John Gustavsson och Andreas Andersson. Turbo serie 6 tog Wennberg hem. I Trelleborg senare på dagen gick det inte lika bra. John Gustavsson på sjätte plats ende pristagare i denna deltävling. Skånetourtävlingen i Perstorp pågår månaden ut. För närvarande på finalplatser Johan Klyft sjua och John Mattsson tia.

 2022 10 09

NY FINAL FÖR CLAES OCH NU GICK HAN HELA VÄGEN.

Efter en dramatisk karusellfinal med fyra spelare över en serie stod Claes Johansson som segrare. Med sitt låga handicap låg Claes efter ända till sista rutan. När ledaren efter 9 rutor gjorde hål i sista, svarade Claes med en trippel och vann 218 mot 211. Claes tog sig till söndagens final som en av de sista men visade klass hela dagen och stod pall även när fru Gunnel fanns i samma inledande karusell. Grattis Claes.

2022 10 07

MÅNGA TAR CHANSEN ATT TÄVLINGSSPELA INDIVIDUELLT

Seniortour, Skånetour och Skånemästerskap. Minst femton Full Housare tar chansen under serieuppehållet att skapa mer erfarenhet och tävla individuellt. Fyra stycken spelar Seniortour deltävling två i Skövde. Bl.a Claes Johansson som gick direkt till finalsteg två i Vårbydeltävlingen. Ett tiotal spelar Skånemästerskap i Eslöv och Trelleborg på lördagen. En annan grupp tar sig an Skånetourdeltävlingen i Perstorp. Här spelas finalen  måndag 31 oktober emedan de andra två tävlingarna avslutas i helgen förutom Eslöv med sista start på tisdag.

20220924

SÅ MYCKET BÄTTRE

Härlig dag i hallen. Lagen avlöser varandra, mycket folk i hallen ärlika med stort stöd för lagen.  Tre spelade matcher gav tre vinster där alla matcher var avgjorda efter tre serier. F2 inledde med att avfärda Allön F2 med 15-4. Här smällde Peter Andersson in 869 och fyra banpoäng i lag med Ulf Nilsson. Micke Wennberg slutade på 796 efter att ha varit nära en 300-hundring. F1 kom upp ur hålet och hade lagt Värnamo på rygg efter 5-0 i tredje serien och 12-3 sammanlagt. Sedan lite slappt i sista fram till slutsiffrorna 13-7. Claes Johansson 799 och Henrik Nyström 792. Banparen Nyström/Månsson och Ahlberg/Olsson vardera tre banpoäng. A-laget avslutade eftermiddagen med att ganska enkelt vinna 16-4 mot Ludvika. Lite upp och ner i kvalitén men fyrapoängsbanparet JD Mortensen 889 och Andreas Andersson 830 visade klass.

2022 09 23

F 2 FÅR VISA VÄGEN NÄR TRE LAG SPELAR HEMMA

Full House F2 får rida vidare på förra helgens fina spel. Ny match lördag 10.40 hemma mot Allön F2. Bra insats här kan tagga F1 i nästa match 12.40 mot Värnamo. Ner med axlarna och jobba tillsammans hela vägen är receptet. A-laget avslutar hemmaspelskavalkaden 15.40 mot Ludvika. Gissningsvis kommer inte alla klot att se likadana ut i denna match. Observera att alla matcher börjar 20 minuter tidigare än vad som står i spelprogrammen. B-laget avslutar helgen med bortamatch söndag 12.00 i Bjuv.

2022 09 18

FINNS EN DEL ATT FUNDERA PÅ

Söndagens matcher gav inga poäng till något av våra lag. A åkte på en ny storsmäll 1-19 mot Stureby. Kim Andersson med 910 som resultat har sju hemmaspelare före sig. Hur blir det såhär ? Mixade B-laget föll mot Höganäs 9-11. 5-0 i sista serien putsade siffrorna. Christer Larson 620. F1 kraschade med 8-12 mot Karlskrona efter ledning 6-4 som  sedan såg bra ut drygt halva tredje serien, men en möjlig 3-2 eller 4-1 vände till 1-4. Avslutande serien blev dagens sämsta och rullgardinen ner definitivt. Finns en del att fila på i veckan och göra bättre nästa gång. 


2022 09 17

18-2 MED OLIKA ANSIKTEN.

Full House F2 inledde säsongen lysande. 18-2 hemma mot Lejonet. 6147 i slagning. Femte man på 776. Hugo Nilsson 875, Jason Jerfström 850 och Filip Landén 802. Härliga lyft för Hugo och Filip. För A-lagets del blev 18-2 negativt. I en svår bortamatch måste alla ha en bra dag. Så var det inte mot Kaskad. Matchen tog slut ganska fort. Andreas Andersson bäste  FH:are med 857 och den som tillsammans med Ray Teece tog de två banpoängen. Bara att glömma och ladda för match mot Stureby söndag .

2022 09 16

SPELDAGS FÖR ALLA LAG

Full House  F2 startar helgens spel lördag 11.00 hemma mot BK Lejonet. A-laget ska 15.00 ta sig an BK Kaskad i Vilbergshallen i Norrköping. En tuff uppgift mot fjorårets seriefyra. Färden går sedan vidare till Stockholm för match mot vårens kvalmotståndare Stureby på söndagen 11.00. B-laget möter söndag 13.00 Höganäs på hemmabanor och slutligen möter F1 Karlskrona hemma söndag 15.00. Så nu kör vi.

2022 09 10

VINST DIREKT I PREMIÄREN.

Full House A startade på bästa sätt i premiären mot BK Joker. Efter 5-0 i första serien såg det lite svårare ut i inledningen av andra men en bra andra halva drog iväg resultatet till 9-1. Tredje serien gav kontrollerat 3-2 och avgjord match. Avslutningen blev därefter som det ofta blir, avslagen, och gästerna kunde putsa slutsiffrorna till 13-7. Lagresultatet 6292 visar att det inte var helt enkelt på banorna. Topptrio i matchen Johan Sörensen 855, Kim Andersson 837 och Ray Teece 834. Mixade B-laget förlorade hemma mot Perstorp 9-11. Jämn match som kunde slutat hur som helst. Hugo Nilsson 711 och Henrik Sinander 701 bäst individuellt.

2022 09 07

NU BÖRJAR DET.

Full House har fyllt på spelartruppen ytterligare. Två Ängelholmsprofiler, Jimmy Månsson och Henrik Nyström tar upp klubbowlingen igen efter ett antal år med enbart korpspel. Vi hälsar dem hjärtligt välkomna i klubben. Lördag 10 september 10.00 i hemmahall gör Full House A comeback i elitserien i mötet mot BK Joker. Vi tror väl på en bra bra start i serien. Som efterspel kommer det mixade B-laget att möta Team Perstorp B.2022 09 07

FRAMGÅNGAR I HÖRBY

Skånemästerskapet i Hörby gav vinstpengar till ett flertal Full Housare. Lagtävlingen vanns av Andreas Andersson, John Mattsson , Magnus Ahlberg och Henrik Sinander. 3000 att dela på för dessa fyra. Ren slagning tog Andreas hem och slutade dessutom trea i huvudtävlingen. John sjua här. Turbo serie 6 plockade Henrik hem. I Kristianstad blev nyförvärvet Ralf Sappelt bäst med en sjätteplats. För övriga gick det lite tyngre här.

2022 08 27

SÄSONGEN IGÅNG OCH SNART BÖRJAR STRIDEN OM POÄNGEN.

Fyra onsdagsträningar in i säsongen konstaterar vi att det är fullt på banorna under träningen. Fyra nya spelare har anslutit till klubben. Från Halmia välkomnar vi Raymond Lantz, Ralf Sappelt och Manne Stéen och från Hovet en återvändare i Daniel Ströbeck. Tester med de banprofiler som kan bli aktuella för hemmaspelet för A- och F1-lagen pågår nu och en träningsmatch med vardera fem banpar mellan A och F1 spelades på torsdagen. Som sig bör var A något vassare, men fick inte med sig alla banpoängen. En liknande match spelas torsdag 8 september 19.00. Seriespelet är denna säsong raka serier med hemma- och bortamatcher med alla lag. A-laget med comeback i Elitserien, F1 kvar i division 1, F2 kvar i division 3 samt nya B-laget gemensamt med Falcon Ladies i nordvästskånska reservlagsserien. Målsättningarna givetvis att vinna serierna. A- och B-lag premiärspelar lördag 10 september och F-lagen helgen efter. Denna helg och nästa spelar ett stort antal från klubben i Skånemästerskapet.

2022 06 08 

ÅRSMÖTET SNABBT AVKLARAT.

Omval hela vägen blev det på BK Full House årsmöte. Ordförande John Mattsson, kassör Peter Andersson och ledamot Ola Persson fick förnyat förtroende i styrelsen. En del priser delades ut, till "Årets Fullhousare" utsågs Raymond Teece för visat stort engagemang under flera säsonger. Presentkort till Kim Andersson, han är något av spindeln i nätet för klubben. Blomstergrupp till tränaren och coachen Eva Andersson. Två nya spelare presenterades, Daniel Ströbeck från Hovet och Raymond Lantz från Halmia.2022 05 29

SKÅNEMÄSTERSKAPSFINALEN AVGJORD.

I semifinalen på lördagen med drygt 50 startande toppade Johan Thörn resultatlistan med 982 inkl handicap. Svag inledning följdes av avslutande 273 och 257 rent . Han var därmed vidare till söndagens final tillsammans med sju andra spelare. Från söndagsfinalens inledande fyra serier gick 16 spelare av 24 vidare. Johan Thörn, Andreas Andersson, John Mattson och Michael Wennberg klarade alla detta steg över tre serier. Efter omoljning och tre nya serier återstod åtta spelare, däribland Andreas och Michael. Här tog det slut för dessa. Slutsegrare blev Kevin Carlsson från Olymp efter rafflande slutspel. Slutresultat med fyra spelare från Full House bland de 16 bästa är ett bra betyg.

2022 05 25

ÅRETS BOWLINGHALL 2022

SBHF Bowlingföretagarna har utsett Ängelholms Bowling till "Årets Bowlinghall" 2022. I motiveringen står bla " Genom att ständigt ligga i framkant och utveckla verksamheten till rådande omständigheter har årets bowlinghall alltid levererat service i toppklass".

2022 05 15

TRUMMAN TYSTNADE, MÅLET ÄR NÅTT, VI ÄR TILLBAKA.

På nytt en härlig inramning. Sturebys trumma mot Full Housekören. På banorna var det inledningsvis oerhört jämnt det som kunde blivit vad som helst blev 4-1 efter tre vunna banpar med mindre än åtta pinnar samt totalen med EN pinne. Andra serien knapp förlust på ett banpar men knapp vinst på två  gav 8-2 efter halva matchen. Tredje serien gav på nytt 4-1 så sista serien skulle bara spelas av fram till slutresultatet 14-6. Lysande spel av alla, men mest lös Jimmy-Dan under de tre första serierna. Kort paus och sedan ny match. Stureby sprattlade till inledningsvis men åter var Full House starkast i slutrutorna, tog två banpar och totalen med 16. Lite samma visa i andra serien men slutligen tre banpar och totalen med tio. Ledning 7-3 efter två och när trumman definitivt överröstats och tystnade avslutade Full House med 5-0. Åter en lysande laginsats, vilket go det var. Banparen Kim Andersson/Johan Sörensen och Hurray Teece/Andreas Andersson tre banpoäng vardera. Kim topp med 698. En stor eloge till den minst rutinerade i segerlaget, Johan Klyft, briljant med 696. Festen pågår för fullt. Full House är tillbaka i Elitserien.

2022 05 14

F 1 KLART FÖR DIVISION ETT.

Magnifik inramning i Klippanhallen med en busslast Hovetsupportrar, som högljutt försökte piska fram sitt lag till seger. Det höll ett tag och lite nerv fanns det efter tredje serien när Hovet närmade sig till 9-6. Men allt var under kontroll och första matchen slutade 12-8. Claes Johansson 808 bäst i ett väl sammanhållet lag. Match två blev en enkel historia 5-0, 9-1 fram till 13-2 och målet var nått. Johan Thörn, som nästan blev utbytt efter första serien, gör 504 på de två sista och blir bäst med 663, före banpartnern Jason Jerfström 653 , Mats Olsson 647 och Thomas Jönsson, som kommer in i andra matchen, med 597. Spontant kan man tro att lagen strajkade ungefär lika mycket, men skillnaden fanns i spärrspelet där Full House var överlägset. Kanske den tråkiga spärrträningen i vintras gav effekt nu. När lagen ställde upp för att tacka efter matchen berömde Eva Andersson stämningen och uppslutningen från publiken i hallen och gav även beröm åt det förlorande laget, som nog fick en kick av detta inför framtiden.  Full House F1 har därmed avslutat säsongen på bästa sätt. Det som såg risigt ut med fyra matcher kvar vändes till bästa möjliga resultat. Ambitiöst arbete på träningarna, hög lagmoral, proffsigt jobb från tränare, hemmahall och UK gav en skön avslutning.

2022 05 14

FULL HOUSE A VIDARE.

Utan alltför stora besvär kunde Full House A avfärda Forsheda i semifinalen. 13-7 och 11-4 är övertygande siffror. Övertygade gjorde definitivt John Gustavsson med grymma 1015 i första matchen. Ray Teece närmast efter med 913. I match två toppade bröderna Kim 710 och Andreas 695 på de tre serierna. Efter detta gick resan till Jönköping för morgondagens matchstart 09.00 mot Stureby. I potten finns ju då en plats i höstens elitserie.

2022 05 13

NU SKA DET AVGÖRAS

Lördag 10.00 i Markaryd för Full House A, samma tid för F1 i Klippan. Båda lagen har slipat på formen och testat underlagen i kvalhallarna. Kuriosa att F1 tränade på torsdagen i Klippan på fyra banor samtidigt som lördagens motståndare Hovet använde de fyra andra. Spännande, vilka lag har bäst nerver och spellinjer. Lördag eftermiddag har vi svaren.

2022 05 05

SEGRAR FÖR FULL HOUSE A I TRÄNINGSSPEL.

Full House mot Kulladal i träningsspel inför elitseriekvalet. Kulladal, som kvalar just i Ängelholm nästa helg, för att försvara sin elitplats och Full House för att ta sig upp till högsta serien. Två matcher spelades med kort paus mellan och Full House vann båda.

2022 05 03

MÅNGA TILL FINAL OCH FINA INSATSER I SISTA DELTÄVLINGARNA

Det blev ingen ny Senior Tour-seger för Magnus "Donk" Ahlberg. Han saknade ca 40 poäng för att komma bland de sexton i karusellerna. Donk får trösta sig med en semifinalplats i Skånemästerskapet som avgörs sista helgen i maj i Ängelholm. Här får han sällskap av Johan Thörn och Pontus Rosvall. Direkt till final går Andreas Andersson, tvåa i barometern, John Mattsson och Michael Wennberg. 16 spelare direkt till final. 8 spelare från semifinalspelet fyller på till söndagsfinalen. Just John Mattsson visade strålande form i de tre sista deltävlingarna. Trea i Hörby, etta i ren slagning med 1409 på de sex serierna, etta i ren slagning även i Kristianstad och tvåa rent i Trelleborg. Turbo 5-pengar till Micke Wennberg i Hörby. En fin tredjeplats till Thomas Jönsson i Trelleborg. Två andraplatser i lagtävlingen i Kristianstad och Trelleborg. I det sistnämnda spelade Henrik Sinander in sina första vinstpengar i seniorbowling. 


2022 04 25

KVALSPELET

Lördag 14 maj 10.00 i Markaryd möter Full House A Forsheda i semifinal i kvalet till elitserien. Samma dag och tid i Klippan möter F1 Hovet från  Tyringe i kvalet till division 1. Det blir ju minst två matcher i båda fallen för först till tre matchpoäng är ju det som gäller. Vid vinst för F1 är division 1-platsen klar medan A-laget vid vinst i Markaryd spelar final dagen efter i Jönköping 09.00. Laget kommer då att stöttas av minst 20 supportrar

2022 04 18

TRE HEMMASPELARE TILL FINAL I SENIORTOUR

I årets sista deltävling i Seniortour gick tre från Full House till final. Björn Ohrberg och Mats Andersson gick via Early Bird och Magnus Ahlberg, som tredje bäst i kvalet med tjusiga 1520, direkt till finalsteg 2. Det blev dock stopp här för alla tre. Magnus är däremot kvalificerad för finalen som spelas första maj i Vårby. Han har ju vunnit finalen tidigare, så det är kanske dags igen. Vi håller tummarna. Vilka som går till final i Skånemästerskapet vet vi efter 3 maj då sista starten i Hörby klarats av. 


 2022 04 15

FÖRLUST I AVSLUTNINGEN FÖR FULL HOUSE F2

Förlust 9-11 hemma mot Gamsen i säsongsavslutningen innebar en slutlig fjärdeplats i gruppen. Efter att ha toppat tabellen större delen av säsongen har det kärvat på slutet. Det gjorde det även i denna match då ledning 8-7 tappades när bortalaget spurtade bäst. Thomas Jönsson 743 ensam över 700. Om fyra veckor väntar kval för A-laget först mot Forsheda, ett lag som gästade Ängelholm i september och fick stryk med 12-8. F1 kvalar om man ska tro SBF.s hemsida mot Hovet från Tyringe. Spelplatser än så länge okända. I påskhelgen spelas sista deltävlingen i årets Seniortour i Ängelholm. Förhoppningen är att det finns några spelare från Full House när finalspelet avgörs på annandagen.


 

2022 04 09

FULL HOUSE F1 GJORDE JOBBET.

Farmarlag 1 gjorde sitt jobb och besegrade Thule med 14-6. Svängig inledning, 4-1 blev 5-5 då bortalaget fick tillfällig luft. Därefter rann det iväg via 10-5 till slutresultatet. Lagresultat 6796 med sjätte spelare på 854. Ray Teece 943 och fyra banpoäng tillsammans med Mats Olsson. Övriga resultat i gruppen gick också FH:s väg och därmed är kvalbiljetten säkrad för chans till spel i nästa säsongs bantade division 1. Kvalet spelas 14-15 maj, så det finns god tid för förberedelser. A-laget avslutade seriespelet med 18-2 mot Kulladal. 18 och 2 är också siffrorna för lagets antal vinster respektive förluster under årets seriespel. Starkt. Nu laddas det för elitseriekval 14-15 maj. F2 tappade hemmamatchen mot Getinge F med 8-12. 5-5 efter halva matchen men laget tappade därefter några poäng med små marginaler. Michael Wennberg 796 och Thomas Jönsson 767 ensamma över 700. Laget åkte ner till fjärde plats, men vid vinst i den avslutande matchen på onsdag nås andraplatsen.

2022 04 08

AVGÖRANDE FÖR F1

Avbrutna matchen för Full House F1 från i söndags spelas lördag 09.00. Tre lag i gruppen slåss för att nå fjärdeplatsen. Full House på 17 p, Bråhög 16 p och Playax 15 p. Vinst för F1 kopplar bort Playax och tvingar  Bråhög till dubbla vinster i bortamatcher i Småland, så receptet är enkelt. Vinn matchen. A-laget avslutar säsongens seriespel med hemmamatch mot Kulladal F1. Här gäller det att behålla den goda vinnarkänslan inför kommande kval i maj. F2 har tappat chansen att vinna gruppen, men med minst tre poäng på de avslutande matcherna blir det en andraplats. Lördag 15.20 mot Getinge F och avslutningsvis spelas uppskjutna matchen mot Gamsen på onsdag 13 april 18.15.

2022 04 03

ELFEL STOPPADE F-MATCHER . 

En halv serie in i F1-matchen stoppade ett mystiskt elfel den pågående matchen och även resterande matcher under dagen. Dessa får spelas vid ett senare tillfälle. A-laget drog till Malmö och inledde mot ett taggat Bulltofta, som tog ledningen med 4-1, som krymptes till 6-4. Därefter gick hemmalaget bort sig i tredje och FH hade vänt till 9-6 inför sista serien, och genom att vinna totalen med två pinnar i sista serien kunde matchen vinnas med 11-9. 6894 på laget, tre över 900. Kim Andersson 914. Match två mot Kulladal F1 blev betydligt enklare, motståndet var nermalt efter tre serier och slutresultatet skrevs till 15-5. Lite lägre slagning i denna match. Johan Sörensen 865 bortabäst. Fyra banpoäng plockade John Mattson o Ola Persson ihop.


2022 04 02

VINSTER KRÄVS FÖR ATT HÅLLA SPÄNNINGEN VID LIV.

Söndagsmatcher för samtliga Full House tre lag. Farmarlagen hemma F1 11.00 mot Thule och F2 15.00 mot Gamsen. För F 1:s del sista matchen. Spelar inte sista omgången eftersom ett lag saknas i en en av grupperna, men vinst mot Thule krävs antagligen för att rädda fjärdeplatsen som innebär kvalspel för fortsatt existens i division 1. F2 måste definitivt vinna sin match för att kunna nå förstaplatsen, vilket är enda chansen att avancera till division 2. A-lagets bortamatcher i Malmö mot Bulltofta och Kulladal F ska helt enkelt städas av och skapa goda vibbar med sikte på kvalet i maj.

2022 03 27

TÄVLINGSRESULTAT KRYDDAT MED 300-SERIE.

Skånemästerskapstävlingarna i Svedala och Staffanstorp gav inga direkta topplaceringar. I Svedala en 19:e plats för Mats Olsson och en 15:e i Staffanstorp för Filip Landen. Dagens man blev Magnus "Donk" Ahlberg med en 300-serie i Staffanstorp. Tre deltävlingar återstår och flertal Full Housespelare går till minst semifinalspel. Detta spel avgörs med stor sannolikhet i Ängelholm. I Skånetourens deltävling i Perstorp ochHöganäs blev John Mattsson kvalbäst, fyra i Perstorp och bäst i Höganäs. John fick ge sig i finalsteg två.

2022 03 06

A-LAGET KLART OCH KAN GÅ ÄVEN FÖR F-LAGEN.

Utan att förta sig vann A-laget sina matcher i Kalmar. Olofström 14-6 och Cahoot 13-7.Med tre matcher kvar är A-laget sju poäng  och med 100 bättre diff än trean definitivt klart för Elitseriekval i maj. Jimmy-Dan Mortensen ensam över 900 denna dag. Två banpar Jimmy-Dan / John Gustavsson samt John Mattsson/Ola Persson fyrpoängare i match två. F1 såg ut att få en enkel resa hemma mot BK Frigg. 8-2 efter halva matchen när bortalaget fick till 1750 i tredje serien, gjorde 5-0 och reducerade till 8-7. Avslutningen kom att maximalt dramatiskt. Claes Johanssons trippel i sista rutan, när alla andra spelat färdigt, avgjorde. Särskilt strike nummer två där sista käglan tog god tid på sig innan den föll. Detta gav Full House totalen i sista serien och matchen med 11-9. Fantastiska kämpatakter och enorm glädje. Fina siffror, laget 6591. Claes även bäst i matchen med 932, Johan Thörn 890, Jason Jerfström 890 och Michael Wennberg 867. F1 hoppade därmed upp till kvalplats och hoppet att ligga kvar här finns efter lite medgång i andra resultat. F2 föll klart borta mot Heberg 5-15 , men fina siffror av Ray Teece 939, Andreas Andersson 855 och Peter Andersson 844. Bättre i Getinge mot klubbens F-lag, vinst 14-6. Här stack Andreas Andersson ut med 889 och fyra banpoäng i par med  Henrik Sinander. Laget tvåa i gruppen en poäng bakom ettan. Chansen finns.

 

2022 03 05

EN DEL KAN BLI KLART ANNAT DRÖJER.

Sammandrag i Kalmar för Full House A mot Olofström och Cahoot kan göra kvalplatsen till Elitserien även klar i praktiken. Tabellmässigt är motståndet inte av hög kaliber, så två nya segrar är förväntade. För F1 hemma mot BK Frigg gäller endast seger. Laget måste ju nu främst vinna sina två återstående matcher och sedan förlita sig på att resultaten går rätt väg i de andra matcherna. För att undvika degradering. F2 tappade sin topplats efter svaga insatsen senast och går givetvis för en dubbel borta på söndagen i Falkenberg och Getinge.

2022 02 26

KLASSKILLNAD I TOPPMATCH MEN TUFFT LÄGE FÖR F-LAGEN.

Ettan mot tvåan i Sydallsvenskan grupp A slutade 17-3. Överlägsen seger för Full House A. John Mattson matchbäst med 922. Sandra Andersson i par med J-D Mortensen fyra banpoäng. Fyra matcher återstår och endast Putin ska kunna hindra Full House från elitkvalet. F1 försämrade sitt läge betydligt. Väntad förlust mot Borgen, som har ett alldeles för bra lag för division ett. Ändå fina siffror individuellt av Johan Thörn 866, Jason Jerfström 846 och Peter Andersson 825. Banpoängen i 2-18-matchen togs av det gamla gardet i laget. Efter lång väntan blev det även match mot Bråhög i Staffanstorp. En svag inledning i första serien kom att bli avgörande, endast 1350 och 1-4. Det gäller ju att hitta rätt från början. Även hemmalagets 4-1 i tredje serien gick emot och kunde med små medel varit tvärtom. Slutresultat 9-11 med Claes Johanssons 807 som ind. bäst. F2 hade ingen chans i hemmamötet med Heberg. Slutresultat 5-15. Liksom F1 saknas kvalité genom hela laget. Fina insatser av Pontus Rosvall 787, Ulf Nilsson 772 och Bengt Herrlin 744.

2022 02 25

AVGÖRANDEN NÄRMAR SIG.

Full House F1 bortaspelar på lördag  först mot BK Borgen i Trelleborg 9.00 och därefter mot BK Bråhög i Staffanstorp 14.20. Tuffast i Trelleborg mot ettans bästa lag och viktigast i Staffanstorp där hemmalaget i tabellen hänger Full House i hasorna. På hemmabanor möter F2 Heberg lördag 11.00. Två poäng lär krävas för att behålla toppositionen. Därefter möter A 13.00 Höganäs BC i en möte som brukar stimulera känslorna på båda sidor barriären. 

2022 02 22

ÄNNU MYCKET MER KLIRR I KASSAN FÖR FULL HOUSEBOWLARE.

Skånemästerskapsdeltävlingen i Ängelholm är nu slutspelad. Av 142 startande var Johan Klyft den store vinnaren, bäst både i huvudtävlingen och med ren slagning. Tillsammans med Andreas Andersson, Johan Sörensen och Mats Andersson blev Klyft även vinnare i "onominerat fyramannalg" med fina 6098 poäng. Hade samma klubb fått vinna även andrapriset, så hade det också gått till Full House. Pga av luddiga regler delades det därför ut ett extrapris till Full House "lag 2 ". Kristoffer Andersson, John Gustavsson, Kim Andersson och Pontus Rosvall delar på detta. Dessutom tog Klyft priset "turbo serie 5 " på 300 (rent 299)." Turbo serie 6" sopade John Mattsson hem med en ren trehundring. Sammantaget startade 30 spelare från Full House i tävlingen. Vackert.

2022 02 19

LÄTT FÖR F2 MEN TUNGT FÖR F1

Full House F2 hade inga problem att försvara sin gruppledning i hemmamatchen BK Spiken F. Seger med 16-4 och över 6000 i slagpoäng. Bortalaget var helt borta första serien och nådde inte 1100. Fyra banpoäng på banparen Johan Thörn/ Thomas Jönsson och Bengt Herrlin/Lennart Starå. Johan och Thomas gjorde upp om  att bli matchbäst, här vann Johan med 818 mot 817 ! F1 hade inte rätt på spärrspelet i inledningen och bjöd in bortalaget, som med fint spel avslappnat kunde dra ifrån. Att det sedan lossnade i sista serien med över 1700 hjälper ju inte mycket när matchen står 4-11. Bra siffror av många men lagets bakvagn var inte med denna gång. Förlusten skrevs till 8-12, och slagningen 6384 hjälper ju inte mot 6700. Johan Klyft 866, Claes Johansson 863, Eva Andersson 849 och Jason Jerfström 844.


2022 02 18

A-LAGET SPELLEDIGT MEN VIKTIGA F-LAGSMATCHER PÅ HEMMABANOR.

Full House F2 hemma lördag 11.00 mot Spiken F. Bra läge för vinst som ger fortsatt topplacering. F1 har en på papperet svårare uppgift lördag 13.00 mot BK Allön, som som tvåa i sin grupp spelat in 19 poäng på 12 matcher. Efter denna omgång återstår endast fyra matcher och seger skapar  andrum nedåt och siktet kan ställas på andraplatsen i gruppen.


2022 02 13

KLIRR I KASSAN FÖR TÄVLANDE FULL HOUSEBOWLARE

Söndagen gav en del prispengar till de som valt att spela tävlingar. I Nässjös Seniortourdeltävling gick Claes Johansson direkt till finalsteg 2 via 16:e bästa kvalresultat och Eva Andersson till finalsteg 1 med bästa rena slagning för damer. Båda gick vidare till karusellfinalen där Claes fick ge sig efter första serien medan Eva föll efter andra serien, delad 13:e resp 9:e plats av 156 startande. Snyggt. I Skånemästerskapet i Helsingborg slutade Kristoffer Andersson trea med 1502 p och Andreas Andersson sexa med 1468. Andreas endast 10 poäng från att vinna ren slagning. Vinst blev det däremot i lagtävlingen tack vare Michael Wennbergs avslutande 298, han vinner här turbo 6-priset och 4-mannalaget knäcker  Höganäs BC med 22 poäng. Fjärde man här Filip Landén på fina 1410. I Ängelholmsdeltävlingen återstår en start söndag 20 feb så i den tävlingen får det se bra ut en vecka till innan allt är definitivt, men det kommer att klirra lite här också.

20220209

BRILJANT SPEL AV JOHAN KLYFT.

Klubbmästare för 2021 blev Johan Klyft. Johan tog täten direkt och var i ledning hela tävlingen, visserligen delad ledning efter två serier, men kunde efter sina  299 i femte serien defilera i sista serien och vinna på 1523 poäng, ett snitt på 253,8. Hela 83 poäng före Johan Sörensen 1440. Kim Andersson 1411, John Gustavsson 1385 och John Mattsson 1378 fullbordar topp 5. "Klykan" tog även hem hcp-klassen, nu ännu mer överlägset, 130 poäng före tvåan. Grattis till fantastiskt fint spel. Betyder även ledning i Skånemästerskapet, som har fyra avslutande starter till helgen.

2022 02 08

DAGS FÖR FÖRSENAT KLUBBMÄSTERSKAP

BK Full House klubbmästerskap (KM) för förra säsongen spelas som en start i Skånemästerskapet på veckans träningstid. 20 spelare är inbokade för de sex serierna. Åtta spelare har redan gjort sin insats i tävlingen och här lade Johan Sörensen ribban på 1440, 240 per serie. Något att bita i för övriga. John Mattsson gjorde i sin start en ny 300-serie. Senaste klubbmästare är Jason Jerfström som 2020 vann på 985, före just Johan Sörensen, ett KM som spelades över fyra serier. 2019 vann Johan Klyft.

2022 02 06

OAVGJORT EFTER STOR DRAMATIK

10-10slutade division 1-matchen Ohm-Full House F1. Hemmastarka Ohm rivstartade med 1744 och 5-0 i första serien, därefter tog Full House över kommandot och tog in till 8-7 inför sista serien. Efter stor dramatik där Full House var i förarsätet ända in i slutrutan, där Ohm via en avslutande fyrling på sista banparet kunde vinna detta med 1 futtig poäng. Full House slagmässigt drygt 100 bättre än hemmalaget, 6489-6594. Toppsiffra i tredje serien med 1803, här förlorades ytterligare ett banpar med 1 poäng. Sammantaget starkt jobbat av laget, aldrig enkelt att plocka in 5-0. Formstarke Ola Persson lagbäst med 902.

2022 02 04

SUPERVIKTIG MATCH FÖR F1

Söndag 13.00 i Åstorp möter Full House F1 BK Ohm i den uppskjutna matchen från förra helgen. Ohm på tredje plats i gruppen två poäng före Full House, ger en riktig nerv i matchen. Kanske en bortaklack kan bidra till ökad inspiration. Därefter återstår fem matcher att spela, tre hemma och två borta. Väldigt utdraget spelschema där sista omgången spelas 9 april och där står F1 över eftersom det saknas ett lag i en av grupperna. Serieuppehåll innebär ju också att det spelas tävlingar. Skånemästerskapet avgörs detta serieuppehåll bl.a i Ängelholm. Gör gärna en start här för den hall i Skånemästerskapet som har flest startande får också arrangera finalen. Vi har ju några spelare i klubben som ligger bra till i Barometern och hemmabanor i finalen passar ju utmärkt.

2022 01 29

NY TREHUNDRING, BORTASEGRAR OCH INSTÄLLT

John Mattssons avslutningsserie i Full House A:s bortamatch mot Sterling i Göteborg blev en trehundring. Efter lite tröga inledningsserier fick "Jompa" till tolv raka kryss i sista serien. Grattis. Matchen vanns av Full House med 12-8, 7-3 efter halva matchen blev 8-7 inför sista när marginalerna gick emot. En stark avslutning med 4-1 säkrade emellertid segern. Lagresultat 7063 med topp i årsdebuterande Sandra Andersson 945, Kim Andersson 935 och Ola Persson prick 900. F2 med bortamatcher i Klippan kom hem med en vinst 17-2 mot Lejonet F och förlust 5-15 mot Animals F. I vinstmatchen stack Michael Wennbergs 814 ut. Lennart Starå 737. I match två blev det spel på en annan profil. Här hade F2 bra häng i första serien men förlorade tre banpar med små siffror, och serien med 0-5. Viss uppryckning i tredje serien gav ställningen 5-10 och då lever ju fortfarande matchen, men här blev det 0-5 på nytt. Michael W åter bäst på 729. Henrik Sinander, Johan Thörn och Christer Larson också hedervärda. Både Full House A och F 2 leder sina respektive grupper. F1:s bortamatch mot BK Ohm flyttades till söndag 6 februari pga sjukdom i båda lagen. Annars gäller nu två veckor spelledigt.

2022 01 22

DERBYKROSS AV F2 OCH BORTASEGER FÖR F1

Full House F2 steppade verkligen upp och mosade Höganäs F2 med 16-3. Fyra hemmaspelare stack ut. Oerhört stabile Ulf Nilsson matchbäst med 815, tvåhandade Johan Thörn strax bakom med 808, rutinerade Bengt Herrlin 793 och ganska färske Pontus Rosvall 790. Fortsatt serieledning. F1 fick stoppa in Kim Andersson i laget efter ett sent återbud. Kim tog genast position som lok, både i bussen och på banorna. Första matchen var jämn halvvägs, men totalen förlorades med 2 poäng i andra serien och hemmalaget ledde med 6-4. Sedan avgjorde hemmalaget via 10-5 fram till 14-6. Här fick Full House inte igång hela laget. Kim 903, Jason Jerfström 871, Magnus Ahlberg 865 och Johan Stålhammar 828 var alla bland de sju bästa individuellt. Matchen mot  Playax direkt efter på samma banor gav en bra start med ledning 3-2. Därefter fick hemmalaget en knäpp och strikade på i stort sett allt och vann med 4-1. Här tog det dock slut och FH avslutade med starkt lagspel med 4-1 och 4-1. I ruta sju i sista serien blev det helt tyst i hallen. Då insåg Playax att det var kört. Fantastiskt jämna lagserier och starkt kämpat av alla speciellt de med diverse fysiska åkommor. 6617 på laget, Kim 960 och Jason 906, dessutom fyra banpoäng. Slutresultat 12-8 och laget fortsatt på rätt sida strecket. 

2022 01 21

VIKTIGA BORTAMATCHER FÖR F1

Veckans omgång är utan match för Full House A eftersom IFK Borås drog sig ur serien i höstas. F1 åker till Malmö för de viktiga matcherna mot BK Thule och Playax. Här är ju varje poäng jätteviktig för att undvika de två sista platserna i gruppen, vilket ju innebär respass till tvåan. F2 möter Höganäs BC F2 på hemmabanor och här vill vi se att laget steppar upp igen och behåller taktpinnen i tabellen.

2022 01 15

FINA SIFFROR : 299, 300, 904, 907, 947, 992, 1836, 6812.

Full House A inledde i Höganäs med att krossa Lund/Mamba med 18-2.Här fick Jimmy-Dan Mortensen till en 300-serie, Kim Andersson 992 och Ola Persson 904 i matchen. 6812 på laget. Matchen därpå mot Femtionian på nyoljat slutade 11-9. Avgjordes kanske redan via 4-1 i första serien, 1831 på laget och 299 av Andreas Andersson. Resten var matchen var spännande men Full House jämnhet avgjorde. Andreas 866 bäst i laget. Tre nya kanonserier av Ola Persson, men vad hände i sista serien Ola ? Laget fortsatt gruppetta och rusar vidare mot kval. Farmarlag 1 gjorde också en riktigt bra insats hemma mot Team Bjuv. Seger 14-6 och koll hela vägen. Pådrivaren och lagmotorn Johan Stålhammar, med fyra serier mellan 227 och 244, slutade på grymma 947, och fyra banpoäng i lag med Michael Wennberg. Jason Jerfström på 300-jakt nådde 279 i sista och totalt 907. Lagresultat 6465 på nya profilvalet, sex bästa individuella resultaten av Full House-spelare. Laget just nu på fjärde plats i gruppen. Farmarlag 2 hade en tung lördag. Dubbeltorsk 3-17 i Helsingborg och Bjuv. Lennart Starå poängbäst i FH båda matcherna. Lennarts 727 i Bjuv enda över 700. Mest positiva är att laget behåller ledningen i gruppen, som nu har tryckts ihop med fyra lag inom tre poäng.


20220114

HOPPAS DET INTE TAR SLUT

Seriespelet drar igång för våren. Risken att ännu en säsong blir förstörd finns ju pga nuvarande Coronaläge. Hoppas vi kan hålla smittan utanför bowlinghallarna och att det blir tredje gången gillt, dvs målet att åter nå elitserien kan infrias. A-laget möteri Höganäs i ett minisammandrag först Lund/Mamba på spelade banor och sedan Femtionian på nyoljat. Här ska det ju bli två nya segrar att lägga till i tabellen. F1 möter i hemmahall Team Bjuv, jumbo i andra gruppen, och seger är det enda som gäller för att undvika att halka efter. F2 , dubbelt borta, Göta F2 i Helsingborg och BK Strike i Bjuv. Två mittenlag att möta på bortabanor, så en seger är godkänt och två lysande. Så målet är fyra segrar i helgen.

2022 01 09

LITEN TÄVLINGSRAPPORT.

Femma i kvalet och en slutlig niondeplats blev facit för Claes Johansson i Eskilstunas Seniortourtävling. Claes fick ge sig efter andra karusellrundan, men bra jobbat och kanske är det proppen ur för Claes nu. I Skånemästerskapstävlingarna i Tollarp och Markaryd var Magnus Ahlbergs sjundeplats i Markaryd den mest framskjutna. I barometern efter 11 av 18 deltävlingar ligger Andreas Andersson trea och Micke Wennberg på 16:e och sista direktplats till finalen.

2021 12 19

MICKE WENNBERG VINNARE I PERSTORP

Vi gratulerar Michael Wennberg till segern i Skånemästerskapets deltävling i Perstorp. Med resultatet 1520 poäng inkl hcp tog Micke hem prischecken på 1500 kr. Dessutom 30 poäng i barometern där han nu efter 9 av 18 deltävlingar har klättrat till tionde plats, före sig har han klubbkompisarna Andreas Andersson på tredje och John Mattsson på sjunde plats just nu. Sexton bästa i barometern går direkt till final. Poäng förutom de fem som alla får, togs av Magnus Ahlberg 14:e och Johan Thörn 23:e i Hässleholm, och i Malmö av Andreas Andersson 8:e och Johan Thörn 16:e plats. I Seniortourtävlingen i Nyköping tog sig Magnus Ahlberg via turbo och Peter Andersson som bäste 60+are sig vidare till finalsteg 1. Här blev det dock stopp för denna gång.

2021 12 04

TILL SLUT VAKNADE F2 OCH ORDNADE EN BRA DAG FÖR FULL HOUSE

Farmarlag 2 var på väg att slarva bort poängen i toppmötet med Markaryd F. En trippel i tredje seriens slutruta gav delad banpoäng och 7-7 inför sista serien. Där lossnade plötsligt allt och motståndaren kördes över med 5-0 och nära 200 poäng. Laget skaffade sig därmed inför våren tre poängs försprång i toppen av gruppen. Andreas Andersson, matchens lokomotiv med 893, och då låg bromsen ändå till i sista serien. I matchen före malde F1 långsamt ner Karlskrona BK, 3-2,6-4, 10-5 och till slut 14-6. Viktig seger i en jämn grupp. Två formstarka spelare i Eva Andersson 853 och John Gustavsson 845 matchbäst och John i par med Andreas Anderson fyra banpoäng. Bra laginsats och fyra jämna serier gav drygt 6200 slagpoäng.

2021 12 03

VIKTIGA FARMARLAGSMATCHER I HÖSTAVSLUTNINGEN

Full House F1 avslutar året med hemmamatch mot Karlskrona BK lördag 11.00. Med nuvarande placering som femma under strecket är en seger mycket viktig i en grupp som är väldigt jämn. Placering fem o sex innebär division två och placering 3 och 4 innebär kval för att stanna kvar. Hårda bud när seriepyramiden ska bli smalare och ett antal division 1-lag ska bort. F2, som haft det lite motigare på slutet möter Markaryd F i matchen efter F1. Markaryd tvåa i gruppen en poäng bakom Full House. I denna division är det endast förstaplats i gruppen som leder till kval. Det finns alltså flera säckar morötter till båda lagen i lördagens matcher.

2021 11 28

TUFFARE LÄGE FÖR F1

Ovanligt mycket poängtapp för Full House denna helg. Farmarlagen hade ingen bra dag i hemmahallen under söndagen. F1 föll mot Playax med 8-12, stängt redan efter 3 serier. Allmänt låg kvalité på spelet. Sammanlagt ca 90 miss och håluppställningar i matchen, där bortalaget hade 12 färre än FH. Två första serierna förlorades totalen med 6 resp 9 poäng, följdes av en urdålig tredje serie och avslutades med dagens bästa runda när det hela var avgjort. Nyss hemkomna VM-spelaren Eva Andersson matchbäst och i matchen ensam över 800 med 818.  F2 hade det ännu värre, 4-16 mot Ohm F, 4 x 1-4, men behåller trots förlusten förstaplatsen i gruppen. Ulf Nilsson ensam att sticka ut i denna match med sina 772.

2021 11 27

GOD MARGINAL NEDÅT FÖR FULL HOUSE A

Efter elva höstmatcher i sydallsvenskan är 18 poäng inspelade och marginalen till laget under kvalstrecket är sju poäng. En klart godkänd prestation. Höstavslutningen i Göteborg inledningsvis mot Virveln gav 6-4 ledning efter halva matchen, här hade Full House bra koll på totalen och vann båda serierna med små marginaler. Hemmalaget uppgraderade i tredje serien till tromb och tog hem serien med 5-0, samt kunde därefter defilera till slutresultatet 12-8. Ray Teece högst slagning i FH med 858. Match två direkt efter mot Team Pergamon F blev en enklare uppgift. Bra spel över hela linjen och via 8-2 fram till en klar 13-6-viktoria. Nästan fullt hus med sju spelare över 800 och Kim Andersson ensam över 900 med sina 931. Bra jobbat av alla i laget, som för dagen hade en något annorlunda uppställning. Vilket visar på bredd i föreningen.


2021 11 26

GÖTEBORGSRESA AVSLUTAR HÖSTEN FÖR FULL HOUSE A-LAG

Ett minisammandrag i Backa bowling och möten med Virveln och Team Pergamon F väntar på lördagen. Kan A-laget fortsatt visa sig som det lag med flest inspelade poäng efter dagens matcher och kan banpoängsspecialisterna Mattson/Klyft fortsätta sin starka trend ? Svaren har vi vid tretiden lördag eftermiddag. Farmarlagen har söndagsmatcher i hemmahallen. F1 möter Playax och är klara favoriter på papperet. F2 får chansen att ta revansch på Ohm för förra helgens snöpliga förlust.

2021 11 21

DET BLEV INGEN BONUS

Det brukas sägas att en vinst på dubbelmatch borta är godkänt. För Full House F1 blev det torsk i båda matcherna . 5-15 mot Växjö, banparet Ola Persson 844 och Jason Jerfström 828 och tre banpoäng mest framträdande. I match två i Tingsryd fick  hemmalaget, efter åtta förluster, plötsligt luft och slog 500 poäng mer än normalt. Slutresultat 6-14 . Ola Persson glänste med fina 925. Detta var tredje Smålandsresan för hösten. Glädjande nog även den sista. F2 med två sena återbud fick ta till nödlösningen Andreas Andersson för att få åtta spelare till dubbelmatchen i Åstorp. Det blev en bra lösning. Matchen mot Spiken F vanns med 14-6 och Andreas briljerade med 988 och fyra banpoäng i samarbete med Hugo Nilsson. I andra matchen mot Ohm F, ledarlag i andra gruppen, startade FH med 4-1, Ohm kom tillbaka till 5-5, FH ryckte på nytt till 9-6 , men Ohm avslutade med drygt 1600 och tog hem sista serien med 5-0. Två missade enkelkäglor gjorde att den sista nödvändiga banpoängen för ett oavgjort resultat försvann. Andreas åter bäst, nu med 865. Full House A körde över jumbon Kåess med 17-3, 1110 fler slagpoäng ! Liten dipp i tredje serien, 3-2. Richard Teece 955, John Mattsson 882 och nyblivna världsmästarinnan Sandra Andersson, som visar fortsatt fin form med 862. Ännu en gång så tar John Mattsson/Johan Klyft  hem fyra banpoäng

2021 11 19

MER ÄN TRE VINSTER ÄR BONUS.

Serielunken drar igång på nytt. Full House A möter nollpoängaren Kåess på hemmabanor. Allt annat än klar seger är en skräll. F1 åker på höstens tredje Smålandsresa och inleder i Växjö och avslutar mot en annan nollpoängare Tingsryd.  F2 har lite kortare resväg för sina bortamatcher. I Åstorp mot Spiken F och Ohm F. Här är ju vinstchansen störst i första matchen, men som alltid så ska det spelas om det. Allt kan hända.

2021 11 16

RÄCKER SANDRAS GULD FÖR EN STEN PÅ STORGATAN ?

Hon fortsätter att imponera, Supersandra. Final i mixed, Sandra spelade totalt fyra rutor under de två serierna i finalen mot USA och slog strike varje gång. En spännande final där Sverige hade bäst koll på nerverna i slutrutan och tog hem guldet. På tisdagsmorgonen, dagen efter finalen, på hemresan vid en mellanlandning i Frankfurt blir Sandra uppringd av Radio Kristianstads morgonprogram. Ger en klockren intervju, hyllar laget och svarar utan ett enda " Äh". Klass här också.

2021 11 14

FRAMGÅNGAR ÄVEN I MINDRE TÄVLINGAR.

Att Sandra Andersson åter står på prispallen i ett stort mästerskap är väl välkänt i Bowlingsverige. Denna supertjej måste väl snart få sin sten på Storgatan i Ängelholm. Storebror Andreas spelade Skånemästerskap i Bjuv och tog hem förstaplatsen med sina 1485 över sex serier. Andreas vann även ren slagning på 1407. I Åstorpstävlingen blev John Mattsson åtta, men var den bäste i ren slagning med 1441. Många FH-spelare var igång i Skånemästerskapet och lagmässigt blev det tredjeplatser på alla tre deltävlingarna under uppehållet. Slutligen gjorde Magnus Ahlberg en fin insats i Göteborgs deltävling av Seniortour. Placerade sig som nia i kvalet, men med två pinnars marginal missade Magnus att ta sig till karusellfinalen. En svag tredje serie blev dyrbar, men bra jobbat av "Donken".

2021 10 30

ENKLA HEMMASEGRAR FÖR F1 OCH A.

Full House A tog grym revansch på Marbodal vid matchen i Ängelholm. Efter 7-3 efter två serier gick bortalaget bort sig helt i tredje serien, 5-0, och slutresultatet landade på 16-4. Fortsatt fin form på John Mattsson, matchbäst med 856. Full pott på banpoängen av Andreas Andersson och Ray Teece. Laget ledersin grupp på 14 poäng efter åtta matcher. Fem poäng före laget på tredje plats, dvs under strecket. F1 hade i sin match före A gjort samma resa. 15-5 mot gruppettan Ohm. Skillnad i slagpoäng även här ca 500 poäng. John Gustavsson visade åter hög klass med 882 poäng och fyra banpoäng med Ray Teece. Ingen mer över pari, men hela laget väl samlat strax under. F1 just nu trea i en jämn grupp. F2 hittade ingenting i första serien borta mot Markaryd , 1153 i slagpoäng, -284, och 0-5 därbak. Därefter blev det tre jämna serier, men avgjort efter tre och hemmalaget vann med 13-7. Bengt Herrlin var den som letade bäst på banorna och slutade på 798. Ende tillsammans med Ulf Nilsson 724, som nådde över 700. Trots förlusten behåller F2 förstaplatsen i gruppen. Två veckors seriespelsuppehåll ger tillfällen till tävlingsspel och träning på det individuella spärrspelet.

2021 10 29

BRA LÄGE FÖR SAMTLIGA LAG

Sista serieomgången före två veckors uppehåll. F2 åker till Markaryd för möte med Markaryd F och för att bygga vidare på en god trend. F1 möter gruppettan Ohm och A möter Marbodal. Här ska det bara bli två klara hemmasegrar. A har dessutom revansch att utkräva för förlusten i Tidaholm häromveckan och F1 ska halvera avståndet till förstaplatsen i gruppen.

2021 10 24

BORTASEGER FÖR F1 OCH SJÄTTE RAKA FÖR F2

Farmarlag 1 fick två poäng med hem från Smålandsresan. Matchen mot Värnamo förlorades med 6-14 och matchen mot Eksjö vanns med samma siffror. Två högpresterande hemmaspelare i Värnamo fällde avgörandet mot F1, som hade fyra spelare över pari och en precis under. Men resten av laget nådde inte upp tillräckligt. Matchen levde dock fortfarande inför sista serien. Lite tvärtom blev det i Eksjö, på knepigare underlag hölls laget samman och efter en tveksam inledning med under läge 2-3 kom laget igång och matchen avgjord efter tre serier, 11-4. Magnus Ahlberg tog här fyra banpoäng med två olika banpartners. John Gustavsson tillbaka i Full House efter lång skadefrånvaro  visade klass med 860 i Värnamo och 827 i Eksjö. I den senare matchen var han 90 poäng före näst bästa spelare i matchen.

F2 hade en jämn tillställning i hemmamatchen mot BK Strike. Ställningen 8-7 efter tre serier och i inledningen av sista såg det ut att bli 10-10 eller 9-11. Men laget skärpte sig i sista halvan av serien och drog ifrån till en 12-8 seger. Stark laginsats. Michael Wennberg bäste Full Housare med 818.

2021 10 23

FULL HOUSE A GJORDE SITT.

Kanske det slirade lite i första serien för A-laget hemma mot Bulltofta, sedan fäste det ordentligt och brakade iväg till 16-4, som så ofta avgjort redan efter tre serier vid 11-4. Bra fokus i sista serien gav 5-0. Tre spelare över 900, Richard Teece matchbäst på 933, strax före John Mattsson 921 och J-D Mortensen med 916. Fyra banpoäng för Johan S och Kim A. Nu är det upp till farmarlagen att göra sitt på söndagen.

2021 10 22

MÖJLIGHETER TILL NYA VINSTER.

Full House A inleder helgens matchspel med hemma mot Bulltofta, ett lag som blandat resultaten hittills, men som med rätt fokus ska besegras. F1 åker på Smålandsturné på sömdagsmorgonen. Första stopp i Värnamo och sedan i Eksjö, mot två lag som hittills inte övertygat. Vinstchanser alltså och bortasegrar är som alltid värdefulla. Slutligen möter F2, med fem raka vinster, hemma BK Strike. Toppmatch då Strike skuggar Full House två poäng bakom. Här ska hemmabanorna avgöra.

2021 10 17 

F 2 BEHÖLL SVITEN 

2 mars 2019, dvs för drygt 2 1/2 år sedan, förlorade Full House A senast en seriematch. Det var borta mot Marbodal. Nu upprepade historien sig. FH föll med 8-12. Efter en stark tredje serie var FH i underläge 7-8 inför sista, men här var hemmalaget starkast och visade via 4-1 var skåpet skulle stå. Formstarke John Mattsson matchbäst med 931. Söndagsmatchen mot Kåess i Skara blev en enklare uppgift. Klart redan efter tre serier och defilering fram till 16-4. John åter matchbäst nu med prick 900, tätt följd av banpartnern Johan Klyft med 896. Fyra nya banpoäng och sammanlagt sju i helgen för detta grymt starka banpar. Kim Andersson och Jimmy-Dan Mortensen samlade även de ihop fyra banpoäng i denna match.

F1 fick ge sig hemma mot BK Borgen med 8-12. 5-5 efter halva matchen, sedan drog Borgen ifrån det orutinerade hemmalaget. I en match ganska låga siffror var Magnus Ahlberg bästa hemmaspelare med 743. En eloge till banparet Hugo Nilsson/ Ulf Nilsson samt till Johan Stålhammars energi att hela tiden elda på laget ända tills sista rutan var spelad.

F2 hade däremot inga problem med gästande BK Animals F.  12-3 efter tre, sedan blir det ju ofta lite avslappnat, slutresultat 13-7. En toppgrupp på fyra över 700, Rikard Machmuller 739, Johan Thörn 735, 14-årige Henrik Sinander fortsätter gå framåt, nu 716, samt Pontus Rosvall 703. Fem matcher fem vinster och högst upp i tabellen.

Bra kämpat alla i FH.

2021 10 15

HÅLLER SVITERNA ?

Med fyra raka segrar i väskorna åker Full House A på lördagen till Tidaholm för match mot skåplaget Marbodal placerat i mitten av tabellen. Efter övernattning någonstans på Västgötaslätten väntar ny match på söndag förmiddag mot nollpoängaren Kåess. Med rätt fokus ses goda möjligheter att förlänga segersviten. F 1 får försvara hemmasviten i match mot BK Borgen på lördag 13.00 och därefter möter F2, med fyra raka vinster, ettan i den andra gruppen dvs Animals F

2021 10 10

MÅNGA TOPPAR FÖR FULL HOUSE I TÄVLINGSSPEL.

I helgen utan seriespel har tiotalet FH-spelare tävlat i Skånemästerskapet. På lördagen med början i Höganäs där Andreas Andersson slutade tvåa med 1442 poäng på de sex serierna, endast fem poäng bakom segraren. Däremot vann Andreas priset för högsta slagning utan handicap. John Mattsson fyra med 1399 och Ola Persson på åttonde plats med 1396. I tävlingen " Onominerat 4-mannalag" slutade FH på andra plats, ca 100 pinnar bakom hemmaklubben Höganäs BC. På eftermiddagen tävlades det i Klippan. Här gör John Mattsson nytt personbästa med 1484 rent, vinner detta samt även inkl handicap på 1532. Fyra i Klippan Andreas på 1460. FH vinner lagtävlingen ca 200 poäng före tvåan Höganäs. John och Andreas kompletterades här med Johan Klyft och Mats Andersson. Slutligen vinner Hugo Nilsson "Turbo 5", dvs högsta slagning i serie fem, med fina 283. Söndagens tävling i Eslöv blev inte lika framgångsrik. Bäst här blev Michael Wennberg på en 13:e plats. Bra jobbat med tanke på att drygt hundratalet startar i varje hall, samt flera även gör två starter.

Lite tyngre för de fyra från Full House, som bland 200 andra deltog i Skövdes Senior Tour-tävling. Ingen lyckades gå till final denna gång.

2021 09 26

F1:s FEMNOLLA FIXADE HELGENS FEMTE SEGER.

Att på bortabanor hamna i underläge 5-0 är svårt att ta igen. Det fick Göta F1 uppleva mot Full House F1, dessutom med liten marginal på tre banpar. Även om bortalaget knappade in till 6-4 och hade 9-6 efter tre, så dog man fullständigt i sista serien och Full House kunde vinna med 13-7. Sandra och Eva Andersson på nytt fyra inspelade banpoäng. Sandra matchbäst med 832. 

Nu väntar två veckor utan seriespel, men möjligheter till tävlingsspel i Skånemästerskapet och Skånetouren.

2021 09 25

FYRA NYA SEGRAR. KIM 300 OCH 1032

Full House A tog två nya segrar vid helgens minisammandrag i Ängelholm. Forsheda och Clan F besegrades båda med siffrorna 12-8. Ser ut som klara segrar men båda motståndarlagen bjöd på stenhårt motstånd. Kim Andersson avslutade första matchen med en 3oo-serie och nådde superfina 1032 totalt. I matchen mot Clan F var John Mattsson matchbäst på 916, följd av fyra Clanspelare, och därefter uppstickaren Ola Persson med 839. John i par med Johan Klyft håvade in samtliga åtta banpoäng på de två matcherna. Åter kan man säga "Vi gör det tillsammans". 

Farmarlag 2 åkte till Höganäs och vann två matcher ganska enkelt mot Gamsen 15-5 och mot Höganäs BC 2 me d 16-4. Första matchen med mycket jämna lagserier, skilde 47 poäng mellan bästa och sämsta. Mats Andersson i par med Michael Wennberg 4 banpoäng. Match två åkte prestationerna mer berg-och dalbana. Lagresultatet blev jättefint, 5875 med tredje seriens 1633, som en riktig höjdare. Här drog Johan Thörn in 265. Jason Jerfström matchbäst på 843 och fyra banpoäng i par med Ulf Nilsson. Dessutom visade junioren Henrik Sinander att han är på gång.

Fyra matcher med fyra segrar för både A och F2. Perfekt.

2021 09 24

FEM NYA MATCHER VÄNTAR I HELGEN.

Full House A inleder helgens seriespel med hemmamatch lördag 9.00 mot Forsheda BK, samt efter en lång middagspaus blir det ny match på eftermiddagen mot  Team Clan F. Gissningvis är det tuffast motstånd från Clan. När A-laget pausar spelar F2 bortamatcher i Höganäs mot Gamsen och Höganäs BC F2. Här gäller det att bygga vidare på segersviten. Även denna helg avslutar F1 med hemmamatch på söndag 9.00. Nu blir det derbykänsla med match mot IS Göta F.

20210919

VINST ÄVEN FÖR F1

BK Full House F1:s seger över Bråhög med 16-4 fullbordade helgen. 5-0, 4-1, 4-1 och avstannande 3-2 i sista. Matchens fem högsta slagningar av FH:are. Ola Persson topp med 855. Familjeparet Eva o Sandra Andersson sopade hem fyra banpoäng. Bra jobbat.

2021 09 18

VÄNTAD TUFF MATCH SLUTADE MED KROSS.

Det var jämnt i fem rutor sedan körde Full House A över hemmalaget Höganäs BC. 3-2 efter första serien sedan brakade det iväg med 3 x 5-0. 18-2 till slut. Mycket bra spel på alla händer. Raymond Teece tog revansch på sig själv efter förra helgens låga slagning och efter fyra timmars fredagsträning  blev han matchbäst med sina 909. Även höga siffror från firma Sörensen/Kim Andersson 879 resp 868.

F2 tog också sin andra seger när IS Göta F2 besegrades med 14-6. Två inledande jämna serie gav 6-4, men sedan drog FH ifrån med 2 x 4-1. Michael Wennberg, på favoritunderlaget Stonehenge hemmabäst på 791. Ulf Nilsson och Mats Andersson fyra banpoäng. Stabilt spel av Hugo Nilsson med bra nivå på alla serierna, 736.

2021 09 16

SÄSONGENS MEST KÄNSLOLADDADE BORTAMATCH 

Full House A möter borta Höganäs BC på lördag 12.00. Garanterat den bortamatch under säsongen som når högst decibeltal. Två lag som båda vill vara överst i tabellen och matcherna brukar också vara oerhört jämna. F2 har ny hemmamatch lördag 15 mot IS Göta F2. Slutligen får F1 chansen att revanschera sig på söndag hemma mot Bråhög 11.00.


2021 09 13

EVA ANDERSSON UTTAGEN TILL 50+-VM I DUBAI.

Full House tränare och coach Eva Andersson är uttagen till 50+-VM i Dubai 18-26 november. Ursprungliga sexton damer bantades i första steget till nio stycken och slutligen till de fyra, som får göra resan till Arabiska halvön. Eva får god tid på sig att läsa in banorna, eftersom hon som åskådare kommer att följa dottern Sandra i dam-VM på samma plats 6-14 nov. Vi önskar båda lycka till och kollar gärna på medaljerna efter hemkomsten.


2021 09 11

HEMMA BÄST

Full House F2 inledde seriespelet hemma mot BK Lejonet F. Underläge 2-3 efter första serien vändes till nästan avgjord match efter tre serier, men 10-5. Lite darrigt i inledningen av sista serien men slutligen klar seger med 13-7. Debuterande Johan Friman visade vägen med en strikeföljd i sistaserien. Eva Andersson matchbäst med 743, samt fyra banpoäng i par med Mats Andersson.

F1 fick inleda seriespelet med en heldagsutflykt till Hultsfred och Västervik. Det blev en tuff dag, 4-16 mot Varta och 2-18 mot Domino. Magnus Ahlberg ende spelare över pari, med sina 812 i Hultsfred.

Om man som bortalag tappar första serien med 5-0 blir det oftast omöjligt att reparera. Detta fick Sterling erfara i mötet med Full House A. Även om det såg ut att sluta oavgjort en bit in i sista serien, 9-6 efter tre, blev det slutligen 12-8 till Full House. Segerorganisatörer med 4 banpoäng och 845 resp 839 var John Mattsson och Johan Klyft.  Övriga kan nog höja sig en hel del, men alltid viktigt att få in vinnarkänslan.

2021 08 08

SÅ ÄR DET IGÅNG IGEN.

Första träningen i onsdags och i helgen genomfördes ett träningsläger i Göteborg och Kungsbacka. Lördagen på Backa bowling i Göteborg med fyra timmar med gnuggande på grunderna och en avslutande mindre tävling. Efter hotellincheckning blev det lagtävling på Teamtastic, aktiviteter i nio olika rum. Efter hård kamp vann lag Andreas. Dagen avslutades med mat på OLearys och en kortare promenad tillbaka till hotellet. Söndagens bowlande klarades av i Kungsbacka. Tävling över åtta serier i två lag, där alla löste uppgiften. Avslutningsvis lunch och 18-håls äventyrsgolf i härligt väder. Mycket lyckat arrangemang hela vägen, väl ihopsytt av Peter. Nu gäller fem veckors träning fram till den planerade seriestarten 11 september.

2021 06 08

ÅRSMÖTET AVKLARAT.

John Mattsson är BK Full House nye ordförande. Nya i styrelsen är Johan Klyft och Ola Persson. De ersätter Bertil Persson och Janko Krigård, vilka önskat stiga av styrelsen efter lång och trogen tjänst. Båda avtackades med blomma och presentkort. Blomma också till klubbtränaren Eva Andersson, som hållit igång träningarna på ett förtjänstfullt sätt trots Coronapandemin. Ola Persson, sammanlagd månadstävlingsvinnare , erhöll ett klot för sin prestation. Mycket från tävlingsverksamheten fanns inte att berätta eftersom klubbens tre lag tillsammans hann spela 18 matcher innan pandemin satte stopp. Istället blir det att se framåt och hoppas på en normal säsongsstart i augusti.

2020 10 31

KIM VINNARE I VEGASFINALEN

Istället för resa till Las Vegas och spela final i Classic Bowlhallarnas Vegastävling blir det finalspel i Jönköping. Till hallfinalen i Ängelholm hade sjutton spelare kvalificerat sig. Det gällde att i varje serie uppnå ett av varje spelare självvalt resultat, tex 150. Slog man högre blev manutslagen. Första serien fick man vara fyra poäng under angivet. Därefter minskade detta en poäng varje ny serie. Sex spelare åkte ut efter första serien, sju till efter andra. Fyra kvar, därav tre som mest spelar "korp". Två försvann, två kvar. Richard Denham behövde strike i sista slaget för att vinna, slog sju käglor. Segrade gjorde Kim Andersson, behövde egentligen strike i sista slaget för att vara med en serie till, men hans nia räckte för att vara närmast målet. Grattis Kim, 5000 kr i prispengar och ett klot, som ska användas i Jönköpingsfinalen där alla spelar med likadant klot. Sammantaget en jättekul tänket där tänket och räknandet blir helt annorlunda jämfört med vanlig bowling.

20201030

CORONAPANDEMIN FLYTTAR SPELOMGÅNG.

Omgång 8, speldatum 14-15 nov, flyttas till helgen 5-6 dec. Gäller matcher med Skånelag inblandade. För Full House A-lag flyttas matcherna till helgen 19-20 dec, eftersom sydallsvenskan redan har spelomgång 5-6 dec. Stopp blev det också för tävlingen Senior Tours final i Göteborg denna helg. Det som fortfarande lever är deltävlingarna i Skånemästerskapet, detta uppehåll i Bjuv, Lund och Åstorp, samt Skånetouren med några starter kvar i Ängelholmsdeltävlingen. Var och en får i nuläget ta ansvar för sig själv och följa de restriktioner och rekommendationer som finns, så vi så fort som möjligt kan återgå till det som är normalt.


 2020 10 24

STORA SKILLNADER OCH SMÅ MARGINALER

Toppmötet för Full House A var spännande i en serie, slutade 3-2, sedan var det ingen match längre. Slutresultat 16-4, 6500 i slagning, 500 mer än IFK Borås. A har därmedfyra raka vinster. Jason Jerfström matchbäst 870 i ett jämnt hemmalag. Någon match att tala om blev det inte heller för Farmarlag 1 borta mot Göta. Förlust 2-18 på en profil, som endast Magnus Ahlberg med 802 kunde behärska. Jämnare blev det i Bjuv där Full House var i förarsätet fram till fjärde seriens sista ruta. Den inte helt ovanliga uppställningen 7-10 avgjorde banparet till Team Bjuvs fördel med fem pinnar. Matchen slutade 10-10 efter 2-3,3-7, 6-9. 120 poäng mer i slagning hjälpte inte heller. Richard Teece 876. Farmarlag 2 fick ge sig hemma mot BK Strike 7-13. Här glänste Johan Klyft med 908 , fyra banpoäng med Jason Jerfström på 812. Ulf Nilsson 745.

2020 10 23

TOPPMÖTE FÖR FULL HOUSE A

Lördag 10.30 hemmamatch för A-laget mot IFK Borås, som inlett bra med sju poäng på fyra inledande matcher. Matchen blir kanske en vägvisare för framtiden, men hemmaplan ska ju vara en fördel. F1 möter Göta F och Team Bjuv i bortahallar lördag 9.30 och 13.00. Godkänt är ju alltid en vinst på två bortamatcher och krävs nog för att försvara nuvarande topposition. Farmarlag 2 för ta sig upp på vinnarspåret igen i lördagens hemmamatch mot BK Strike 13.00.

2020 10 18

NY SEGER FÖR FULL HOUSE F1.

Att som bortalag förlora första serien med 0-5 gör att chansen till poäng minskar drastiskt. Heberg fick uppleva detta i dagens match. Dåliga slutrutor gjorde 2-3 till 0-5 istället. Att bortalaget sedan vann andra serien med 3-2 hjälpte inte. Dagens bästa serie för Full House, 1635, gav 4-1 och avgjord match med 11-4. Mest intressant i slutserien var om Jason Jerfström skulle nå sin efterlängtade 300-serie. Det sprack tyvärr i ruta 9. Han hade ändå matchens bästa slagning på 874. Andreas Andersson 821 efter två bra avslutande serier. F1 toppar sin grupp med 8 poäng på fem matcher. Även Ohm och Bockarna har 8 poäng.

2020 10 17

TVÅ SEGRAR FÖR FULL HOUSE A EFTER MYCKET SLIT.

Matchen mot Virveln, andramatch på 38-f0ts underlag, gav individuellt svängiga seriesiffror. Full House kontrollerade matchen fram till 10-5. Sista serien såg lite oviss ut innan banparet Andreas Andersson och Ray Teece stängde matchen till 11-9. Sandra Andersson matchbäst med 859, J-D Mortensen 832. Därefter blev det nyoljat mot Sterling. Underläge 4-6 efter halva matchen och under 3000 i slagpoäng. Då släppte allt och 9-1 på de avslutande två serierna gav slutresultatet 13-7. Kim Andersson 845 och Johan Sörensen 832 drog också in fyra banpoäng tillsammans. Bra inhopp av Johan Hansson gav 617 och tre banpoäng.

För Farmarlag 2 blev förstaseriens 0-5 i bortamatchen mot BK Spiken avgörande. Följande tre serier förlorades samtliga med 2-3, bl.a med två totaler -10 och -12. Dessutom -1 på ett banpar i första serien. Slutresultat 6-14. Jason Jerfström 745. I följande match mot BK Ohm F hade laget läge till 4-1 i första serien, vändes tyvärr till 3-2 förlust. Nytt bra läge i serie två, men på två banpar täcktes inte tre av fyra slutrutor, där försvann två poäng. I tredje serien var hemmalaget bäst och ledde med 10-5 inför sista serien, men här avslutade FH starkt med 1430 poäng och 4-1. Förlusten skrivs till 11-9. Jason 794 och Thomas Jönnsson737 och tre poäng som banpar, liksom Christer Larson och Rikard Machmüller. Tomas Rosén  med 710 visar uppåtgående form. 

2020 10 12

DAGS FÖR LAGSPEL IGEN.

Två veckor med tävlingsspel aktiverade drygt tio spelare från Full House, främst i Skånemästerskapets tre deltävlingar. Bästa placering nådde Andreas Andersson med en sjätteplats i Hörby.  Seriespelet inleder F2 med dubbelmatch i Åstorp mot BK Spiken och BK Ohm F lördag 10.00 och 12.00. Tuffa matcher men jobbet ska göras. Full House A möter IK Sterling och BK Virveln från Göteborg i ett sammandrag i Höganäs, lördag 12.00 och 14.20. F1 inleder söndagen 09.00 hemma mot Heberg BS från Falkenberg. De närmaste omgångarna kommer väl att visa vilka lag som kan vara med och slåss om kvalplatserna uppåt.

2020 10 02

MÖJLIGHETER FÖR INDIVIDUELLT TÄVLANDE.

Under de två veckorna utan seriespel kan man tävla i Seniortour, deltävling 1 i Skövde. För övrigt 25-årsjubileum för denna tävling. Final  11 oktober. Skånemästerskapets deltävlingar spelas i Hörby, Eslöv och Staffanstorp. Slutligen så pågår Skånetouren i Ängelholm med kval fram till 7 november. Här spelades en full start i onsdags. Sjutton spelare från Full House deltog och Johan Klyft vann starten på 1350 poäng över de sex serierna. Före bl.a spelare från svenska landslagsgruppen. Rikard Machmuller positiv överraskning på andra plats med 1299.

2020 09 27

PREMIÄRSEGER FÖR FULL HOUSE A

Utan att imponera alltför mycket tog Full House A en 14-6 vinst hemma mot Marbodal i Sydallsvenskan. Det gick lätt fram till 8-2, men med under 1500 poäng i tredje serien levde matchen fortfarande, 10-5. Men en klar 4-1 i sista avgjorde definitivt. Kim Andersson, fyra banpoäng tillsammans med Johan Sörensen, verkar ha kvar fjorårsformen och blev matchbäst med 896. John Mattsson 871 och Jimmy-Dan Mortensen 851.

Farmarlag 2 gick för fjärde raka, men blev överkört i första serien av Animals F, viss uppryckning i andra serien, men med ny bottenserie i tredje var dagen förstörd och matchen förlorad. Slutresultat 6-14. Thomas Jönsson 733, Ulf Nilsson 710 och Lars Nilsson 703.

Farmarlag 1 ramade in en 15-5-seger mot ett ihåligt Karlskrona med 5-0 i första och fjärde serien. Lite gnissel i andra serien men ändå ganska kontrollerat. Magnus Ahlberg i par med Jason Jerfström tog hem fyra banpoäng mycket tack vare Jasons magnifika slutrutor två gånger om. Matchbäst, inte helt oväntat, världsstjärnan Sandra Andersson med 855. Missfrie Jimmy-Dan Mortensen 831 och Jason Jerfström 818. 

Nu väntar två veckorsseriespelsuppehåll, vilket öppnar möjligheter för tävlingsspel.

2020 09 24

DAGS FÖR FULL HOUSE A-LAG ATT VISA UPP SIG.

Lördag 10.30 premiärspelar Full House A hemma mot Marbodal från Tidaholm. Gästerna vann sin hemmapremiär förra helgen och är säkert taggat inför uppgiften i Ängelholmshallen. Farmarlag 2 går för fjärde raka vinsten hemma mot Animals F i matchen därefter. Slutligen F1 hemma Karlskrona BK, söndagmorgon 09.00.

2020 09 20

TREDJE RAKA FÖR F2. VINST OCH FÖRLUST FÖR F1.

BK Full House Farmarlag 2 tog tredje raka segern i hemmamötet med BK Spiken F. Med 3 gånger 3-2 hade laget råd att förlora sista serien med samma siffror och ändå vinna matchen med 11-9. Matchbäste Ulf Nilsson 743 tog tre banpoäng i par med Henrik Sinander. Tre poäng även för Tomas Rosén tillsammans med Bengt Herrlin. Individuellt jämna siffror inom laget. Jämna siffror inom laget fanns det däremot inte i F1 i bortamatchen mot Bockarna i Varberg. Fyra av matchens fem bästa slagningar gjordes av Full Housespelare, medan övriga från Full House aldrig hittade rätt på banorna Förlust med 8-12 trots 4-1 i första serien. Peter Andersson/Magnus Ahlberg och John Mattsson/Johan Klyft tre banpoäng vardera. Andreas Andersson matchbäst, ensam över 800, med 830. Roligare blev det i Falkenberg mot Heberg. Enkel seger med 16-3. Här var hela laget med hela tiden. Utan att prestera toppsiffror tog banparet Mats Andersson/Ola Persson alla fyra banpoängen via gott samarbete. Magnus Ahlberg 862, John Mattson 845 och Johan Klyft 818 topp tre individuellt. Alltid skönt att avsluta dagen med en vinst.

20200918

FARMARLAGEN KÖR VIDARE

Full House A-lag vilar en vecka till, matchen mot Höganäs BC är ju senarelagd för att förhoppningsvis kunna spelas inför stor publik. Farmarlag 1 åker på bortamatcher, först till Varberg mot Bockarna , som inledde med dubbla segrar i Bjuv och Helsingborg. Därefter match i Falkenberg mot Heberg, som förlorade båda sina matcher i Malmö. F2 har hemmamatch lördag 13.00 mot Spiken F. Ser ut att finnas goda chanser till nya vinster för båda farmarlagen.

2020 09 13

DUBBLA VINSTER PÅ BORTABANOR FÖR F2

Olympia bowling brukar ju inte vara önskehallen, men detta ändrade Full House F2 på vid dagens två matcher. Mot Göta F2 blev det en enkel seger med 16-4. Hemmalaget kunde, trots de generösa reglerna med tre spelare som får dubblera, endast ställa sex spelare på banorna. Rikard Machmüller 679 och Tomas Roos 648 poängbäst. Match två mot SGK (SöderGriparnaKärnan) blev en rafflande historia. Full House ledde hela vägen, 3-2, 6-4 och 8-7. Slutserien innehöll tre jämna banpar, Full House kontrollerade det fjärde och totalen. Därmed minst oavgjort, men laget tog hem ytterligare ett banpar och matchen med 11-9. Bra jobbat av hela laget. Christer Larson och Ulf Nilsson tog tre banpoäng, Rikard åter poängbäst, nu med 637 en mer än Christer Larson.

2020 09 12

PREMIÄRSEGER FÖR  F1.

BK Full House F1 - Allön 16-4, 4-1, 3-2, 4-1 och 5-0. Seger med nästan 500 poängs marginal. En till slut enkel seger, lite trögt i andra serien och början av tredje, men bra avslut och fjärde serien blev ren defilering. Ändå fanns spelare i hemmalaget som troligen har högre potential än vad som visades denna premiärmatch. John Mattsson fyra banpoäng, i par med Johan Stålhammar, och matchbäst med 877. Johan Klyft 862 och Ola Persson 846, sedan han skakat av sig förstaseriens ryggsäck.

2020 09 06.

SERIESTART.

Lördag 12 september 11.00 drar F1 igång seriespelet med hemmamatch mot Allön, Kristianstad. Söndag 13 september bortamatcher i Helsingborg för F2 9.00 mot Göta F2 och 11.00 mot SGK. A-lagets hemmapremiär mot Höganäs, som skulle spelats 19 september , är flyttad till senare tillfälle. Anledning är att ingen av klubbarna vill spela utan publik, vilket hade blivit fallet  med nuvarande Coronarestriktioner. Matchen spelas troligen efter nyår.

20200906 

SPECTO BOWLING.

På lördag eftermiddag kan man som Full Housespelare med hjälp av Jimmy-Dan Mortensen lära sig mer om analyssystemet Specto bowling. Dagen avslutas med lite gott tugg av olika slag.

2020 09 06

SKÅNEMÄSTERSKAPET

Klippan, Markaryd, Höganäs och Helsingborg har arrangerat deltävlingar i Skånemästerskapet. Tre spelare i Full House har spelat samtliga, ytterligare två någon tävling. Kunde absolut varit fler. Trevlig tävling, hyfsat billigt och bra träning inför seriespelet. Bäst placering har Magnus Ahlberg med fjärdeplats i Helsingborg (visserligen en start kvar med många hemmaspelare). Andreas Andersson två tolfteplatser i Klippan och Höganäs. Klart flest startande hade bastuvarma Klippanhallen med 155 st. Övriga hallar drygt 100 startande.

2020 0906

Fyra från Full House i Seniortourens deltävlingsfinal.

Den deltävling av Seniortour som skulle avgjorts i mars avgjordes i helgen. Mats Olsson och Peter Andersson kvalade in till finalsteg 1, fem serier där Peter var bäst medan Mats fick ge sig. Eva Andersson och Karl-Erik Måbrink kvalade in till finalsteg 2, Kalle vidare. I finalsteg 3, karuseller med fyra spelare i varje, fick Kalle stiga av efter första serien, medan Peter  var nära att hämta in 80 pinnar i karusellens tredje serie. En fin delad femteplats för Peter. Tävlingen vanns av gotlänningen Claes Johansson en poäng före Christer Danielsson. Claes försvarade därmed sin titel från fjolårets Ängelholmstävling. 

2020 08 11

BK FULL HOUSE SPONSAR TÄVLINGSSUGNA.

De Full House-medlemmar med träningstid och fullgjorda pass på golfbanan betalar bara halva startavgiften i tidigare nämnda tävlingar i Skånemästerskapet och Seniortour kommande veckor. För att locka till mer spel, som alla vinner på, står klubben för andra  halvan av kostnaden. 


2020 08 02

NU DRAR SÄSONGEN IGÅNG.

Augusti månad innebär att klubbträningen drar igång. Sex veckor framåt startar seriespelet, som ju ju till största delen är en kopia av det som aldrig blev slutfört i våras. Nu gäller det bara att gilla läget och att vara redo när allvaret börjar. Finns en del att läsa på Swebowls hemsida, bla rekommendationer för beteende i Coronatider. Tävlingssugna kan anmäla sig till Skånemästerskapet med starter i Klippan, Markaryd och Höganäs med början 10 augusti. Eller varför inte till Senior Tour Ängelholm med start lördag 8 augusti. Förutsatt att man har åldern inne.

2020 06 07

ÅRSMÖTE SATTE PUNKT FÖR AVBRUTEN SÄSONG.

Säsongen 2019-2020 blev ju som ju alla vet aldrig avslutad seriemässigt. För Full House del sprack chansen för A-laget att ta sig tillbaka elitserien, lager var ju obesegrat , och för Farmarlag 1 chansen att nå allsvenskan. Om nu pandemin går över, så är vi tillbaka på ruta ett i augusti. Bara att ta nya tag och jobba ännu hårdare. BK Full House årsmöte klarades av på rekordtid. Omval över hela linjen. Bertil "Pelle" Persson ordförande, Peter Andersson kassör, John Mattsson byter funktion med Mats Andersson, som tar över sekreterarsysslan. Priser delades ut till vinnaren av klubbmästerskapet, Jason Jerfström och till vinnaren av månadstävlingarna, Magnus "Donk" Ahlberg. I samband med årsmötet gratulerades nyblivne 60-åringen, klubbens starke man, Peter Andersson. Peter utsågs även till " Årets Full Housare".

2020 05 02

BANGOLFEN INVIGD.

Rönneviks bangolf, som arrenderas av BK Full House, har fått 12 nyanlagda banor med långgolfskaraktär. Information om detta finns på ronneviksbangolf.se.

2020 05 02

JASON JERFSTRÖM VINNARE 

Talangfulle tvåhandsspelaren Jason Jerfström vann årets klubbmästerskap. I ett något udda format för klubbmästerskap bankade Jason in 987 på de fyra serierna. Johan Sörensen tog andraplatsen med 946 och Johan Persson bronsplats med 925. Grattis alla tre till bra insatser på profilen "Allsvenskan 44".

2020 04 29

KLUBBMÄSTERSKAP

Det återstår inte mycket av denna abrupt avbrutna säsong, men på lördag avgörs årets klubbmästerskap. Med starter 11.00 och 13.00 avgörs mästerskapet över fyra serier.

20200426

SLUTLIG FJÄRDEPLATS I SVENSKA HALLIGAN.

Ludvika tog hem segern i Svenska Halligan 12 pinnar före Boden. Örnen trea och BK Full House fyra. En betydligt svårare banprofil än tidigare gav slagpoängen 6551. Johan Hansson 911, Sandra Andersson 887 och Kim Andersson 858 topp tre för dagen. Fyra vill ju ingen bli, men som någon i laget uttryckte det " ändå en kul grej". 


2020 04 20

SANDRA ANDERSSON SVARADE FÖR ÅRETS IDROTTSPRESTATION.

Ängelholms Kommuns Nämnd för kultur, idrott och fritid utsåg idag årets pristagare. Priset för "Årets idrottsprestation" tilldelades Sandra Andersson. VM-brons individuellt och VM-silver i lag är bara några av meriterna. Priset på 10.000 kr delas i år ut i samband med Ljusfesten 7 augusti. Stort grattis till ett välförtjänt pris.

2020 04 19

FULL HOUSE TILL FINAL I SVENSKA HALLIGAN.

7127 slagpoäng i sista omgången av Svenska Halligan var femte bästa resultat för omgången och gav en slutlig tredje plats. Inte helt oväntat blev det inget finalspel i Nässjö, utan finalen spelas till helgen i de fyra finallagens respektive hemmahallar. Individuellt i sista omgången visade Sandra Andersson åter grabbarna var skåpet ska stå, 964. Kim Andersson 951 och Timmy Fredriksson 910. Full House lag 2 hamnade på en slutlig 61:a plats av de drygt 100 deltagande lagen.

2020 04 13

FULL HOUSE FULLPOÄNGARE I SVENSKA HALLIGAN OMGÅNG 3

Med 7282 slagpoäng blev Full House lag 1 bäst i tredje omgången av Svenska Halligan. Johan Sörensen 965, Kim Andersson 935 och Sandra Andersson 925 samt tre till över 900. Inför kommande veckas avslutande fjärde omgång ligger laget på tredje plats fyra poäng före femman. Lag 2 fick till bästa resultatet hittills, 6502. Vilket gav 66 poäng, lika mycket som de två första omgångarna tillsammans. 900-spelare här också, Andreas Andersson 955 och Thomas Jönsson 905. Laget på 55:e plats får sikta att ta sig upp på övre halvan i sista omgången. Sen får vi se om det blir någon form av finalspel för de fyra främsta lagen.

2020 03 30

SVENSKA HALLIGAN HÅLLER IGÅNG BOWLARE I CORONATIDER.

När säsongens seriespel las ner drogs initiativet Svenska Halligan igång och samlar 102 lag från landet runt. Ligan spelas i klubbarnas hemmahallar under mars och april med totalt fyra omgångar. De fyra bästa lagen spelar om läget tillåter final i Nässjö 25 april. BK Full House deltar med två lag. Lag 1 slog 7006 poäng i första omgången.Tredje bästa resultatet. Kim Andersson 1041 och Johan Sörensen 938. Lag 2 fick ihop 6027 med Andreas Anderssons 872 som ensam över pari. Omgång två sjönk resultaten något, lag 1 med 6788 räcker till en sjundeplats efter halva ligan. Timmy Fredriksson 940 och Kim Andersson 902. Lag 2 fick ihop 5957 och innehar plats 68. Johan Persson enda över 800, 836. Omgång tre pågår fram till 12 april.

2020 03 15

LITE POSITIVT FRÅN TÄVLINGSSPELET.

Skånemästerskapsdeltävlingen i Ängelholm samlade 150 startande, flest hittills. 16 spelare från Full House deltog, John Mattson bäst med åttondeplats, 1446 poäng.. Full House tvåa i lagtävlingen, saknades 45 poäng. John, Jason Jerfström, Johan Klyft och Stefan Harder får dela på en tusenlapp. I Svalövs deltävling slutade Andreas Andersson femma med 1458 och Kristoffer Andersson sexa med 1447. Kristoffer, som spelat för få serier för att ha handicap, vann rena slagningen på sina 1447. Grattis och 1000 kr. I Åstorp Open blev Mats Andersson sjua på resultatet 1412, som bland annat innehöll en 300-serie. Framtiden får utvisa om de under våren planerade deltävlingarna i Skånemästerskapet blir av. 

2020 03 15

DÄR GICK SÄSONGEN UPP I RÖK

Svenska Bowlingförbundet meddelade idag att säsongen är över pga Coronakrisen. Rent spontant undrar man varför man inte kunde börjat med att skjuta upp resten av säsongen. Avvaktat och tagit nytt beslut senare. Alla möjligheter till avancemang för A- och F1-laget är därmed borta. Tillbaka på ruta ett i augusti. Kändes surt, ruttet och orättvist. Bryt ihop nu så kommer vi ut ännu starkare i andra änden.

2020 03 06

SKÅNEMÄSTERSKAPSDELTÄVLING I ÄNGELHOLM

Många bowlare nöjer sig med att enbart spela lagspel och att vila vid serieuppehållen. Men ska man någon gång testa individuellt tävlingsspel finns det under tiden 4-15 mars möjlighet att göra detta i Ängelholm. Populära Skånemästerskapet avgörs här och det finns fortfarande några lediga platser. Så ta chansen och gör en start. Det ser ju trevligt ut med många hemmaspelare i prislistan. Dessutom vinner bästa 4-mannalag 2000 kr. Full House är titelförsvarare här. Dessutom lottas klot ut bland alla startande. Alternativa tävlingar under serieuppehållet är Skånetouren i Hässleholm samt Åstorp Open

2020 03 01

BRA LAGARBETE GAV VIKTIG SEGER

Bra start- och bra avslutningsserie avgjorde till Full House Farmarlag 1:s fördel i matchen mot Bockarna. Seriesiffrorna 4-1, 3-2, 2-3 och 4-1 gav 13-7. Laget kunde härmed bocka av ytterligare en stark laginsats där motståndarna slutligen maldes ner. När alla inte är på topp är det bra att ha en lyckad banparssammansättning. Matchbäste Ray Teece 871, fyra banpoäng i par med Johan Stålhammar. Jason Jerfström 821, tre banpoäng tillsammans med Magnus Ahlberg. Det blir en dramatisk avslutning på denna grupp. Bockarna förlorade även i Åstorp. Kampen om kvalplats uppåt går vidare med tre omgångar kvar. En av nycklarna dit för Full House del är i näst sista omgången med dubbelmatch i Värnamo. 


2020 02 29

LITE UPP OCH NER

Full House A-lag hade som väntat inga problem med att besegra gästande IFK Borås. Full fart fram till 9-1 efter halva matchen och snudd på 3500 slagpoäng. Något mattare avslutning tillät Borås att putsa siffrorna till 13-7. Sex av åtta toppslagningar av hemmaspelare. Ray Teece 932 och Kim Andersson 914 över 900. Med fem matcher kvar är kvalplatsen teoretiskt säker.

Full House F2 inledde försiktigt hemma mot Nordkap. Efter 2-3 och 2-3 i de två första serierna ryckte laget upp sig och tog tredje med 4-1 samt ledningen i matchen med 8-7. Bara för att i sista serien svara för ett riktig t magplask och torska med 0-5 och slutsiffrorna 8-12. Spärrspelet i denna match lämnade en del övrigt att önska. Ulf Nilsson ensam FH-spelare över 700, 754. Henrik Sinander debuterade i Full House och svarade för en klart godkänd insats. Alltid trevligt med nya unga bowlare.

2020 02 28

MEST OVISST I DIVISION 1

Full House A inleder helgen med hemmamatch mot IFK Borås. Gästerna har en bra chans att gå till elitseriekval, men att vinna i Ängelholm är inte lätt, vilket många lag fått erfara tidigare. Full House F2 möter Landskronalaget Nordkap hemma på lördagseftermiddagen, så det är bara att rida på framgångsvågen från segermatchen senast. Full House F1 i division ett möter Bockarna från Varberg på söndag 10.00. Med  5 eller 6 matcher kvar skiljer det tre poäng mellan ettan och fyran i gruppen. I denna grupp kommer skillnaden mellan himmel och helvete att vara hårfin när sluttabellen skrivs. 

2020 02 23

OAVGJORT DERBY FÖR FULL HOUSE A

I derbyt i Höganäs inledde hemmalaget starkast men Full House vände till ledning 3-2. I andra serien ökade hemmalaget takten med mycket strikar som följd. Full House hängde på bra men hemmalaget tog slutligen hem serien med 5-0. Tredje serien präglades av bra beslut och Full House hittade fina spellinjer. Andreas Anderssons spärr av 7-10 tände laget och serien vanns med 4-1. Sista serien blev en kamp, som Full House vann med 3-2 till slutresultatet 10-10. 100 pinnar mer i slagpoäng  än hemmalaget och fortfarande en nolla i förlustkolumnen.2020 02 22

STARK VÄNDNING BAKOM BORTASEGER

BK Full House F2 inledde lördagen med klar förlust med Höganäs BC F2 med siffrorna 4-16. Bäst i matchen, överlägset, Ulf Nilsson med superfina 877. Resan gick vidare till Åstorp och mötet med Spiken F, som via  4-1 och 4-1 nog redan räknat hem segern. Då tog Full House fram specialaren, 5-0 i tredje serien. Detta knäckte hemmalaget och med 4-1 i sista serien vann Full House med 11-9. Snyggt jobbat. Banparen Ulf Nilsson/Bengt Herrlin samt Bo Wretling/Bo Persson vardera tre banpoäng.

F1 fick en tuff lördag. 6400 i slagpoäng och fyra spelare över 800 räckte inte långt mot Bråhög i Staffanstorp. Förlust 4-16. I Trelleborg mot Borgen blev det lika svårt. Förlust 5-15. Magnus Ahlberg och Peter Andersson drog tillsammans in tre banpoäng. Dessutom kan man ta med sig inställningen och lagandan på den positiva sidan.

2020 02 19

NYA UTMANINGAR KRYDDAT MED HETT SÖNDAGSDERBY

Ny serieomgång med enbart bortamatcher för BK Full House. Farmarlag 2 möter Höganäs BC F2 och Spiken F. Farmarlag 1 möter Bråhög i Staffanstorp och Borgen i Trelleborg. Borgen har spelat hem flest poäng i division ett så här långt. En bra utmaning alltså. För båda farmarlagen gäller att en vinst är ett godkänt resultat och två ger MVG. På söndag spelar Full House A ett förmodat stekhett derby mot Höganäs BC i Höganäs. Mycket prestige här som vanligt och vill man ha rensat hörselgångarna är det bara att ta sig dit, för 12.00 smäller det.


2020 02 14

MATCHER MED MÅNGA ANSIKTEN.

BK Full House F2 inledde starkt hemma mot BK Lejonet, 1472 i första serien och ledning med 4-1. I en skaplig andra serie kom dock Lejonet ikapp till 5-5. Därefter var det enbart lejon på banorna. Slutresultat 6-14, sedan hemmaspelarna varvat toppserier med djupa svackor. Matchbäste Thomas Jönsson, 813, blev tex utan banpoäng. Thomas tillsammans med Ulf Nilsson 793 ensamma över 700 i hemmalaget. Banparet Ulf/ Bosse Persson tog tre banpoäng. Finns lite att fila på i laget. Farmarlag 1 i hemmaderby mot BK Ohm blev en märklig, svängig och dramatisk match. 3-2, 2-3,5-0 och 1-4 fram till 11-9. Andra raka matchen med 5-0 i tredje serien och sjunde raka segern befäste andraplatsen i gruppen med sju matcher kvar. Matchen blev oerhört dramatisk men Full House tog ett banpar i sista serien, med 17 poängs marginal. Här levde matchen ända in i 39:e rutan. Kanske var det att Full House hade ett något jämnare lag som avgjorde till slut. Poängbäst i Full House, Magnus Ahlberg 831. Vars två banpoäng på tre banpar och två totaler gav åtta poäng. De övriga tre fixade banparet Stefan Harder och Thomas Jönsson. Dessa avgjorde dessutom i sista serien. Över pari var dessutom Stefan med 803, och han kan inte ens spela profilen. Detta kan ju bli hur bra som helst.


2020 0213

FARMARLAGEN DRAR IGÅNG.

BK Full House Farmarlag 2 möter på lördag 10.00 på hemmabanor BK lejonet från Klippan. Lagen har samma placering i varsin grupp och därmed får väl fördelen av hemmabanor lägga favoritskapet på Full House. Därefter möter F1  BK Ohm från Åstorp 12.00. Mellan tvåan Full House och sexan Ohm skiljer just sex poäng. Denna sexlagsgrupp har de senaste omgångarna tajtat till sig och det som i julassåg helt avgjort ut har nu öppnat sig så alla lag har chansen. Full House har revansch att kräva för förlusten i höstas, då marginalerna var emot i bortamötet. Full House A laddar ytterligare en vecka för nästa match.

2020 02 11

STORT INTRESSE FÖR TÄVLINGAR

Deltävling sex i säsongens Seniortour med 145 startande. Skånemästerskapets två första tävlingar, av totalt 18, samlade 142 st i Tollarp och 148 st i Kristianstad. Detta fördelat fördelat på två helger fria från seriespel. Nästa serieuppehåll spelas Skånemästerskapet i Ängelholm och Svalöv. Två från Full House spelade Skånemästerskapet med som bäst en 16.e plats i Tollarp. Av tre från Full House i Nässjös Seniortourtävling var det åter Peter Andersson som gick bäst. Sjua i kvalet och direkt till Finalsteg två , där han var bäst. Klarade sig vidare från första karusellen, men fick med liten marginal, som det ju ofta är i bowling, ge sig i karusell två. Slutligen delad nia. Sista deltävlingen i Seniortour avgörs i Ängelholm under påskhelgen. Finns alltså flera möjligheter att ge sig in i tävlingsspelet med början i hemmahall.


20200131

INGET SERIESPEL GER MÖJLIGHET TILL INDIVIDUELLT TÄVLANDE.

För den tävlingssugne finns det fina möjligheter till detta under denna och nästa helg. Pågående tävling Skånetouren spelas nu i Perstorp. Denna tävling spelas höst-vår och är mitt i just nu. Sedan finns Skånemästerskapet, populär bland medelbowlarna och med mer handicap än i Skånetouren. Skånemästerskapet börjar ny säsong detta uppehåll med starter i Tollarp och Kristianstad. Sex serier kostar 260 kr. Rekommenderas. För de som fyllt 50 år finns Seniortouren, deltävling i Nässjö är igång. Final nästa söndag. I närområdet finns även Åstorp Open, som spelas fram till 15 mars. 

20200125

DET GICK  BRA IGEN.

Full House A med fyra Johan i laguppställningen gjorde processen kort med Kinna BK i Skene. Efter tre serier var det avgjort 11-3. Lite slappare på slutet fram till seger 13-7. Dragloket Kim Andersson 942 och pånyttfödde Timmy Fredriksson 902 med matchens bästa slagningar. 6705 på laget. Hårdare blev det i Borås mot hemmalaget IFK Borås. Bra förstahalva fram till 7-3 ändrades till 8-6 inför sista serien. Lite urspårning här, men delad poäng på ett banpar kan vara värdefullt i slutresultatet. Slutserien gav fyra jämna banpar men vinst i totalen på sju poäng för hemmalaget. Bra koll av Full House och en seger med 10-9. Nollan i förlustkolumnen fortfarande intakt efter 15 matcher. Starkt. Timmy Fredriksson och Johan Sörensen med olika banpartners tog vardera tre banpoäng. Timmy levde dessutom vidare som matchbäst på 862. Johan Stålhammar visade på bredden i klubben med sina 851. Farmarlag 1 inledde hemmamatchen mot Team Värnamo lite knackigt. Visserligen 3-2 efter första, men 4-5 efter halva matchen var ju inte lysande. Åter viktigt att nå delat banpar. Här räddade Bengt Herrlin och Stefan Harder oavgjort i slutrutan. Därefter kom rycket med 5-0 i tredje serien, med sista banparet  plus fyra. Mycket bra kontroll i slutserien 3-2 och vinst 12-7. Sjätte raka vinsten. Laget nu uppe på positiv kvalplats. Banparet Ola Persson/Mats Andersson 4 poäng. När Peter Andersson hittat rätt i klotväskan visade han vilken kapacitet det finns i honom, matchbäst med 827. Ola Persson slutade med kryss för prick 800. Farmarlag 2 fick en hård uppgift med dubbelmatch i Åstorp. Först mot BK Ohm F , bra med i första serien, men dagens bottennapp kom i andra serien. Underläge 2-8 putsades till slutresultatet 7-13. Hade det inte varit för hemmaspelaren med 994, 230 mer än någon annan, kunde detta blivit en jämn tillställning. Full House avslutade matchen bra. Ulf Nilsson 753 och Bamse Persson 625 på tre serier (264 i sista). Dessa två herrar tog tillsammans tre banpoäng. Inledningen i match två mot seriesuveränen BK Spiken A blev bra, underläge 2-3 kunde varit ledning 4-1 efter bra spel. Därefter tog orken slut och hemmalaget kunde vinna med 15-5. Stabile Ulf Nilsson med jämna serier 736, Tomas Rosén 722 och Bamse Persson 721. Bra jobbat hela vägen och berömda insatser av hela laget.

 

2020 01 24

MEST BORTAMATCHER I JANUARIAVSLUT.

Full House A-lag åker till Västergötland för möte med först Kinna BK, som ligger på negativ kvalplats i tabellen, därefter med IFK Borås. Det senare laget just nu femma i tabellen, men egentligen på elitseriekvalplats pga två farmarlag, som i nuläget inte får kvala uppåt. Banprofiler allsvenskan 41 och 44 fot. Gäller för Full House att hålla samma klass hela tiden, som man gjorde i förra helgens slutrutor. Farmarlag 2 får en kortare bortaresa. Till Åstorp på söndagsförmiddagen för möte med BK Spiken, seriesuveränen med fler poäng än  tvåan och trean tillsammans, och mot tvåan Ohm F. Så det är bara att anta utmaningen och ha fler bra än dåliga saker med sig hem efter matcherna. Oavsett hur det gått. Farmarlag 1, som ångat på bra i januari, står för omgångens hemmaspel mot Värnamo BC lördag 14.00. Värnamo, just nu efter 13 matcher en poäng före Full House, inleder dagen i Åstorp mot BK Ohm, svårt det också. Mycket viktig match alltså, så det gäller att vara med från början. Som vanligt ställer Full House på samtliga fronter upp med för dagen bästa manskap.

2020 01 19

DET GÅR BRA NU

BK Full House F1 tog femte raka segern i hemmamatchen mot BK Varta. Visserligen inledde Varta med sin bästa serie och ledning 3-2, men sedan var det slut. Full House gjorde 14-1 på de tre följande serierna. Slut 16-4 alltså. Mycket bra laginsats där spelstandarden med få undantag höjdes ruta för ruta. Tre banpoäng per spelare utom för Jason Jerfström, som utan att behöva ha högsta slagpoängen ändå tog fyra banpoäng tillsammans med Eva Andersson och Bengt Herrlin. Lite trögstartade spelare med toppsiffror var Magnus Ahlberg 853, Ola Persson 840 och Johan Persson 829. Fem av de sex bästa slagningarna i matchen gjordes av hemmaspelare. För fem matcher sedan låg Full House sist i gruppen, nu en poäng från andraplatsen. Denna andraplats innebär kval till allsvenskan. Snacka om morot.

Farmarlag 2 gjorde en strong insats mot topplaget BK Animals F men fick ge sig med 8-11. Ledning 4-1 blev 6-8 inför sista, men här avgjorde bortalaget genom att vinna två banpar med bred marginal. Banparet Ulf Nilsson 769 och Stefan Harder 747 tog tre poäng. Bo Martinsson 710 och Rikard Machmuller 693 närmast efter. Laget tappade en placering i tabellen, men har fortfarande bra koll på andraplatsen.

2020 01 18

LÅNG SVIT BLEV LÄNGRE 

BK Full House A-lag förlängde sin förlustfria svit i årets sydallsvenska. Efter två mycket jämna matcher i minisammandraget tog Full House tre poäng. Laget, för dagen med åtta Ängelholmsbor och en Ystadspåg, inledde med oavgjort 10-10 mot Bulltofta. Med underläge 7-8 inför sista krigades det in i kägelstället och det fattades endast 7 poäng i sista seriens jämnaste banpar för att nå 11-9. Johan Sörensen 915 och ensam om tre banpoäng. Timmy Fredriksson 909 lovar gott inför fortsättningen. Match två mot Kulladal F blev också en riktig rysare, men efter 2-3 kom 3 gånger 3-2 och vinst 11-9 efter stort drama, som kunde slutat hursomhelst. Johan Sörensen topp igen, nu 937 med en 298-serie, Andreas Andersson 927. Bäst på att ta banpoäng var Johan Klyft/Timmy Fredriksson och John Mattsson/Johan Hansson med vardera tre. Efter tretton spelade matcher fortsatt topposition för Full House.


2020 01 17

MINISAMMANDRAG I ÄNGELHOLM

BK Full House A-lag inleder vårspelet i hemmahallen i ett s.k minisammandrag med fyra lag inblandade. Full House inleder 9.00 mot BK Bulltofta på nyoljade banor. Profil allsvenskan 44. Dagen avslutas med match mot Kulladal F 15.30. Denna match utan omoljning, sk "burn. Mellan Full House matcher möter Höganäs Bulltofta och Kulladal F. Dessa båda Malmölag ligger i mitten av  Sydallsvenskan. Bowling hela dagen alltså.

För Farmarlag 2 väntar söndagsmatch 10.00 mot Animals F, ett av tre topplag i grupp B. Alltid inspirerande att möta bra motstånd. Farmarlag 1 avslutar helgens spel med hemmamatch mot Varta BK från Hultsfred, söndag 14.00. Varta leder grupp A, men Full House med fyra segrar i ryggen, senast dubbelt borta, kommer att köra hårt i hemmahallen.2020 01 12

TRE BORTASEGRAR FÖR BK FULL HOUSE

Farmarlag 2 inledde vårspelet med bortamatch mot Halmia F i Båstad. Efter underläge med 2-3 tog laget grepp om matchen och med 11-4 efter tre serier kunde laget defilera till slutresultatet 15-5.  Jason Jerfström i par med Thomas Jönsson plockade samtliga fyra banpoäng. Jason även matchbäst med 830, Thomas 752, Stefan Harder 736 och Bengt Herrlin 731. F2 får fortsatt kämpa för att ta platsen efter seriesuveränen Spiken A. Farmarlag 1 infriade förväntningarna och vann de viktiga matcherna i Malmö. Första matchen mot BK Thule, den på papperet svåraste, inleddes med 3-2. I andra serien lyckades laget med konststycket 1 hål och två spärrmissar, som gav tre otäckta tionderutor, förlora tre banpar med -7,-3 och -3, samt vinna ett banpar och totalen fram till 5-5 efter halva matchen. Laget körde dock vidare och ökade trycket och med 2 x 4-1 säkrades segern på ett förtjänstfullt sätt. Ökad slagpoäng för varje serie och avslut med över 1800 samt totala 6706 mot hemmalagets 6408. Johan Klyft och Magnus Ahlberg sopade hem fyra banpoäng. Sju spelare över pari. Andres Andersson riktigt het med 928 som matchbäst. 1800-trenden höll isig även i inledningen av nästa match, mot BK Playax, 5-0. Johan Stålhammar, som avslutade match ett med sex kryss inledde denna match med tio raka och 289. Hemmalaget kämpade, inspirerade av det tuffa motståndet, sig fram till 7-3 och 9-6 men här tog det slut. Full House avslutade vackert med en ny 5-0 runda. Slutresultat 14-6, slagning åter över 6700, 6744-6285. Tre banpoäng per banpar.  Hete Andreas Andersson växlade upp till glödhet och 964. Johan Stålhammar fortsatte sitt fina spel och slutade på fina 915. Segrarna innebar ett lyft i tabellen och möjligheter till ännu bättre placering.


2020 01 10

SERIESPELET DRAR IGÅNG

Full House A-lag vilar men F-lagen kör igång. Farmarlag 2 åker till Båstad för möte med Halmia F. Läge att upprepa segern från hemmamötet i höstas. F1 har dubbelmatch i Baltiska hallen i Malmö, möter Thule och Playax. Verkliga nyckelmatcher där chansen för Full House att lyfta i tabellen är stor om trenden från sista matcherna före jul fortsätter. På söndag 11.00 i hemmahallen spelas en träningsmatch mellan två Full Housekombinationer. Därmed får samtliga spelare en chans att komma igång efter ledigheten.

FORMOCUPEN I MALMÖ

Strax för nyår avgjordes Formocupen, en ungdomstävling, i Malmö. Två från Full House, fjorårets kvalsegrare Johan Klyft och Jason Jerfström, deltog. Johan hade inte någon bra dag i högsta klassen medan Jason som kvaltrea i sin klass gick vidare till finalspel, som innebar en serie vinn eller åk ut. Jason klarade första men fick sedan ge sig.

2020 01 07

FULL HOUSESPELARE I FINAL I SENIOR TOUR.

Tre spelare från BK Full House kvalspelade i Senior Tourdeltävlingen i Eskilstuna under Trettondagshelgen. Två gick vidare till finalspel. Eva Andersson klarade sig till finalsteg 1, medan Peter Andersson som elva i kvalet gick direkt till finalsteg 2. Här fortsatte storspelet och Peter tog sig med näst bästa resultat vidare till karusellspelet. Fick dock här ge sig i tredje rundan. Slutlig femteplats.

Samma helg spelades i Ängelholmshallen finalen för Skånemästerskapet 2019. Efter fyra kvalserier semifinaldagen och tretton serier finaldagen stod rutinerade Ulla Henriksson från B 1927, med fantastisk spärrsäkerhet, som slutsegrare. Tvivlade någon tidigare, så vet denne nu att vem som helst har chans att ta hem slutsegern i denna populära tävling. Skånemästerskapet för 2020 startar första helgen i februari. Deltag gärna. garanterat trevligt.

20191222

HELGER MED AKTIVITETER I HALLEN.

Dagarna mellan jul och nyår görs de sista starterna för Juniormasters Ängelholmsdeltävling. 2-4 januari är det det traditionella Ängelholmslägret för Skånes bowlingungdomar. Slutligen är det final i Skånemästerskapet den 6 januari, med semifinaler dagen före. Så tänker du inte spela själv, så kom och titta på det som nämnts ovan. Troligen finns det någon från Full House i samtliga aktiviteter. BK Full House önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

HÖST MED BARA VINSTER FÖR FULL HOUSE A-LAG

De två avslutande matcherna av höstens seriespel för Full House A blev båda enkla vinster avgjorda redan efter tre serier. Lund/Mamba krossades med 18-2. De fyra högsta slagningarna av Full Housespelare Kim Andersson 885, Richard Teece 884, Andreas Andersson 875 och Raymond Teece 843. De tre sista tillsammans med Mik Stampe fyra banpoäng. Nästa match direkt efter första mot BK Femtionian. Här brakade det iväg till 8-2 efter halva matchen via 11-4 skrevs slutresultatet till 15-5. Matchbäste Mik Stampe med grymma 1044 inledde med 299 och ett sistaslag som lämnade kägla 10 stående bergfast. Dessutom fyra banpoäng i lag med Andreas Andersson. Richard Teece 939 och Kim Andersson 927.  Ett gott höstjobb avslutat, där man de få gånger det hettat till i slutet av matcherna verkligen haft rätt fokus.

F1-lagets viktiga bottenmöte med Forsheda F vanns med 13-7. Lysande inledning och ledning 9-1 efter halva matchen. 1690 i slagning i andra serien. Något trögare därefter, samtidigt som bortalaget höjde sig. Lite nyckel till segern kom i tredje seriens slutruta när bortalagets otäckta slutruta gav Johan Hansson chansen att med dubbelstrike ta med poängen. Så blev det. 11-4 efter tre serier och segern klar. Fyra spelare över pari med Johan Perssons 847 i topp. Bra kollektiv insats återigen. Två viktiga segrar i senaste matcherna tar laget med sig till omstarten i januari.

Full House F2 åkte på 3-17 mot suveräna serieledaren BK Spiken A. Går ju inte att snacka bort, men lite trist att förlora två banpar med vardera 1 poäng i samma serie. Ungdomarna Alexander Persson och Hugo Nilsson är på väg uppåt även om det inte blev nya personliga rekord denna gång. Stefan Harder 795 och Bo Martinsson 771 de bästa för dagen. Stefan i par med Ulf Nilsson svarde för Full House tre poäng i matchen.


20191129

SISTA SERIEOMGÅNGEN AV HÖSTSPELET.

Full House A avslutar hösten med ett minisammandrag i Hässleholm på lördagseftermiddagen.. På nyoljad 36 fotsprofil möter laget först Lund/Mamba och direkt därefter på s.k "burn" hemmalaget BK 59:an. Lurigast kanske mot hemmalaget, men med gott lagarbete av alla i laget ska den förlustfria sviten kunna stå sig över juluppehållet.

Full House F1 möter Forsheda F på lördag morgon. Ny viktig match och med en bra dag kan laget ta sig över nedre strecket i gruppen. 

Lag F2 möter topplaget BK Spiken hemma på lördag eftermiddag. En skön utmaning och alltid kul att sno poäng från topplagen.

2019 11 24

VINSTER FÖR ALLA LAGEN

Full House A hade inga problem i hemmamatchen mot BK Cahoot. Förkrossande 18-2 och över 900 poäng bättre i slagning. Kim Andersson, stabil på många sätt, matchbäst med 941. Marcus Henriksson 915 och övriga väl samlade runt 850. Nionde raka segern i höst.

Full House F2 presterade toppar och dalar i de tre inledande serierna mot Spiken F. 7-7 så långt. Sista serien blev en klar uppryckning, bra slagning och 4-1. Totalt 11-8. Christer Larson 753, Ulf Nilsson 746 och träningsvillige Hugo Nilsson med nytt personbästa 734 dagens toppar i Full House.

F1-laget tog sig an den viktiga matchen mot BK Frigg med en skaplig förstaserie och ledning 3-2. Andraserien ska glömmas fort. Inte mycket var rätt 0-5 och 3-7 efter halva matchen. Vändningen skulle komma. Kanske var det när Ola Persson spärrade 2-10 som det hände. 4-1 i serien  och underläget krympt till 7-8. Det fina spelet fortsatte och avslutningen med 1750 slagpoäng gav på nytt 4-1 och seger med 11-9. Härlig laginsats med Jason Jerfströms 900 som kronan på verket.

2019 11 21

ENDAST HEMMAMATCHER I HELGEN

Full House A drar igång helgens seriespel på lördagsmorgonen mot Cahoot från Kalmar. När lagen möttes i Kalmar för några veckor sedan vann Full House en tät match med 10-9 efter en kanonavslutning. Cahoot liger näst sist i gruppen och det ska väl mycket till om inte en lång hemmasegrar ska byggas på ytterligare.

Full House F2 möter därefter Spiken F . Ser bra ut på papperet och läge för en ny seger.

F1 spelar söndag morgon mot BK Frigg från Perstorp. Efter tre raka bortamatcher, med bra insatser de två senaste, gäller det nu att plocka poäng och täta luckan till lagen ovanför i tabellen.

2019 11 16

HEMMASEGRAR FÖR A OCH F2

BK Full House A tog åttonde raka segern i matchen mot Olofström. Lite svårstartat var det dock, men i mitten av andra serien kom laget igång på allvar, 3-2 blev 7-3 och via 11-4 efter tre serier och stängd match avslutade laget med 5-0 och drygt 1700 pinnar i sista serien. 16-4 slutresultat. Marcus Henriksson topp på 912 och Johan Sörensen/Kim Andersson full pott med fyra banpoäng.

Farmarlag 2 inledde starkt mot Halmia F . 8-2 efter halva matchen, därefter kom en liten svacka med 1-4 i tredje serien, men starkt spel av två banpar i sista serien gav slutresultatet 12-8. Stefan Harder matchbäst med 759. Rutinerade banparet Janko Krigård och Lars Nilsson sopade hem samtliga fyra banpoäng.

Farmarlag 1 siktade på vinst borta mot BK Ohm, och hade det spelatsom kägelpoäng, så hade det blivit vinst för Full House. Men nu är det inte så längre. Istället vann Ohm matchen med 13-7. Ohm vann första serien med 4-1. Full House tog tillbaka och hade 5-5. Blev underläge 7-8. Kunde varit 8-7 men också 6-9. Matchen levde men hemmalaget Ohm avslutade starkt samtidigt som Full House gjorde sin sämsta serie. På pluskontot: Många bra insatser och bra inställning bara att jobba vidare på. 6569 i slagning, fem spelare över pari med Johan Persson som etta på 914 .

Vår nya hemsida har kommit igång

Dags för seriespel igen.

Oavsett om man valt att vila sig i form eller tävlingsspela under två helger, så på lördag gäller det att plocka hem nya poäng när A-laget möter nykomlingen Kåess hemma lördag 9.40. Då har F 2-laget redan börjat i Klippan mot BK Lejonet. Direkt därpå möter laget BK Animals F.  Slutligen möter F1 Heberg hemma 14.00. Med målsättningen att vara topplag i samtliga divisioner är det segrar som gäller.

BARA EN VINST I HELGEN.

Full House A-lag tog en enkel seger hemma mot Kåess. Toppen mot botten blev aldrig någon kamp. 18-2 slutresultat och Marcus Henriksson med 927  ensam över 900. Dessutom 4 banpoäng liksom banparet John Mattsson/Jason Jerfström. Alla fick dock inte spelet att stämma denna morgon. Finns alltså mer att ta.

F1 mötte ett heltaggat Heberg, som kom från vinst i Åstorp, och hittade rätt på banorna direkt. 1-4 blev 3-7, här kämpades det för att hålla liv i matchen och chansen till poäng fanns ända in i sista serien men här var Heberg starkast och en lång hemmasvit sprack. 6-14 i slutresultat och endast inhoppande Sandra nådde pari.

F2 spelade dubbbelt i Klippan mot Lejonet och Animals F. Dubbeltorsk 4-16 och Ulf Nilssons 765 i första matchen det mest lysande denna lördag.
MEST BORTASPEL.

Full House A med fem vinster i bagaget åker till Olofström och Kalmar för helgens bortamatcher. På papperet är den svåraste matchen i Olofström, men Full House är segerfavorit i båda matcherna.

F 1-laget spelar borta mot Team Bjuv och Göta. Betydligt kortare resa än för A-laget, men troligen svårare att vinna två matcher. Men det ska ju spelas om det.

F2-laget får försöka besegra BK Strike på hemmabanorna på lördagsförmiddagen.


A-LAGETS SEGERTÅG FORTSATTE EFTER DRAMATIK I KALMAR.

A-laget inledde starkt i Olofström med ledning 8-2, som blev 10-5 efter tre serier och inte riktigt klart. Fyrapoängsbanparet Kim Andersson/Johan Sörensen stängde dock matchen helt med gemensamma 500 poäng i avslutningen. Vinst 12-8. Dessa två också bäst i Full House, där fyra man är över 900 och laget över 7000.

Nästa match mot Cahoot i Kalmar blev en oerhört dramatisk tillställning. Hemmalaget gnetade till sig de jämna serierna,samtidigt som Full House gjorde ett bottennapp i tredje serien. Underläge 6-8 inför sista serien. En riktig urladdning gav 4-1 i sistaserien, med snudd på 5-0. Här poppade spelare, som tidigare haft det tungt under matchen, upp och bidrog till en riktig lagseger. Banpoängen fördelade över hela laget. Ray Teece 896 poängbäst i Full House. Jason Jerfström med 854 visade att han verkligen tillhör A-laget. Sju matcher, sju segrar, toppar tabellen. Bara att tuffa på.

F 1 åkte på 3-17-förlust borta mot Team Bjuv. En knepig banprofil, hål och missar gjorde att det aldrig blev någon spänning i matchen. För detta krävs att ha tur med banpoängen i de jämna serierna. Det fanns inte här. Johan Hansson med 839 klart bäst resultat.

Förlust blev det även mot Göta F i Helsingborg. Överkörda med 400 poäng och 0-5 i första serien, blev 4-6 och endast en otäckt sista ruta från 5-5. 4-6 blev 5-10, men även här var känslan att det borde varit fler poäng. I avslutningsserien kämpades det och matchpoängchans fanns ända fram till ruta 9. Slutresultat 8-12. Johan Hansson 858 matchbäst. Johan Perssons 643 på tre serier, ungefär samma som på fyra serier i Bjuv.

F 2-laget lyckades inte besegra BK Strike på hemmabanorna. 7-13 slutade matchen där Stefan Harder var poängbäst i hemmalaget och roligast att unge Alexander Fredin höjde sitt personbästa.


SPELGLAD MAGNUS AHLBERG

Uppehållet i seriespelet ger möjligheter till tävlingsspel. Magnus Donk Ahlberg spelade i helgen först Skånemästerskap i Åstorp. Bra insats räckte till en slutlig sjätteplats bland ca 100 startande. 33 poäng bakom segraren. Sjua i samma tävling blev Kristoffer Andersson. För Magnus blev det sedan Seniortourspel i Göteborg på lördagen. Gick vidare till finalsteg 1, men efter de fem serierna saknades åter 33 poäng, denna gång för att gå vidare till första karusellen. Bra jobbat Donk. 

VIKTIGA SERIEPOÄNG ATT SPELA OM

Tre omgångar kvar av höstens seriespel. Bortaspel för Full House F1 i Åstorp mot BK Ohm. Dags att ta en bortaseger i tuffa division 1. De två sista lagen i gruppen åker ju ur direkt och just dessa platser har Full House och Ohm för tillfället. Full House A med full poäng efter sju matcher spelar hemma mot Olofström, som ju besegrades på bortabanor förra omgången. Repris här. I allsvenskan får de fyra främsta lagen kvala till Elitserien. Full House F2 möter på hemmabanor Halmia F , som har samma poäng men platsen före Full House.

VÄRDEGRUND

Full House Bowling – en förening för alla

 

Full House är föreningen för alla, oavsett om du vill idrotta själv, vara ledare eller titta på. Full House strävar efter att vara en idrottsförening som hela Ängelholm kan känna stolthet över.

 

Alla barn och ungdomar som bor i Ängelholm med dess närliggande orter är välkomna till oss. Vår verksamhet är till för den som vill idrotta, utvecklas och ta del av vår sociala gemenskap.

Vi vill skapa förutsättningar för barn, ungdomar och vuxna att bli och förbli aktiva. Vårt mål är att verksamheten ska ge glädje och positiva upplevelser i alla sammanhang. Vi tror det ger störst idrottslig framgång.

 

FH-andan

 

Full House är en förening som ska förknippas med god stil, gott uppförande och bra kamratskap.

 

Inom Full House visar vi respekt mot varandra. Framgång kan nås på många olika sätt och därför ska vi vara ödmjuka mot varandra. Vi strävar efter att agera konsekvent och rättvist och vi står för det vi har bestämt. Detta är grundläggande värderingar för oss inom Full House. Att förstå och dela våra gemensamma värderingar är en förutsättning för att nå insikt i begrepp som laganda, regler och rent spel. Det kallar vi för FH andan.

 

All verksamhet som bedrivs ska genomsyras av FH andan.  Därför är det avgörande att varje ledare, tränare och vuxen genom sin kunskap och sitt omdöme bidrar och vägleder våra verksamma ungdomar inom detta område. Förutom ökad trygghet bidrar detta till bättre resultat både för laget och för den enskilde spelaren/utövaren.

 

Trivselregler

gäller alla; ledare, föräldrar, spelare/utövare och styrelseledamöter,

 

Vi bidrar alla till glädje och utveckling, öppenhet och omtänksamhet i en trygg miljö

genom att:

 

  • Bedriva verksamheten utifrån ett barnrättsperspektiv och följer FNs barnkonvention.
  • Alltid följa Full House:s policy för verksamheten.
  • Alltid värna om barnens bästa och behandla alla andra som jag själv vill bli behandlad.
  • Sköta alla uppdrag i föreningen, med en positiv attityd.
  • Alltid följa de regler som gäller i hallen jag visats i.
  • Alltid använda ett vårdat språk och tänka på hur jag uttrycker mig inför andra.
  • Arbeta för nolltolerans mot mobbing, kränkning, utanförskap och diskriminering.
  • Agera om man ser att någon bryter mot reglerna.
  • Alltid uppträda föredömligt för att värna om Full House:s anseende.
  • Alltid vara en god förebild.

 

Kränkande behandling

gäller alla; ledare, tränare, styrelseledamöter och spelare/utövare.

 

 – mobbing, sexuella trakasserier, övergrepp och andra kränkningar

 

Övergrepp och trakasserier i alla dess former är oacceptabelt och oförenligt med föreningens värderingar. Precis som Riksidrottsförbundet skriver i sin policy, anser vi att alla barn och ungdomar har rätt att idrotta och utvecklas i en trygg miljö och bemötas med respekt. Vår målsättning är att förhindra att någon form av kränkning sker samt att arbeta aktivt för att uppnå detta.

Policyn är till för att skapa en trygg miljö och för att se till att övergrepp inte förekommer inom Full House.

Policyn omfattar alla föreningsmedlemmars agerande vid förekomst av kränkande handlingar mot aktiva i föreningen. Målet är att medlemmar ska känna förtroende för styrelse och ledare och törs berätta om eventuella trakasserier, kränkningar eller andra problem.

Styrelse, ledare och föräldrar i Full House har ett gemensamt ansvar för att uppmärksamma eventuella förekomster av kränkande behandling samt att säkra att åtgärder vidtas. Detta går att läsa i Full House agendan.

 

 

Full House - En trygg miljö

 

En del av Full House:s värdegrund innehåller en uppförandekod som vi vill ska genomsyra hela föreningen oavsett vilken roll du har; från spelare/utövare till alla unga och vuxna ledare, föräldrar eller styrelserepresentanter.

Om man ser att uppförandekoden inte följs ska man agera och ta hjälp om det behövs. Föräldrar och ledare har ett vuxet ansvar att agera direkt när något olämpligt händer eller sägs. Antingen direkt till den det berör, om det passar. Om inte detta är lämpligt eller känns bra bör man meddela en föreningsrepresentant. Det kan vara ledare eller styrelserepresentant.

 

 

Tobak, Alkohol och Drogpolicy

 

gäller alla; ledare, tränare, styrelseledamöter, föräldrar och spelare/utövare.

 

Full House jobbar för att motverka användande av alkohol och andra droger. Samhällets lagar och regler för alkohol och droger skall efterföljas.

 

Vi jobbar också för en tobaksfri miljö där ingen ska utsättas för det obehag och de hälsorisker passiv rökning eller nikotin i andra former medför. Gäller alla former av tobak (cigaretter, piptobak, snus).

I föreningens Policy med användande av tobak och droger, kan man läsa hur vi skall agera i dessa frågor.